Coitus Int

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee suomalaista rockyhtyettä. Coitus interruptus on latinaa ja merkitsee keskeytettyä yhdyntää.
Coitus Int
Tiedot
Toiminnassa 1972–1975
Kotipaikka Suomi Tampere, Suomi
Laulukieli suomi
Jäsenet

Juice Leskinen
Mikko Alatalo
Harri Rinne
Max Möller
Eetu Tuominen
Heikki Jokela
Pentti Penninkilampi
Juuso Nordlund
Juke Aronen

Levy-yhtiö

Love Records

Coitus Int oli vuosina 1972–1975 toiminut suomalainen rockyhtye. Sen alkuperäisjäseniä olivat Mikko Alatalo, Juice Leskinen, Harri Rinne ja Max Möller. Alkuvaiheessa yhtyeeseen liittyi myös Pentti Penninkilampi.

Yhtye perustettiin nimellä Los Coitus Interruptus. Se nauhoitti demonauhojaan Harri Rinteen asunnossa Tampereella vuosina 1972–1973. Keväällä 1973 yhtye solmi levytyssopimuksen Love Recordsin kanssa ja samalla yhtyeen nimi lyheni muotoon Coitus Int. Ensimmäisen albumin äänitykset alkoivat toukokuussa 1973 ja jatkuivat tipoittain kesän läpi. Kesken levynteon yhtyeeseen otettiin mukaan rumpali Heikki Jokela ja kitaristi Eetu Tuominen. Levyllä vierailevat kokeneemmat muusikot Seppo Hovi, Ronnie Österberg sekä levyn äänittänyt Måns Groundstroem. Albumi Juice Leskinen & Coitus Int ilmestyi marraskuussa 1973. Levyltä muistetaan muun muassa kappaleet Heinolassa jyrää, Jeesus pelastaa ja Rokkaan. Albumin ilmestymisen aikaan Rinne ja Alatalo olivat jo jättäneet yhtyeen. Alatalo vieraili kuitenkin kaikilla myöhemmillä Coitus Int -levyillä. Leskinen soitti alkuun bassoa Rinteen tilalla.

Keväällä 1974 ilmestyi single Marilyn/Einarin polkupyörä, josta tuli iso hitti. Marilyn nostikin Coitus Int -yhtyeen koko kansan tietoisuuteen. Kappale sai myös paljon kritiikkiä ja paheksuntaa osakseen. Kesän 1974 aikana Hessu Jokelan tilalle tuli rumpaliksi Juke Aronen ja samalla uudeksi basistiksi pestattiin Juuso Nordlund. Pian heidän liittymisensä jälkeen kitaristi Max Möller erotettiin yhtyeestä. Coitus Int osallistui Syksyn sävel -kilpailun esikarsintoihin Jyrki boy -kappaleella. Marraskuussa ilmestynyt single Jyrki boy/Napoleonin mopo jatkoi yhtyeen menestystä.

Coitus Intin kakkosalbumi Per Vers, runoilija ilmestyi joulukuussa 1974 ja sisälsi useita myöhempiä Juice-klassikoita kuten Panomies, Elämässä pitää olla runkkua, Juankoski Here I Come ja Kuopio tanssii ja soi. Levyn mukana oli Juho Juntusen piirtämä, aiheeseen liittyvä sarjakuvavihkonen. Levy myi pian yli kultalevyrajan ja siltä irrotettiin myös jukeboxeihin singlet Juankoski, here I come/Panomies sekä Per Vers, runoilija/Tango Iloharjulla soi. Coitus Int säesti näihin aikoihin myös Muskan Löysä nainen/Heitän hetulaa -singlen B-puolella. Kappale oli myös kokonaan Juice Leskisen käsialaa. Keväällä 1975 yhtyeeltä ilmestyi vielä kaksi singleä, jotka tulivat yhtä aikaa kauppoihin. Singlet olivat Se oli jautaa/Tarzanin kalsarit ja Löyly löi/Seminoloogie Boogie Woogie. Suosiostaan huolimatta yhtye kuitenkin lopetti Kuusrockin keikan jälkeen heinäkuussa 1975.

Vuosina 1977–1978 Mikko Alatalo keikkaili ja levytti nimellä Mikko Alatalo & Coitus Inc. Se julkaisi neljä singleä ja albumin Viimeinen lehmipoika (1978).

Maaliskuussa 2023 Alatalo, Rinne ja Penninkilampi ilmoittivat tekevänsä Hauli Bros -yhtyeen kanssa 50-vuotisjuhlakiertueen Coitus Intin ensimmäisen levyn ilmestymisen kunniaksi.[1]

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juice Leskinen & Coitus Int[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Coitus Int 50 Revival[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Coitus Int 50 Revival (2023)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]