Jure Franko

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Maa: Jugoslavia
Miesten alppihiihto
Olympiarenkaat Olympialaiset
Hopeaa Hopeaa Sarajevo 1984 Suurpujottelu

Jure Franko (s. 28. maaliskuuta 1962 Nova Goricassa, Jugoslaviassa) on entinen slovenialainen alppihiihtäjä, joka edusti Jugoslaviaa.

Frankosta tuli todella suosittu kotimaassaan Jugoslaviassa hänen voitettuaan Sarajevon talviolympialaisista 1984 hopeaa suurpujottelussa. Mitali oli Jugoslavian historian ensimmäinen talviolympiamitali. Franko teki upean laskun toisella kierroksella ollen koko kierroksen nopein. Ensimmäisen kierroksen neljäs sija vaihtui näin yhteistilastossa toiseen sijaan.

Koskaan ei ole olympialaisten isäntä jäänyt ilman mitaleita, mutta ennen Sarajevon kisoja epäiltiin jugoslavialaisten mahdollisuuksia, sillä maa ei ollut aikaisemmin ottanut ainuttakaan mitalia talviolympialaisista[1].

Franko sijoittui Lake Placidin olympialaisissa 1980 suurpujottelussa 12:nneksi. MM-kilpailuissa hän oli samassa lajissa neljästoista Schladmingissa 1982 ja yhdestoista Bormiossa 1985.[2]

Maailmancupissa Frankon paras sijoitus oli kolmas, johon hän ylsi kolmesti kaudella 1983–1984: Val d'Iseren, Les Diablarets'n ja Oppdalin suurpujotteluissa. Suurpujottelun maailmancupissa hän oli tuolla kaudella viides. Franko lopetti uransa kauden 1984-85 jälkeen.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.