Kirk Cameron

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kirk Cameron

Kirk Thomas Cameron (s. 12. lokakuuta 1970) on yhdysvaltalainen näyttelijä ja kristillinen evankelista. Hän tuli tunnetuksi Mike Seaverin roolista televisiosarjassa Growing Pains (19851992). Nyttemmin hän on esiintynyt esimerkiksi Kadotettu maailma (Left Behind) -elokuvissa sekä draamassa Fireproof (2008).

Growing Pains -sarjan johdosta Cameron sai vuosina 19861988 kolme Young Artist Awardia. Hän oli myös ehdolla Golden Globen saajaksi vuosina 1988 ja 1989.

Cameron kuuluu The Way of the Master -evankeliointijärjestön johtoon yhdessä tunnetun kreationisti Ray Comfortin kanssa. Järjestön toimintaan kuuluu Cameronin ja Comfortin juontama The Way of the Master -televisioshow. Cameron on Comfortin kanssa lupaillut, että Jumalan olemassaolo on ehdottomasti todistettavissa perusteilla, jotka eivät liity uskoon. Hän pitää ihmisten epäuskoon suurimpana syynä teoriaa (evoluutio), jota hänen mukaansa monet tiedemiehet nykyisin pitävät ”aikuisten satuna”. Cameron on omien sanojensa mukaan entinen ateisti ja evolutionisti.[1]

Cameron on julkaissut omaelämäkertateoksen Still Growing (2008).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Bashir, Martin: Does God Exist? The Nightline Face-Off 7.5.2007. ABC News. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]