Arthouse Cinema Niagara

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Arthouse Cinema Niagara
Niagaran sisäänkäynti ja mainostaulu.
Niagaran sisäänkäynti ja mainostaulu.
Sijainti Kehräsaari, Tampere
Omistaja Pirkanmaan Elokuvakeskus ry
Tilavuus 1 sali, 128 paikkaa
Verkkosivut
Haus LennartHell.svg
Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Arthouse Cinema Niagara on Pirkanmaan Elokuvakeskus ry:n omistama yksityinen elokuvateatteri Tampereen Kehrä­saaressa.[1]

Niagara esittää vuosittain normaaliohjelmistossa ja erikoissarjoissa kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia. Erikoisohjelmistoon kuuluu muun muassa useiden eri maiden elokuvia esittelevät erikoissarjat sekä Kansallisen audiovisuaalisen instituutin esityssarjat. Niagara on osa eurooppalaisten elokuvateatterien Europa Cinemas -verkostoa, johon kuuluu lisäksi seitsemän muuta suomalaista teatteria.[2] Teatteri toimii myös Cinemadrome-festivaalin tapahtumapaikkana ja Tampereen elokuvajuhlien yhtenä esityspaikkana.

Teatterissa on yksi sali, johon mahtuu 128 henkilöä.[1] Salissa on myös kaksipyörätuolipaikkaa, ja pyörätuoliasiakkaan mukana tuleva saattaja pääsee elokuvaan maksutta. Lipunmyyntipisteelle ja saliin tultaessa on noin viiden sentin kynnykset. Näytöksiin ei myydä erikseen merkattuja paikkalippuja, vaan yleisö saa valita vapaasti paikkansa saliin tultuaan. Teatterin aulaan on sijoitettu kahvila.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Info / Arthouse Cinema Niagara arthousecinemaniagara.fi. Viitattu 19.1.2019.
  2. Cinema Orion liittyi eurooppalaiseen elokuvaan panostavien elokuvateattereiden Europa Cinemas -verkostoon Luova Eurooppa. 3.6.2020. Arkistoitu 27.9.2020. Viitattu 20.1.2021.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.