Lasse Hoikka

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lasse Hoikka esiintymässä vuonna 2014.

Lasse Hoikka (s. Tervola)lähde? on suomalainen laulaja ja tanssiyhtye Souvareiden perustaja. Souvarit on rovaniemeläinen iskelmäyhtye, joka soittaa Lappi-aiheista tanssimusiikkia. Lasse Hoikka syntyi Matti ja Aini Hoikan perheeseen Tervolan Koivun kylään, jossa oli hänen lisäkseen yhdeksän sisarusta. Hänen isänsä oli maanviljelijä ja kotiseudulla tunnettu pelimanni. Hänen äitinsäkin oli lahjakas laulaja.

Hoikkaa alkoi kiinnostaa rumpujen soittaminen ja hän pääsikin kymmenvuotiaana kokeilemaan paikallisella työväentalolla rumpuja – omat rumpunsa hän hankki kemiläisestä musiikkiliikkeestä vuosikymmen myöhemmin. Nuoruudessa Hoikka soitti eri rock-kokoonpanoissa, muun muassa sukulaispoikiensa Santiago-yhtyeessä sekä omassa kuulalaakeriyhtyeessään. Hoikka katsoo muusikon uransa alkaneen varsinaisesti vasta Pauli Pirttijärvi, Juhani Juusola ja Huumor-Humppa -yhtyeessä Tyrnävän maamiesseuran naistentansseissa. Soittamisen ohella hän teki arkipäivät töitä rakennusmiehenä, koska yhtyeellä oli keikkoja vain viikonloppuisin.

Vuonna 1978 Hoikan täytyi valita ulkomailla reissaavan rakennustyöläisen ja muusikon ammatin välillä. Hän oli kuitenkin perustanut perheen ja tulossa oli lapsi, joten hän valitsi muusikon elämän ja perusti Souvarit-yhtyeen.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Lasse Hoikan Souvarit tänä vuonna 35 vuotta Väylän Pyörre - Musiikkiuutiset. 1.1.2013. Arto Junttila.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.