Loki Software

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Loki Software, Inc. (tunnetaan myös nimillä Loki, Loki Games ja Loki Entertainment Software, oli yhdysvaltalainen ohjelmistotalo, joka piti päämajaansa Tustinissa Kaliforniassa. Sen perusti vuonna 1998 Scott Draeker, ja se lopetti toimintansa vuonna 2002.

Loki teki Windows-pohjaisista peleistä Linux-versioita. Kaiken kaikkiaan Loki teki 18 pelistä Linux-version. Näitä olivat mm. Civilization: Call to Power, Tribes 2, Quake III Arena, Unreal Tournament ja Sid Meier's Alpha Centauri.

Konkurssiin ajautuessaan heillä oli työn alla Deus Ex. Tämän projektin ansiota oli tosin se, että pelin Windows-versioon saatiin OpenGL-tuki, ja tämän myötä myös Unreal Enginen OpenGL-tuki parani.

Loki kuitenkin tuotti joitain vieläkin käytössä olevia ohjelmistoja. Loki tuki aktiivisesti SDL-kirjaston kehittämistä ja oli myös yksi ensimmäisiä sen käyttäjiä (Sam Latinga, SDL:n pääkehittäjä, oli Lokin työntekijä), ja oli aloitti myös kehittämään OpenAL-kirjastoa (nykyisin Creative Labsin ja Applen hallinnoima projekti). Lokin asennusohjelma, Loki Setup, on myös edelleen aktiivisesti kehitetty, ja mm. id Software käyttää sitä edelleen peliensä Linux-versioiden kanssa. Ryan "Icculus" Gordon, eräs Lokin työntekijöistä, perusti vapaaehtoisryhmän joka myös tekee peleistä Linux-versioita.