Lee Kerslake

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lee Kerslake
Lee Kerslake vuonna 1973.
Lee Kerslake vuonna 1973.
Henkilötiedot
Syntynyt 16. huhtikuuta 1947 (ikä 71)
Bournemouth, Iso-Britannia
Ammatti muusikko
Muusikko
Tyylilajit Rock
Soittimet rummut
Yhtyeet The Gods, National Head Band, Uriah Heep, Ozzy Osbourne, Living Loud
Aiheesta muualla
MusicBrainz

Lee Kerslake (s. 16. huhtikuuta 1947) on brittiläinen rumpali, joka tunnetaan parhaiten heavy-yhtye Uriah Heepin jäsenyydestä.

Musiikkiura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kerslake liittyi Uriah Heepiin marraskuussa 1971 soitettuaan sitä ennen muun muassa The Gods ja National Head Band -yhtyeissä. Hän erosi Uriah Heepistä lokakuussa 1979. Syynä olivat erimielisyydet kosketinsoittaja/kitaristi/laulaja Ken Hensleyn kanssa. Kerslake palasi uudelleen koottuun Heepiin vuonna 1981. Tämän jälkeen hän pysyi yhtyeen rumpalina aina vuoden 2007 alkuun asti. Uriah Heepistä lähdettyään Kerslake soitti 1980-luvun vaihteessa Ozzy Osbournen kahdella ensimmäisellä studioalbumilla, Blizzard of Ozzilla (1980) ja Diary of a Madmanilla (1981). Osbournen vaimo Sharon Osbourne ja Kerslake eivät tulleet toimeen keskenään. Muun muassa tästä syystä Sharon halusi rumpali Tommy Aldridgen liittyvän Ozzyn yhtyeeseen. Basisti Bob Daisley oli jyrkästi eri mieltä. Erottamisen syistä on eriäviä mielipiteitä, mutta Kerslake ja Daisley saivat lähteä "Diary of a Madman" -levyn äänitysten jälkeen. Levyn bändikuvassa esiintyvät Tommy Aldridge ja Rudy Sarzo, vaikka Daisley ja Kerslake soittavat levyllä.

Vuoden 2002 uusintajulkaisut 'Blizzard of Ozz' ja 'Diary of a Madman' -levyistä syrjäyttivät kokonaan Kerslaken ja Daisleyn osuudet kappaleissa. Lee Kerslaken rumpujen tilalla kuullaan Mike Bordinin rumputyöskentelyä. Bob Daisleyn bassotyöskentely vaihdettiin Robert Trujillon soitantaan. Kerslaken ja Daisleyn nimet poistettiin myös kappaleiden tekijäluettelosta. Kerslake ja Daisley ovat nostaneet oikeusjutun Osbournea vastaan puutteellisten tekijänoikeuskorvausten takia.

Vuonna 2004 Kerslake, Daisley, Deep Purple -kosketinsoittaja Don Airey ja kitaristi Steve Morse, sekä Cold Chisel -laulaja Jimmy Barnes perustivat sivuprojektina Living Loud -yhtyeen, joka on julkaissut yhden nimeään kantavan studioalbumin. Yhtye levytti albumille muun muassa niitä Kerslaken ja Daisleyn Ozzy-ajan kappaleita, joista heidän nimensä oli poistettu. Lee Kerslake on osallistunut myös paljon sävellystyöhön kaikissa yhtyeissä, joissa on soittanut.

Uriah Heepin kotisivut ilmoittivat 31.1.2007, että Lee Kerslake jättää yhtyeen välittömästi terveysongelmien takia.

Kirjallisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.