Roberta Williams

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Roberta Williams
Henkilötiedot
Syntynyt 16. helmikuuta 1953 (ikä 67)
La Verne
Kansalaisuus Yhdysvallat
Ammatti Pelisuunnittelija, kirjailija
Puoliso Ken Williams
Pelisuunnittelija
Tunnetuimmat työt King’s Quest
Pelitalot Sierra Entertainment
Aiheesta muualla
www.sierragamers.com

Roberta Williams (s. 16. helmikuuta 1953) on yhdysvaltalainen pelisuunnittelija ja kirjailija. Hänet tunnetaan parhaiten pioneerityöstään graafisissa seikkailupeleissä, kuten King’s Questissä. Hän on toinen seikkailupeleihin erikoistuneen pelitalon Sierra Entertainmentin perustajista. Hän asuu Seattlessa ja Meksikossa aviopuolisonsa Ken Williamsin ja kahden lapsensa kanssa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1980- ja 1990-luvuilla Roberta ja hänen aviopuolisonsa Ken Williams olivat johtavia graafisten seikkailupelien alan hahmoja perustettuaan yhdessä tietokonepelejä suunnittelevan ja julkaisevan yhtiön Sierra On-Line Systemsin (joka myöhemmin uudelleennimettiin Sierra On-Lineksi). Roberta Williams käsikirjoitti ja suunnitteli useita Sierran suosituimpia pelejä kuten King’s Quest -pelisarjan, The Colonel’s Bequest- ja Phantasmagoria-pelit. Vaikka yhtiö myytiin Vivendille vuonna 1996, Williamsin työt jatkuivat vielä vuoden myynnin jälkeenkin.

Ensimmäinen Williamsin käsikirjoittama peli Mystery House julkaistiin vuonna 1980 Apple II:lle.

Roberta poseerasi yhtiönsä julkaisemassa pelissä, Softporn Adventure by Chuck Benton, ja myöhemmin kahden lapsensa kanssa pelin Mixed-Up Mother Goosen kansikuvassa. Roberta esiintyy myös animoituna hahmona pelissä Leisure Suit Larry 3. Sierran myynnin (ja lopulta sulkemisen) jälkeen Roberta Williams on pysynyt poissa julkisuudesta ja antaa harvoin haastatteluja menneisyydestään yhtiössä. Vuonna 2006 haastattelussa Williams sanoi pelisuunnittelijan uransa olevan menneisyyttä ja haluavansa kirjoittaa historiallisen romaanin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.