Kesken jäänyt elämä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kesken jäänyt elämä
An Unfinished life
An Unfinished Life 2005 poster.jpg
Ohjaaja Lasse Hallström
Käsikirjoittaja Virginia Korus Spragg
Perustuu
  • Mark Spraggin romaaniin
  • An Unfinished Life
Tuottaja
Säveltäjä Deborah Lurie
Kuvaaja Oliver Stapleton
Leikkaaja Andrew Mondshein
Lavastaja David Gropman
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö
  • Miramax Films
  • Initial Entertainment Group
  • Revolution Studios
  • Ladd Company
Levittäjä Mokép
Netflix
Ensi-ilta
Kesto 110 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 30 000 000 dollaria
Tuotto 18 618 284 dollaria
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Kesken jäänyt elämä (engl. An Unfinished Life) on vuonna 2005 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen draamaelokuva, jonka on ohjannut Lasse Hallström. Elokuvan pääosassa esiintyvät Robert Redford, Jennifer Lopez, Morgan Freeman ja Becca Gardner. Elokuva perustuu Mark Spraggin samannimiseen romaaniin.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Jean Gilkyson ja hänen 11-vuotias tyttärensä Griff pakenevat Garya, Jeanin väkivaltaista miesystävää. Olosuhteiden pakossa Jean vie tyttärensä Wyomingiin tämän Einar-isoisänsä luokse. Einar aikoo aluksi kieltäytyä ottamasta Jeania luokseen, sillä hän on katkeroitunut poikansa Griffinin kuolemasta ja syyttää siitä Jeania, joka ajoi autoa sinä yönä, kun kohtalokas auto-onnettomuus sattui. Einar asuu maatilalla kahdestaan työtoverinsa Mitchin kanssa. Mitch oli vuosi aikaisemmin yrittänyt pelastaa karhun kynsiin joutunutta vasikkaa ja – osittain siksi, että Einar oli humalassa eikä kyennyt nopeasti apuun – joutunut itse karhun raatelemaksi. Haavoittunut Mitch kykenee kävelemään vain kainalosauvoilla ja vaatii kipuihinsa päivittäisiä morfiiniannoksia. Kun karhu jälleen eksyy maatilalle, Einar aikoo ampua sen, mutta seriffi Crane Curtis apulaisineen vangitsee karhun ja kuljettaa eläintarhaan.

Jean saa töitä paikallisesta kahvilasta ja alkaa lähentyä Cranen kanssa. Griff suhtautuu seriffiin epäluuloisesti, sillä Jeanin kaikki seurustelukumppanit ovat olleet väkivaltaisia. Gary saapuu kaupunkiin etsimään Jeania, mutta Einar uhkailee miestä ja karkottaa tämän kaupungista. Einar vaatii Jeania kertomaan, kuinka Griffin kuoli. Jean paljastaa, että hän ja Griffin heittivät kolikkoa, jonka tuloksena Jean päätyi ajamaan ja lopulta hän nukahti kesken ajon. Auto kierähti ympäri kuusi kertaa, ja vaikka Griffin menehtyi, Jean selvisi ja sairaalassa hän sai tietää olevansa raskaana. Einar käskee Jeania muuttamaan pois. Jean siirtyy tyttärensä kanssa kaupunkiin, mutta Giff, joka kaipaa elämäänsä isähahmoa ja on alkanut rakastaa isoisäänsä, palaa maatilalle. Griff saa isoisänsä sydämen pehmitettyä ja pian Einar ymmärtää, että hänen on parasta jatkaa elämää nauttien siitä, mitä hänellä on jäljellä.

Mitch sanoo, että Einarin on vapautettava karhu eläintarhasta. Einar ja Griff pyrkivät houkuttelemaan karhun Einarin auton lavalle rakennettuun häkkiin, mutta Griff painaa vahingossa kaasua ja vapauttaa karhun Einarin kimppuun. Hermostunut karhu huitaisee Einaria ja pakenee maatilalle, jossa karhu kohtaa Mitchin. Mitch ei aio luovuttaa taistelutta, ja viime hetkellä karhu perääntyy ja palaa metsään.

Einar on sairaalassa, ja sinä iltana tapahtuneen virheen kautta hän ymmärtää, miltä Jeanista tuntuu olla syyllisenä auto-onnettomuuteen. Einar antaa anteeksi Jeanille ja kutsuu tämän takaisin maatilalle. Gary tunkeutuu maatilalle ja väkivaltaisesti vaatii Jeania ja Griffiä tulemaan mukaansa. Einar pahoinpitelee Garyn ja tuhoaa tämän auton, ja mies lähtee kaupungista linja-autolla. Einar kutsuu Cranen luokseen lounaalle.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Robert Redford  Einar Gilkyson  
 Jennifer Lopez  Jean Gilkyson  
 Morgan Freeman  Mitch Bradley  
 Becca Gardner  Griff Gilkyson  
 Josh Lucas  Crane Curtis  
 Damian Lewis  Gary Winston  
 Camryn Manheim   Nina  
 Lynda Boyd   Kitty  

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka elokuva sijoittuu Wyomingiin, kohtaukset kuvattiin Ashcroftissa, Savonassa ja Kamloopsissa. Elokuva tuli tuntemattomasta syystä ensi-iltaan vasta kaksi vuotta valmistumisensa jälkeen.lähde?

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.