Kauppakeskus Revontuli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kauppakeskus Revontuli
Kauppakeskus Revontulen käytävä.jpg
Sijainti Rovaniemi
Avattu 7. joulukuuta 2007
Omistaja Agore Kiinteistöt [1]
Liikkeiden määrä n. 30
Kerrospinta-ala 41 000 m², vuokrapinta-ala 28 000 m²
Kerrosten määrä Kauppakeskus 1 kerros + 4 kerrosta toimistotilaa
Kävijämäärä 2 Milj. (2020)[1]
Vuosimyynti 23,6 Milj. € (2020)[1]
Pysäköintipaikkoja 337[1]
Kotisivu

Revontuli on Rovaniemellä sijaitseva kauppakeskus, joka on avattu 7. joulukuuta 2007.

Revontuli on rakennettu osittain Rovaniemen keskustaa halkovan valtatie 4:n päälle, ja siinä on suora liittymä valtatieltä kauppakeskuksen pysäköintihalliin. Pysäköintihallien lisäksi kauppakeskukseen on sisäänkäynti Koskikadulta ja kauppakeskus Rinteenkulmasta yhdyskäytävää pitkin. Kauppakeskus Revontuli ja Rinteenkulma sijaitsevat käytännössä samassa rakennuskompleksissa.

Aukioloajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kauppakeskuskäytävä on auki arkisin 8.00–21.00, lauantaina 8.00–21.00 ja sunnuntaina 11.00–20.00.

Palvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kauppakeskus Revontuli sijaitsee Rovaniemen kaupungin keskustassa, Koskikadun ja Lapinkävijäntien risteyksessä. Kauppakeskus Revontulesta on suora yhteys vieressä sijaitsevaan Rinteenkulman kauppakeskukseen. Yhteensä näistä kahdesta kauppakeskuksesta löytyy yli 60 eri liikettä.

Revontulessa on noin 30 liikettä, joiden lisäksi kauppakeskuksen päällä on neljä kerrosta toimistotiloja, joissa sijaitsee muun muassa lääkäriasema Terveystalo ja Rovaniemen kaupungin toimipisteitä. Kauppakeskuksesta löytyy mm. Postin pakettipiste-automaatti ja Postin pakettiautomaatti, Emmy-laatikko ja Nosto-pankkiautomaatti.

Kauppakeskus Revontuli, Rovaniemi.
Kauppakeskus Revontuli, Rovaniemi.

Pysäköinti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Revontuli ja Rinteenkulma tarjoavat yhdessä yli 800 ilmaista autopaikkaa, joista 300 sijaitsee Kauppakeskus Revontulen lämpimässä parkkihallissa. Revontulen parkkihalliin voi pysäköidä kahdeksi tunniksi ilmaiseksi, tämän jälkeen pysäköinti maksaa 1€ alkavalta tunnilta. Pysäköinnistä vastaa Q-Park Finland Oy. Kauppakeskuksiin voi saapua autolla helposti suoraan E4-tien liittymistä tai Poromiehentien tai Lapinkävijäntien kautta.

Lämpimän parkkihallin lisäksi pysäköintipaikkoja löytyy myös ulkotasanteelta, Revontulen eteläpäädystä. Näillä paikoituksilla on käytössä pysäköintikiekkovalvonta.

Repolaisen Taukopaikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Repolaisen Taukopaikka on Kauppakeskus Revontulessa sijaitseva ilmainen palvelu lapsiperheille. Taukopaikassa voi leikkiä, levätä, nauttia eväistä ja käyttää lastenhoito-wc:tä.

Tilasta löytyy aidattu leikkialuea ja runsaasti erilaisia leluja ja kirjoja. Leikkialueen ohessa on keittiö ruokapöytineen ja mikroineen sekä lastenhoito-wc.

Repolaisen Taukopaikka löytyy Revontulen eteläpäädystä.

Liikkuminen kauppakeskuksessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kauppakeskus Revontulen tilat täyttävät helpon liikkumisen kriteerit. Revontulen kotisivuilta löytyy pohjakartta, johon on merkitty esteettömät wc-tilat sekä hissit. Revontulelta voi myös tarvittaessa lainata pyörätuolia. Kauppakeskus Revontuli on saanut Invalidiliiton myöntämän Helppo liikkua -tunnuksen.

Koirat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kauppakeskus Revontuli on koiraystävällinen kauppakeskus. Kauppakeskuksessa saa asioida koiran kanssa, mutta osa liikkeistä on koiravapaata vyöhykettä.

Tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Revontulessa järjestetään vuoden aikana useita eri tapahtumia. Yleisimmät vuosittain toistuvat tapahtumat ovat Lasten Lauantai ja joulun tapahtumat.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Kauppakeskukset (pdf) Suomen Kauppakeskusyhdistys ry. 2021. Viitattu 22.7.2021.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.