Länsi-Uudenmaan poliisilaitos

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen toiminta-alue
Espoon pääpoliisiasema Kilossa.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on väkiluvultaan Suomen neljänneksi suurin poliisilaitos Helsingin, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen poliisilaitosten jälkeen. Se perustettiin vuoden 2009 alussa yhdistämällä Espoon, Vihdin, Lohjan ja Raaseporin kihlakuntien poliisilaitokset. Kun vuoden 2014 alussa poliisin hallintorakenneuudistuksia poliisilaitoksia vähennettiin kahteentoista, vain Helsingin ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitokset säilyivät ennallaan.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos toimii Espoon, Kauniaisten, Kirkkonummen, Vihdin, Karkkilan, Lohjan, Siuntion, Inkoon, Raaseporin ja Hangon alueella. Alueella asuu noin 430 000 asukasta, joista ruotsinkielisiä on noin 59 500. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksessa työskentelee noin 560 henkilöä, joista poliiseja on noin 420.

Poliisilaitokseen kuuluvat Espoon pääpoliisiasema, Lohjan ja Kirkkonummen poliisiasemat sekä Raaseporin poliisiasema Tammisaaren taajamassa.

Espoon pääpoliisiasema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Espoon pääpoliisiasema vastaa poliisilaitoksen talous- ja henkilöstöhallinnosta ja muista tukitoiminnoista sekä paikallispoliisille kuuluvien operatiivisten tehtävien koordinoinnista ja ohjauksesta Espoon, Kauniaisten, Kirkkonummen ja Siuntion alueilla.[1]

Pääpoliisiasema huolehtii lisäksi erikseen määrättyjen tehtävien hoitamisesta koko poliisilaitoksen alueella.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]