Lillix

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lillix on kanadalainen poprock-yhtye. Se perustettiin Cranbrookissa, Brittiläisessä Kolumbiassa vuonna 1997 nimellä Tigerlily. Nykyinen nimi otettiin käyttöön Maverick Recordsin tarjottua yhtyeelle levytyssopimuksen vuonna 2001.

Lillixin alkuperäiset jäsenet olivat laulaja-kitaristi Tasha-Ray Evin, kosketinsoittaja Lacey-Lee Evin, basisti Louise Burns ja rumpali Sierra Hills. Hills lähti vuonna 2002; hänet korvasi Kim Urhahn ja sittemmin Alicia Warrington. Burnsin ja Warringtonin lähdettyä Evinin sisarukset ilmoittivat loppuvuodesta 2006 yhtyeen olevan tilapäisesti tauolla. Vuonna 2007 uusiksi jäseniksi otettiin Scott Thompson ja Eric Hoodicoff, joiden kanssa Evinit työskentelevät yhä yhtyenimellä Lillix.

Lillixin debyyttialbumi Falling Uphill julkaistiin Kanadassa ja Yhdysvalloissa 27. toukokuuta 2003 sekä Japanissa 27. elokuuta. Albumilta julkaistiin singlet "It's About Time", "Tomorrow" ja "What I Like About You", joka oli cover The Romanticsin samannimisestä laulusta. Lillixin versio sisältyy Perjantai on pahin -elokuvan (Freaky Friday, 2003) soundtrackille ja 13 ja risat -komediaan (13 Going on 30) sekä teemana sarjaan Sisko ja sen sisko.

Lillix oli vuonna 2004 ehdolla Juno-palkinnon saajaksi kahdessa eri kategoriassa. Yhtyeen tunnetuin rumpali Alicia Warrington sai paikan yhtyeessä lokakuussa 2005, ja seuraavan vuoden elokuussa ilmestyi albumi Inside the Hollow. Tämä toinen albumi on toistaiseksi myös yhtyeen viimeisin. Japanissa se nousi listojen 48. sijalle.

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Falling Uphill (2003)
  • Inside the Hollow (2006)
  • Tigerlily (2010)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.