Keskustelu:Perussuomalaiset

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Kannatuksen lasku[muokkaa wikitekstiä]

Olisiko syytä mainita gallupien kertoma kannatuksen lasku, joka on ollut aika huimaa?--Vesahjr (keskustelu) 6. helmikuuta 2016 kello 23.09 (EET)

Yhteydet äärijärjestöihin[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeliin on lisätty yhteydet äärijärjestöihin -osio, jonka merkittävyydestä pitäisi varmaan käydä keskustelua. Suomen vastarintaliike on äärijärjestö, mutta ovatko Rajat kiinni- ja Suomi ensin -liikkeet sellaisia? Niistä voisi mainita maahanmuutto-osiossa. Toisaalta maahanmuutto-osiossa jo kerrotaan, että puolue ei kannata humanitaarista maahanmuuttoa, onko siis yksittäiden kansanliikkeiden mainitseminen järkevää puolueen artikkelissa? --Cary (keskustelu) 21. syyskuuta 2016 kello 22.43 (EEST)

Artikkelin osan ei tarvitse olla merkittävyyskäytännön tapaan merkittävä. Artikkelin osan pitää olla relevantti. Sitä se on. Iivarius (keskustelu) 22. syyskuuta 2016 kello 02.27 (EEST) Edit. Sen sijaan osio on väärässä paikassa, sen ei missään nimessä tarvitse olla kolmantena alaotiskkona, vaan huomattavasti myöhemmin. Iivarius (keskustelu) 22. syyskuuta 2016 kello 02.29 (EEST)
Siinä mielessä osio ei ole relevantti, että kysessä ei ole puolueen yhteydet äärijärjestöihin, vaan sen yksittäisten nimettyjen jäsenten yhteydet.--Htm (keskustelu) 22. syyskuuta 2016 kello 03.16 (EEST)
Samaa mieltä. Sillä, että Helsingin Sanomat kirjoittaa, että "usealla" aktiivijäsenellä on näitä yhteyksiä, on vaikutuksensa puolueeseen, joten tämä osa voisi olla relevantti. Puoluehan on asiaan jo reagoinutkin. Tämä voisi sopia Historia-osuuteen, jos artikkelissa olisi laaja sellainen. -Uusimies (keskustelu) 22. syyskuuta 2016 kello 20.47 (EEST)
Onko maailmassa edes olemassa humanitääristä maahanmuuttoa vastustavaa järjestöä, joka ei olisi äärijärjestö?--MAQuire (keskustelu) 22. syyskuuta 2016 kello 21.17 (EEST)
Varmasti humanitäärisen maahanmuuton vastustaminen voidaan nähdä ääriajatteluna ja perussuomalaiset äärijärjestönä. Yritän vain sanoa, että sellaista johtopäätöstä emme voi tehdä täällä vaan se kuuluu Supolle. Supo on luokitellut Suomen Vastarintaliikkeen äärijärjestöksi ja kun perussuomalaisten kansanedustajilla, kuten Olli Immosella, on yhteyksiä sinne, se on mainittava. Sen sijaan kyseenalaistan, voidaanko maahanmuuttovastaiset, jopa rasistiset, Rajat kiinni- ja Suomi Ensin -liikkeet niputtaa äärijärjestöiksi ja onko se, että joku puolueen edustaja on kerran puhunut kyseisen järjestön mielenosoituksessa, niin merkittävää, että se on mainittava puoluetta koskevassa artikkelissa. --Cary (keskustelu) 23. syyskuuta 2016 kello 14.35 (EEST)
Laitoin tuohon osioon NPOV-mallineen, koska minusta ei ole lainkaan selvää, että Rajat kiinni, Suomi ensin ja Suomen Sisu olisivat äärijärjestöjä. Tuo linkitön paperi-Hesariviite (21.9.2016, s. A 9.) tulisi tarkastaa. Sanotaanko siellä kaikki, mitä tuossa osiossa lukee? --George EsayasTM 3. lokakuuta 2016 kello 00.58 (EEST)
Tässä verkkojutun alku.--Htm (keskustelu) 3. lokakuuta 2016 kello 07.04 (EEST)

Kansanedustajan avustaja ei ole "aktiivi" (ainakaan välttämättä) eikä muutenkaan kovin merkittävä henkilö puolueen kannalta. "Kuntavaaliehdokkaan" sanomiset eivät merkitykseltään kuulu ollenkaan Wikipediaan. Se, että Olli Immonen on ollut samassa kuvassa SVL:n henkilöiden kanssa tai se, että jotkut kansanedustajat ovat Facebookissa ilmaisseet tukensa Soldiers of Odinille kuulostaa sellaiselta, että ne kuuluvat ko. edustajien henkilöartikkeleihin. Tuo onkin jo mainittu Immosen artikkelissa. Poistin kappaleen. --Pottier (keskustelu) 3. joulukuuta 2016 kello 18.14 (EET)