Karjalais-suomalaisen sosialistisen neuvostotasavallan vaakuna

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Karjalais-suomalaisen sosialistisen neuvostotasavallan vaakuna

Karjalais-suomalaisen sosialistisen neuvostotasavallan vaakuna oli lyhytikäisen Karjalais-suomalaisen sosialistisen neuvostotasavallan tunnus, joka otettiin käyttöön Karjalais-suomalaisen sosialistisen neuvostotasavallan hallituksen päätöksellä 10. helmikuuta 1941. Vaakuna oli käytössä vuoteen 1956, jolloin sosialistinen neuvostotasavalta muutettiin Karjalan autonomiseksi sosialistiseksi neuvostotasavallaksi.

Vaakuna perustuu Neuvostoliiton vaakunaan, mutta se oli Valko-Venäjän SNT:n vaakunan ohella ainoa neuvostotasavaltojen vaakuna, johon ei ollut kuvattu vehnää. Sen sijaan siihen on kuvattu männyn oksia ja ruista sekä Karjalan luontoa, virtaava joki kukkulaisessa maastossa. Takana vaakunassa nousee aurinko, jonka päällä on kuvattu kommunismin symbolit sirppi ja vasara sekä punainen tähti.

Ympärillä olevissa nauhoissa on suomeksi vasemmalla puolella kansainvälinen kommunistien tunnus Kaikkien maiden proletaarit, liittykää yhteen! ja oikealla puolella sama venäjäksi. Keskellä vaakunaa lukee neuvostotasavallan nimi suomeksi ja venäjäksi, "Karjalais-suomalainen SNT".

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]