Kulttuuritehdas Korjaamo

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Korjaamo.

Kulttuuritehdas Korjaamo on yksityinen kulttuurikeskus, joka on toiminut Helsingin Töölössä Taka-Töölön kaupunginosassa vuodesta 2004.

Korjaamo toimii entisissä raitiovaunuhalleissa. Korjaamo harjoittaa eri alojen kulttuuritoimintaa. Vuoden suurin tapahtuma on elokuussa järjestettävä Stage – Helsingin teatterifestivaali, joka on Suomen toiseksi suurin kansainvälinen teatterifestivaali.

Näyttelyitä järjestettiin kevääseen 2015 Korjaamo Galleriassa, jota johti Jukka Valkonen. Toiminta päättyi huhtikuun lopulla "yleisen taloudellisen tilanteen vuoksi". Lopetuspäätökseen vaikutti myös Kulttuuritehdas Korjaamon taloustilanne. Tilalle tuli elokuvateatteri, sillä Suomen elokuvasäätiö myönsi huomattavan tuen Kino Korjaamolle[1].

Korjaamon tilat ja toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Korjaamon esitystiloja ovat vaunusali, kulmasali ja vintti. Korjaamolla on myös työhuoneita ja kaksi ravintolaa: Sushi Bar + Wine ja Korjaamon baari & keittiö. Tiloissa on myös pop up -kauppoja ja muita vaihtuvia tapahtumia. Entisiin gallerian tiloihin remontoitiin vuonna 2016 elokuvasali.

Tiloissa toimii myös Escape Room Korjaamo. Korjaamon vaunuhallin tiloissa toimii Ratikkamuseo, jonka näyttelyitä Helsingin kaupunginmuseo hallinnoi. Töölön kirjaston peruskorjauksen aikana (2014–2016) Korjaamossa on myös pienoiskirjasto.

Korjaamon päätoimintaa ovat kulttuuritapahtumat, mutta sen tilat ja toiminta muodostavat myös luovan työyhteisön. Henkilökuntaa Korjaamolla on noin 25. Kulttuuritehdas Korjaamo kuuluu itsenäisten kulttuurikeskusten eurooppalaiseen verkostoon Trans Europe Hallesiin.

Hallinto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kulttuurikeskus on osa Korjaamo Group Oy:tä, jonka liikevaihto on noin 4,5 miljoonaa euroa. Avustusten osuus on noin 17 prosenttia budjetista.[2] Suomalaisen työn liitto myönsi Korjaamo Groupille huhtikuussa 2012 yhteiskunnallisen yrityksen merkin. Korjaamo on ensimmäinen kulttuurialan yritys, jolle kyseinen merkki on myönnetty.[3]

Korjaamo Groupin toimitusjohtaja on Raoul Grünstein.[2] Hallituksen puheenjohtajana toimii teollisuusneuvos Kari Kallonen. Niklas Herlin on ollut vuodesta 2012 yhtiön osakas ja hallituksen jäsen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Veli-Pekka Lehtonen: Uusi elokuvateatteri tulossa Töölöön. Helsingin Sanomat, 25.6.2015, s. B 5. Artikkelin verkkoversio Viitattu 25.6.2015.
  2. a b Esittely
  3. Tietoa Korjaamosta

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]