Lieksan Hurtat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lieksan Hurtat
Juniori Hurtat logo40.gif
Perustettu 1948
Kaupunki Suomi Lieksa, Suomi
Kotiareena Lieksa Areena
– kapasiteetti 700
Sarjataso III-divisioona
Värit               
Päävalmentaja Suomi Tero Mikkonen
Kapteeni Suomi Jere Honkanen

Lieksan Hurtat on lieksalainen jääkiekko- ja jalkapalloseura. Edustusjoukkue pelaa kaudella 2018-2019 III-divisioonassa. Joukkueen kotihalli on Urheilupuistossa sijaitseva Lieksa Areena. Kaudella 2011-2012 Lieksan jäähalli oli remontissa ja Hurtat pelasi Nurmeksen Laamilan jäähallissa.

Hurtilla on jääkiekon lisäksi ohjelmassa myös jalkapallo. Aiemmin seurassa on pelattu myös pesäpalloa ja jääpalloa sekä jonkin verran myös koripalloa ja pöytätennistä. Jalkapalloilu loppui tilapäisesti 1977, kun Kevätniemen Kehä otti lajin jälleen ohjelmistoonsa ja sille siirtyi myös Hurttien juniorityö, mutta Hurtat säilyttivät myös jäsenyytensä Palloliitossa, jonka Itä-Suomen piirin jäsenseura se edelleen on virallisella nimellä Juniori-Hurtat (rekisteröity 13. helmikuuta 2001). Seuralla on Nelosessa pelaavan miesten joukkueen lisäksi viisi juniorijoukkuetta, sekä ikämiesjoukkue (Nitro-Hurtat).[1]

Joukkueen nimi tulee veromies Simo Hurtasta, joka työskenteli Suomessa Ruotsin vallan aikana ja vaikutti Lieksassa.

Hurttien kasvattamat jääkiekkoilijat pääsarjatasolla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. SPL Itä-Suomi joukkueet
  2. a b c d Elite Prospects - Hockey Players from Hurtat eliteprospects.com. Everysport Media Group AB. Viitattu 2.11.2022. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]