Luettelo Ähtärin järvistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Ähtärin kaupungin alueella sijaitsevista järvistä ja lammista. Luettelo ei ole täydellinen.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Pinta-ala Tilavuus Korkeus Sijainti Rantaviiva Syvyys Keskisyvyys Laskujoki Saaria Valuma-alue Virtaus Järvinumero Lähteet
Hankavesi-Välivesi 12,9279 km² 0,055437 km³ 153,5 m 62.53058°N, 24.16165°E 63,936 km 16 m 4,29 m Inhanjoki 15 870 km² 8,7 m³/s 35.432.1.001 [1][2][3]
Haukilampi 2,28 ha 200,9 m 62.56508°N, 24.50878°E 0,692 km oja Hännättömänjokeen 0 35.636.1.008 [1][4]
Hautojärvi 1,01769 km² 0,00236249 km³ 176,3 m 62.45742°N, 24.13868°E 5,242 km 9,8 m 2,32 m Sahinpuro 0 35.487.1.009 [1][5]
Iso Haapajärvi 2,17774 km² 0,00915676 km³ 142,1 m 62.50508°N, 23.91036°E 11,067 km 15 m 4,2 m Haapajoki 3 35.428.1.004 [1][6]
Iso Itälampi 4,72 ha 215,6 m 62.67208°N, 24.53234°E 0,953 km oja Vehunpuroon 0 35.643.1.017 [1][7]
Iso Vehkajärvi 1,33938 km² 130,6 m 62.41969°N, 23.91509°E 11,253 km Pylkkäänkoski 4 35.423.1.002 [1][8]
Jauhojärvi 2,39417 km² 0,00796035 km³ 148,4 m 62.49807°N, 23.87687°E 8,943 km 10 m 3,32 m Myllypuro 2 12,5 km² 35.428.1.006 [1][9][10]
Kivijärvi 4,25107 km² 0,00620719 km³ 173,6 m 62.64549°N, 24.36862°E 21,563 km 4,1 m 1,46 m Kortteisensalmi 29 35.473.1.004 [1][11]
Kortteinen 1,06627 km² 0,00049083 km³ 173,5 m 62.62247°N, 24.34945°E 5,17 km 1,0 m 0,46 m Kortteisenjoki 8 35.473.1.001 [1][12]
Liesjärvi 8,0443 km² 162,1 m 62.47461°N, 24.43377°E 22,968 km Liesjoki 5 35.484.1.001 [1][13]
Niemijärvi 56,973 ha 209,6 m 62.64608°N, 24.56316°E 5,387 km Umpinaisenpuro 0 35.643.1.014 [1][14]
Niemisvesi 14,6178 km² 0,0527631 km³ 168,3 m 62.59622°N, 24.31831°E 42,992 km 29 m 3,61 m Niemisjoki 5 274 km² 35.472.1.001 [1][15][16]
Niittylampi 2,911 ha 201,1 m 62.60712°N, 24.50284°E 0,817 km 5,8 m oja Hoikkalampeen 0 35.636.1.010 [1][17]
Onkilampi 1,532 ha 202 m 62.56234°N, 24.51103°E 0,461 km oja Sysilampeen 0 35.636.1.007 [1][18]
Ouluvesi 3,96264 km² 0,00780514 km³ 139,8 m 62.53596°N, 24.07115°E 26,491 km 8,5 m 1,91 m Vääräkoski 3 35.431.1.001 [1][19][20]
Paloharjunlampi 6,102 ha 201,6 m 62.60630°N, 24.53640°E 1,023 km oja Hännättömänjokeen 0 35.636.1.011 [1][21]
Paskolampi 2,409 ha 214,9 m 62.65413°N, 24.52524°E 0,839 km oja Umpinaisenpuroon 0 35.643.1.013 [1][22]
Peränne 8,87471 km² 0,0036 km³ 131,6 m 62.47890°N, 24.00526°E 49,669 km 15 m 4,1 m Pakarinjoki 32 1102 km² 8,6 m³/s 35.424.1.001 [1][23]
Pieni Itälampi 2,462 ha 214,8 m 62.66712°N, 24.54335°E 0,879 km oja Vehunpuroon 1 35.643.1.015 [1][24]
Riutto 7,19 ha 215,8 m 62.67375°N, 24.54487°E 1,487 km oja Pieneen Itälampeen 0 35.643.1.016 [1][25]
Sepänlampi 1,669 ha 204,8 m 62.61118°N, 24.55312°E 0,486 km Sepänlamminpuro 0 35.636.1.003 [1][26]
Sysilampi 5,615 ha 200,3 m 62.55821°N, 24.51694°E 1,069 km oja Hännättömänjokeen 0 35.636.1.006 [1][27]
Valkealampi 2,703 ha 201,9 m 62.56260°N, 24.51863°E 0,62 km oja Hännättömänjokeen 0 35.636.1.009 [1][28]
Valkeinen 1,4529 km² 0,00438524 km³ 168,7 m 62.57991°N, 24.18449°E 5,446 km 6,9 m 3,02 m Jatapuro 0 35.432.1.009 [1][29]
Vehunjärvi 50,781 ha 0,00048455 km³ 216,1 m 62.67829°N, 24.51248°E 4,326 km 2,5 m 0,95 m Vehunpuro 2 35.643.1.018 [1][30]
Voilampi 99,58 ha 0,0017289 km³ 154,3 m 62°32.178′N, 24°7.8′E 4,5 km 2,9 m 1,74 m Väinänpuro 35.432.1.008 [31]
Vähä Haapajärvi 1,39972 km² 0,00183753 km³ 132,2 m 62.49314°N, 23.95846°E 13,921 km 5,8 m 1,31 m joki Peränteeseen 6 40,92 km² 35.428.1.003 [1][32][10]
Vähä Liesjärvi 0,46502 km² 145,6 m 62.52305°N, 23.91442°E 4,014 km oja Isoon Haapajärveen 2 35.428.1.005 [1][33]
Ähtärinjärvi 39,8784 km² 0,207675 km³ 153,5 m 62.69768°N, 24.06426°E 120,098 km 27 m 5,2 m Ähtärinsalmi 49 479,98 km² 8,7 m³/s 35.433.1.001 [1][34][3][35]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab SYKE: Ympäristö- ja paikkatietopalvelu (edellyttää rekisteröitymisen) Helsinki: Suomen Ympäristökeskus.
  2. Karttapaikka: Hankavesi-Välivesi, Ähtäri (sijainti maastokartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 29.10.2019.
  3. a b Länsi-Suomen Ympäristölupavirasto: Lupapäätös nro 129/2009/4, 23.12.2009
  4. Karttapaikka: Haukilampi, Ähtäri (sijainti maastokartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 29.10.2019.
  5. Karttapaikka: Hautojärvi, Ähtäri (sijainti maastokartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 29.10.2019.
  6. Karttapaikka: Iso Haapajärvi, Ähtäri (sijainti maastokartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 29.10.2019.
  7. Karttapaikka: Iso Itälampi, Ähtäri (sijainti maastokartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 29.10.2019.
  8. Karttapaikka: Iso Vehkajärvi, Ähtäri (sijainti maastokartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 29.10.2019.
  9. Karttapaikka: Jauhojärvi, Ähtäri (sijainti maastokartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 29.10.2019.
  10. a b Nuotio, Eeva: Etelä-Pohjanmaan vedet nyt ja tulevaisuudessa, Länsi-Suomen ympäristökeskus, 2008, ISBN 978-952-11-2973-5, viitattu 7.11.2018
  11. Karttapaikka: Kivijärvi, Ähtäri (sijainti maastokartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 29.10.2019.
  12. Karttapaikka: Kortteinen, Ähtäri (sijainti maastokartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 29.10.2019.
  13. Karttapaikka: Liesjärvi, Keuruu (sijainti maastokartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 29.10.2019.
  14. Karttapaikka: Niemijärvi, Multia (sijainti maastokartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 29.10.2019.
  15. Karttapaikka: Niemisvesi, Ähtäri (sijainti maastokartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 29.10.2019.
  16. Ouluvesi (35.431.1.001) Järviwiki. Suomen ympäristökeskus. Viitattu 16.10.2018.
  17. Karttapaikka: Niittylampi, Ähtäri (sijainti maastokartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 29.10.2019.
  18. Karttapaikka: Onkilampi, Ähtäri (sijainti maastokartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 29.10.2019.
  19. Karttapaikka: Ouluvesi, Ähtäri (sijainti maastokartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 29.10.2019.
  20. Länsi-Suomen ympäristölupavirasto: Lupapäätös: Patojen rakentaminen Perännejärven alivedenkorkeuksien nostamiseksi, Ähtäri, Helsinki, 18.6.2008, viitattu 16.10.2018
  21. Karttapaikka: Paloharjunlampi, Ähtäri (sijainti maastokartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 29.10.2019.
  22. Karttapaikka: Paskolampi, Ähtäri (sijainti maastokartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 29.10.2019.
  23. Karttapaikka: Peränne, Ähtäri (sijainti maastokartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 29.10.2019.
  24. Karttapaikka: Pieni Itälampi, Ähtäri (sijainti maastokartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 29.10.2019.
  25. Karttapaikka: Riutto, Ähtäri (sijainti maastokartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 29.10.2019.
  26. Karttapaikka: Sepänlampi, Ähtäri (sijainti maastokartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 29.10.2019.
  27. Karttapaikka: Sysilampi, Ähtäri (sijainti maastokartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 29.10.2019.
  28. Karttapaikka: Valkealampi, Ähtäri (sijainti maastokartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 29.10.2019.
  29. Karttapaikka: Valkeinen, Ähtäri (sijainti maastokartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 29.10.2019.
  30. Karttapaikka: Vehunjärvi, Ähtäri (sijainti maastokartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 29.10.2019.
  31. "Ähtärin Voilammen vesienhoitoyhdistys" voilampi.fi. Viitattu 26.7.2016.
  32. Karttapaikka: Vähä Haapajärvi, Ähtäri (sijainti maastokartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 29.10.2019.
  33. Karttapaikka: Vähä Liesjärvi, Ähtäri (sijainti maastokartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 29.10.2019.
  34. Karttapaikka: Ähtärinjärvi, Ähtäri (sijainti maastokartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 29.10.2019. .06426|mittakaava=40000}}
  35. Seppä & Tikkanen 2006: 8, 10.