King’s Quest (videopeli)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
King’s Quest
Kehittäjä Sierra On-Line
Julkaisija IBM
Suunnittelija Roberta Williams
Pelisarja King’s Quest
Pelimoottori Adventure Game Interpreter
Julkaistu 1984
Lajityyppi seikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus USK 0
Alusta DOS, Amiga, Atari ST, Apple IIGS, Mac OS ja Sega Master System
Lisenssi Ilmaisohjelma
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

King’s Quest on vuonna 1984 julkaistu seikkailupeli, joka alun perin julkaistiin IBM PCjr -tietokoneelle. Peli uudelleenjulkaistiin vuonna 1987 nimellä King’s Quest: Quest for the Crown. Peli on ensimmäinen King’s Quest -sarjassa.

Tarina ja pelin kulku on Roberta Williamsin käsialaa Sierra On-Line -peliyhtiössä. Williams oli pääsuunnittelija pelisarjassa yhdeksänteen osaan asti, King’s Quest: Mask of Eternity (1998). Vuonna 1990 pelistä julkaistiin uudistettu versio nimellä Roberta Williams’ King’s Quest I: Quest for the Crown[1].

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuningaskunta Daventry on kärsinyt harmeista, kun heidän taikakalujaan on varastettu: taikapeili, taikakilpi ja taikakirstu. Kuningas Edward lähettää rohkeimman ritarinsa, Sir Grahamin, etsimään näitä esineitä. Jos hän onnistuu etsinnöissään, hänestä tulee kuningaskunnan uusi kuningas.

Uudelleenjulkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1987 King’s Questista tehtiin DOS-yhteensopiva EGA-versio. Vuonna 1990 pelistä tehtiin uusi versio, niin sanottu ”Enhanced version”. Tässä käytettiin Sierra Creative Interpreter -pelimoottoria (SCI), samaa pelimoottoria, jota käytettiin pelissä King’s Quest IV. Vaikka tässä pelissä oli vielä vain 16 väriä, oli siinä tuki äänikortille.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]