Kirsi Rissanen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kirsi Rissanen on suomalainen laulaja, jonka ohjelmisto ulottuu ooppera- ja kamarimusiikista musikaali- ja näyttämömusiikkiin sekä kirkkokonsertteihin. Rissanen aloitti laulajan uransa kevyen musiikin parissa. Hänet tunnetaankin jazz/viihdemusiikin ja erityisesti Astor Piazzollan ja argentiinalaisen tangon tulkitsijana. Nykyisin hänellä on nimeään kantava jazz- ja viihdekokoonpano Kirsi Rissanen Quintet sekä argentiinalaiseen tangoon erikoistunut trio Kirsi Rissanen & Tempo GlamouR.

Kirsi Rissanen on suorittanut musiikkipedagogin (AMK) tutkinnon Kuopion Musiikki- ja Tanssiakatemiassa vuonna 2006. Laulun diplomitutkinnon hän suoritti erinomaisin arvosanoin vuonna 2002 opettajanaan Anita Välkki sekä laulunopettajantutkinnon Kuopion konservatoriossa erinomaisin arvosanoin vuonna 2000 opettajinaan Anita Välkki ja Marit Mönkkönen. Vuonna 1988 hänet valittiin Seinäjoella Tangokuningattareksi ja vuosina 1980–1988 hän oli mukana lauluyhtyeessä How Many Sisters.

Kirsi Rissanen on esiintynyt sekä orkesteri- että oratoriosolistina muun muassa E5 Orchestran, Kuopion kaupunginorkesterin, Seinäjoen kaupunginorkesterin, Suomalaisen klarinettiyhtyeen, lontoolaisen Il Maestri orkesterin sekä yhdysvaltalaisen Merced Orchestran solistina. Lisäksi hän on tehnyt sekä lied- että kirkkokonsertteja. Kirsi Rissasella on myös laulunopetukseen erikoistunut yritys, jossa laulua voivat opiskella sekä klassisen musiikin että kevyen musiikin opiskelijat.

  • God bless' the child (2005)
  • Ave Maria (2007)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]