Karsinnat Baseballin Euroopan-mestaruuskilpailuihin 1975

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vuonna 1974 CEB (Confederation of European Baseball) järjesti karsinnat kahdesta paikasta seuraavan vuoden Euroopan-mestaruuskilpailuihin. Neljä joukkuetta: Alankomaat, Espanja, Italia ja Belgia kelpuutettiin suoraan lopputurnaukseen ja karsinnat käytiin Ruotsin ja Iso-Britannian ja toisaalla Ranskan ja Länsi-Saksan välillä.

Ruotsi–Iso-Britannia-ottelu oli alun perin tarkoitus pelata Leksandissa, Pohjois-Ruotsissa, mutta se siirrettiin Tukholmaan matkakulujen säästämiseksi. Liitto halusi myös joukkueiden pelaavan kolmen ottelun sarjan, mutta ajan ja kulujen säästämiseksi joukkueet sopivat yhdestä ottelusta, joka päättyi Ruotsin selkeään voittoon. Toisessa karsintaparissa voiton vei Ranska.

Kun myöhemmin Belgia ilmoitti jättäytyvänsä pois kilpailuista, aukesi hävinneille joukkueille vielä uusi mahdollisuus lunastaa kisapaikkansa. Iso-Britannia ja Länsi-Saksa kohtasivat Southportissa ja ottelu päättyi vieraiden selkeään 13–0-voittoon. Länsi-Saksan syöttäjän täydellinen peli pilaantui vasta yhdeksännessä vuoroparissa siepparin pudotettua kolmannen syötön.

Karsintaottelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

kotijoukkue Tulos vierasjoukkue
 Ruotsi 9-1 Iso-Britannia
 Ranska ?-?  Länsi-Saksa

Ylimääräinen karsinta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

kotijoukkue Tulos vierasjoukkue
Iso-Britannia 0-13  Länsi-Saksa

Ruotsi, Ranska ja Länsi-Saksa selvisivät vuoden 1975 Euroopan-mestaruuskilpailuihin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]