Laajasalon opisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Laajasalon opisto
Laajasalon opisto logo.png
Opiston päärakennus
Opiston päärakennus
Sijainti Kuukiventie 6, Yliskylä, Helsinki
Koordinaatit 60°11′1.59″N, 25°2′45.58″E
Tyyppi kansanopisto
Perustettu 1907[1]
Rehtori Juha Matti Holopainen
laajasalonopisto.fi

Laajasalon opisto on Helsingissä sijaitseva, käytännönläheisistä viestinnän ja taiteen alan koulutuksista tunnettu[2] kansanopisto. Tämä maan johtava media-alan oppilaitos[3] sijaitsee Yliskylän osa-alueella Laajasalossa. Opisto perustettiin Sörnäisissä vuonna 1907. Vuonna 1954 toiminta siirrettiin Laajasaloon.[1] Opiston rehtorina toimii Juha Matti Holopainen.

Laajasalon opisto tarjoaa useita eri ammatillisia, viestinnän, taiteen ja yhteiskunnallisen alan kursseja sekä eri alojen lyhytkursseja ja suomen kielen opetusta. Opistossa voi hankkia valmiuksia jatkokoulutuksiin tai työllistyä eri aloille yhteiskunnassa. Koulutukset ovat vapaasta sivistystyöstä annetun lain mukaisia.[4] 2000-luvulla viestinnän koulutuksen tarjontaa on laajennettu vastaamaan digitalisoitumiseen ja mediamaailman murrokseen. Opiston arvopohja nojaa kristillisen ihmiskäsityksen moderniin tulkintaan ja ihmisten tasa-arvoiseen kohtaamiseen.[5]

Mediataitoja Laajasalossa ovat opiskelleet muun muassa Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila, radiojuontaja Niko Nousiainen, Miss Suomi Michaela Söderholm, mediavaikuttaja Suvi Pitkänen, taiteilija Ville Galle, dekkaristi ja rikostoimittaja Harri Nykänen, mediatähdet Katja Ståhl, Esko Eerikäinen ja Tuomas Enbuske, urheilutoimittajat ja -selostajat Jussi Eskola, Niki Juusela ja Kimmo Porttila sekä kansanedustajina toimineet Jaana Pelkonen ja Jani Toivola, joka on myös opettanut opistossa ja ollut aloittamassa Näyttelijäntyön linjaa.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Historia laajasalonopisto.fi. Viitattu 15.9.2021.
  2. Laajasalon opisto – Käytännönläheistä viestinnän ja taiteen koulutusta laajasalonopisto.fi. Viitattu 23.6.2022.
  3. Laajasalon opisto | kansanopistolinjoja Helsingissä www.studentum.fi. Viitattu 23.6.2022.
  4. Toiminta ja strategia – Laajasalon opisto laajasalonopisto.fi. Viitattu 24.6.2022.
  5. Historia – Laajasalon opisto laajasalonopisto.fi. Viitattu 24.6.2022.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]