Julmahai

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Julmahai
Cruel Jaws
Ohjaaja Bruno Mattei
Käsikirjoittaja Bruno Mattei
Kuvaaja Luigi Ciccarese
Valmistustiedot
Valmistusmaa Italia
Ensi-ilta 1995
Alkuperäiskieli italia
englanti
Aiheesta muualla
IMDb

Julmahai (engl. Cruel Jaws, The Beast ja Jaws 5: Cruel Jaws) on vuonna 1995 julkaistu italialais-yhdysvaltalainen elokuva.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva alkaa yöllä, kun 3 kaverusta ovat saaneet tietää paikallisen Hampton Bay rantakaupungin Merenpohjassa luolassa olevasta salaisesta laivastotavarasta, aikomuksenaan myydä se ja saada rahaa. 2 heistä sukeltavat etsimään sitä, kun taas kolmas jää veneelle vahtimaan. Tavaran löytämisen sijaan he löytävät suuren tiikerihain luolassa, joka tukkii luolan sisäänkäynnin kivillä. Sukeltajilla on kuitenkin merimiina, joilla he vapautuvat luolasta. Yhtäkkiä tiikerihai hyökkää heidän kimppuunsa, tappaen nämä, joka lopulta tappaa veneellä olevan vahtian myöskin. Seuraavana päivänä, paikallisen vesipuiston omistaja Dag (Richard Dew) ja hänen kaverinsa saavat huomata yhden sukeltajan ruumiin merenrannalla, joista yksi heistä saa tietää, että hänet tappoi tosiaan tiikerihai. Tiikerihai alkaa myöhemmin syömään kaupungin asukkaita. Kaverusten on tehtävä yhteistyötä ja tapettava hai ennen kuin puisto tuhotaan ja kaupunki joutuu maksujen alle.

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva varastaa kohtauksia eri haielokuvista: Tappajahai, Tappajahai 2, Tappajahai 3, Valkoinen tappaja ja Deep Blood.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva sai enimmäkseen negatiivistä palauttetta, sillä elokuva varasti kohtauksia muista haileffoista kuten. Lisäksi haita, jota näytetään elokuvassa on valkohai.

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.