Luca Filippi

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Luca Filippi Silverstonessa 2008.

Luca Filippi (s. 9. elokuuta 1985 Savigliano) on italialainen kilpa-ajaja. Hän ajoi vuodet 2006-2012 GP2-sarjassa, johon hän siirtyi voitettuaan italian F3-mestaruuden vuonna 2005. Nykyään Filippi kilpailee IndyCar-sarjassa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaudella 2006 Filippi ajoi GP2-sarjassa Petrol Ofisi FMS International-tallissa, mutta hänet erotettiin tallista kesken kauden vaisun menestyksen takia.

Kaudella 2007 Filippi jatkoi uraansa GP2-sarjassa. Hän voitti kauden avauskisan Bahrainissa ja sijoittui sarjan loppupisteissä neljänneksi. Hän päätyi tasapisteisiin maanmiehensä Giorgio Pantanon kanssa, mutta Pantano sijoittui sarjassa kolmanneksi, koska Pantanolla oli kaudelta kaksi voittoa, kun taas Filippilla oli vain yksi voitto. Kaudella 2008 Filippi jatkoi GP2-sarjassa ART Grand Prix- ja Arden-talleissa huonolla menestyksellä. Kaudella 2009 Filippi ajoi Super Nova -tallissa voittaen kauden päätöskilpailun Portugalissa. Hän kilpaili myös Aasian GP2-sarjassa kausina 2008-10 saavuttaen yhden voiton ja sarjan kakkostilan kaudella 2009-10.

Filippi Scuderia Coloni-tallin ratissa Monzassa vuonna 2011.

Kaudella 2010 Filippi ei saanut enää paikkaa GP2:sta, mutta myöhemmin Josef Králin onnettomuuden jälkeen Valencian katuratadalla, Filippi pääsi jälleen ajamaan. Hän ohitti kauden aikana Javier Villan eniten GP2 kilpailuja ajaneena kuljettajana. Hän saavutti yhteensä viisi pistettä.

Filippi oli ehdolla Sauberin F1-kisakuskiksi kaudella 2010, jolloin hän olisi tuurannut vaisusti ajannutta Pedro de la Rosaa. Filippi kilpaili myös Auto GP sarjassa voittaen kaksi kilpailua sijoittuen loppupisteissä viidenneksi. Filippi ajoi sarjassa myös kaudella 2011 sijoittuien sarjan loppupisteissä toiseksi.

Kaudella 2011 Filippi jatkoi GP2:ssa. Hän ajoi kauden puoliväliin asti Super Novalla, kunnes siirtyi Scuderia Coloni-talliin. Filippi ajoi Colonilla heti ensimmäisessä kisassaan voittoon Nürburgringin radalla. Voiton arvoa kuvasti se, että se kilpailu oli Filipin GP2-uran 100 startti. Filippi ajoi voittoon myös Belgian sprinttikilpailussa ja Monzan pitkässä kilpailussa. Hän sijoittui lopulta toiseksi sarjapisteissä.

Vuonna 2012 Filippin oli tarkoitus kilpailla IndyCar-sarjassa. Hän ei kuitenkaan osallistunut kaudella ajettaviin kilpailuihin[1]. Myöhemmin Filippi palasi jälleen GP2-sarjaan Coloni-talliin korvaten Stefano Colettin loppukauden ajaksi italian kilpailusta lähtien[2]. Hän ajoi heti voittoon paluukilpailussaan Monzan pitkässä kilpailussa. Kauden päättävässä Singaporen kilpailussa Filippi ajoi paalupaikalle, mutta joutui keskeyttämään kilpailussa. Filippi saavutti yhteensä 29 pistettä sijoittuen sarjan 16:sta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Luca Filippi joins Bobby Rahal's team March 6, 2012. ESPN. Viitattu 8.3.2012.
  2. Strang, Simon. "Luca Filippi rejoins Coloni for Monza GP2 round", autosport.com, Haymarket Publications, 2012-09-05. Luettu 2012-09-10. 
Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.