Kristina Cruises

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kristina Cruises

Kristina cruises logo.png

Tunnuslause Valloita kiehtova maailma – risteily kerrallaan
Perustettu 1985/1991[1]
Toimitusjohtaja Mikko Partanen
Puheenjohtaja Pekka Jaatinen
Kotipaikka Kotka, Suomi
Kotisivu www.kristinacruises.com

Kristina Cruises on kotkalainen risteilylomiin erikoistunut matkanjärjestäjä, joka järjestää risteilyjä eri puolille Eurooppaa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan. Yhtiön toimitusjohtaja on merikapteeni Mikko Partanen.

Yhtiö harjoitti aikaisemmin risteilytoimintaa omilla aluksillaan, joita olivat mm. M/S Kristina Katarina, M/S Kristina Brahe ja M/S Kristina Regina. Yhtiö harjoitti risteilyliikennettä suomalaisella miehistöllä muun muassa Välimerellä, Punaisellamerellä, Pohjanmerellä, Itämerellä ja Saimaan vesistössä.

Kristina Cruises on omassa kategoriassaan Suomen johtava risteilylomien järjestäjä. [2] Yritys järjestää risteilymatkoja, jotka tehdään ryhmämatkoina ja mukana on suomalainen matkaopas. Yhtiö järjestää vuosittain runsaat sata risteilyä yli 50 maassa. Yhtiön risteilyasiakkaat ovat etupäässä yli 40-vuotiaita, kulttuurista kiinnostuneita ihmisiä. [2]

Syksyllä 2013 yhtiö hakeutui yrityssaneeraukseen .[3] ja myi viimeisen aluksensa, Kristina Katarinan. Tänä päivänä yritys jatkaa toimintaansa tuottamalla joki- ja meriristeilyjä muiden omistamille aluksille.

Viime aikoina Kristina Cruisesin tilanne on kehittynyt myönteisesti. Yhtiön myynti kasvoi vuoden 2017 lopussa yli 25 prosenttia edellisvuodesta. [4] Erityisen suosittuja risteilyjä ovat esimerkiksi Eteläisen Tonavan-risteilyt, risteilyt Etelä-Amerikan Amazon-joella sekä Antarktiksen ja Australian risteilyt.

Kristina Cruises oli ensimmäinen suomalainen risteily-yritys, joka ryhtyi järjestämään risteilymatkoja Kanadassa ja Yhdysvalloissa sijaitseville Suurille järville. Risteilyt tehdään saksalaisella m/s Hamburg -aluksella, johon mahtuu 400 matkustajaa. [5] Suomessa toimivien risteily-yritysten kautta on aikaisemmin voinut ostaa paikkoja risteilyille, jotka kulkevat Kanadan itä- ja koillisrannikolla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.