Lionbridge

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Lionbridge Technologies, Inc. (NASDAQ:LIOX) on yritys, jonka erityisaloja ovat lokalisointi, kääntäminen, kansainvälistäminen ja tulkkaus sekä ohjelmistokehitys, ohjelmistotestaus ja verkko-oppimisratkaisut (e-learning). Yrityksen keskuspaikka sijaitsee Massachusettsissa, Yhdysvalloissa. Lionbridge on perustettu vuonna 1996 ja toimii 26 maassa, mukaan lukien Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Irlannissa, Puolassa, Japanissa, Kiinassa ja Intiassa.

Lionbridge Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyinen Lionbridge Oy on perustettu vuonna 1983, jolloin se toimi Trantex-nimisenä teknisiin käännöksiin erikoistuneena käännöstoimistona. Tämän jälkeen yritys on toiminut muun muassa L&H Finlandin, Mendezin ja Bowne Global Solutionsin nimillä. Lionbridge osti Bowne Global Solutions -yrityksen vuonna 2005. Suomessa Lionbridgen kolme päätoimialuetta ovat lokalisointi, tekninen kirjoitus ja testaus.

Lionbridgellä on toimipisteet Espoossa ja Tampereella. Espoon toimipiste keskittyy lokalisointiin ja tekniseen kirjoittamiseen. Tampereella toimii Lionbridge Testing Services Oy.

Lokalisointi ja kääntäminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lionbridge palvelee yrityksiä kääntämällä ja lokalisoimalla esimerkiksi ohjelmistoja, tuotedokumentaatiota, markkinointi- ja koulutusmateriaaleja, tiedotusmateriaaleja sekä internetsivuja.

Lokalisoinnin tavoitteena on teksti, joka ei vaikuta käännökseltä vaan alkujaankin kyseisellä kielellä kirjoitetulta.

Lionbridge Oy:n lokalisointi- ja käännöstoiminta on ISO 9001:2000 -laatusertifioitu.

Translation Workspace[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Translation Workspace on Lionbridgen oma verkossa käytettävä lokalisointiympäristö, jossa ajantasaiset käännösmuistit ja sanastot ovat kaikkien osapuolten käytettävissä samanaikaisesti.

Freeway[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Freeway on Lionbridgen verkossa toimiva käännösportaali. Freewayn avulla Lionbridgen asiakkaat voivat tilata ja seurata käännösprojekteja, kommunikoida projektiryhmän kanssa sekä hallinnoida sanastoja, käännösmuisteja ja muita kielimateriaaleja.

Tekninen kirjoitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lionbridgen teknisen kirjoituksen palveluihin kuuluvat dokumentaation suunnittelu ja konsultointi, dokumentaation tuotannon elinkaarimalli sekä tekninen kirjoittaminen ja projektinhallinta.

Testaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lionbridge testaa ohjelmistoja sekä toiminnallisesti että sisällöllisesti.

Kansainvälistäminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansainvälistämisessä tuote valmistellaan lokalisointia varten. Tämän prosessin jälkeen tuote voidaan lokalisoida helposti eri kieliin ja kulttuureihin soveltuvaksi.

Verkko-oppimisratkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Verkko-oppimisratkaisuihin (e-learning) kuuluu muun muassa koulutusmateriaalien tuottaminen verkko-opiskeluun ja erilaisiin koulutuksiin.

Eri medioiden yhdistäminen, verkkojulkaiseminen, tekninen kirjoitus sekä julkaisujen teko sähköisesti ovat verkko-oppimisratkaisujen ydinaluetta. Myös sisällön- ja oppimisenhallintajärjestelmiä koskeva prosessi-integraatio ja teknologiakonsultointi kuuluvat Lionbridgen verkko-oppimisratkaisuihin.