Jure Franko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Maa:  Jugoslavia
Miesten alppihiihto
Olympiarenkaat Olympialaiset
Hopeaa Hopeaa Sarajevo 1984 Suurpujottelu

Jure Franko (s. 28. maaliskuuta 1962 Nova Goricassa, Jugoslaviassa) on slovenialainen alppihiihtäjä, joka edusti Jugoslaviaa.

Frankosta tuli todella suosittu kotimaassaan Jugoslaviassa hänen voitettuaan Sarajevon talviolympialaisista 1984 hopeaa suurpujottelussa. Mitali oli Jugoslavian historian ensimmäinen talviolympiamitali. Franko oli ensimmäisen kierroksen neljänneksi nopein ja toisen kierroksen nopein.

Koskaan ei ole olympialaisten isäntä jäänyt ilman mitaleita, mutta ennen Sarajevon kisoja epäiltiin jugoslavialaisten mahdollisuuksia, sillä maa ei ollut aikaisemmin ottanut ainuttakaan mitalia talviolympialaisista[1].

Franko sijoittui Lake Placidin olympialaisissa 1980 suurpujottelussa 12:nneksi. MM-kilpailuissa hän oli samassa lajissa neljästoista Schladmingissa 1982 ja yhdestoista Bormiossa 1985.[2]

Maailmancupissa Frankon paras sijoitus oli kolmas, johon hän ylsi kolmesti kaudella 1983–1984: Val d'Iseren, Les Diablarets'n ja Oppdalin suurpujotteluissa. Suurpujottelun maailmancupissa hän oli tuolla kaudella viides. Franko lopetti uransa kauden 19841985 jälkeen.[2]

  1. Jure Franko Kansainvälinen olympiakomitea. (englanniksi)
  2. a b Jure Franko Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS). (englanniksi)


Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.