Limingan musiikkiviikot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Limingan musiikkiviikot on Limingassa vuonna 1966 aloittanut Limingan musiikkiyhdistys ry:n koordinoima, pääosin kesä-heinäkuun vaihteessa toteutettava kulttuurimusiikkitapahtuma, joka koostuu orkesterileiristä ja sen yhteydessä järjestettävistä musiikkileirin opettajien ja oppilaiden soittamista konserteista. Limingan musiikkileiri järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1967 musiikinopettaja Heikki Sarvelan ja Pentti Sistosen yhteistyönä. Johtajana toimi vuosina 1980–2003 Seppo Härkönen. Vuonna 2005 Musiikkileiri sulautui osaksi Limingan musiikkiviikot -kulttuuritapahtumasarjaa. Musiikkileiri on uskonnollisesti sekä poliittisesti sitoutumaton tapahtuma. Leiri järjestetään pääosin Limingan kunnan koulujen tiloissa, mutta konsertteja järjestetään mm. Lumijoella, Tyrnävällä ja Oulussa. Musiikkileiri on toimijana ollut Suomen suurin sinfoniaorkesterileiri, joka on toiminut yhtenäisesti 50 vuotta. Juhlakesänä 2016 suojelijana toimi Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kansainvälisen Limingan musiikkileirin johtajana on toiminut vuodesta 2004 alkaen Heidi Mantere. Hän on toiminut Limingan musiikkiviikot kulttuuritapahtuman toiminnanjohtajana 2005–2016. Suurimmillaan leiriläisiä oli 250 perheineen ja opettajakuntaa 52 perheineen.

Limingan musiikkiyhdistys ry:n toiminta jouduttiin ajamaan alas juhlakesän 2016 jälkeen, sillä se ei ole enää elinkelpoinen Limingan kunnan tarjoamissa, kalliissa puitteissa.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]