Jouni Uhlgren

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jouni Sakari Uhlgren (s. 19. joulukuuta 1969, Kuopio) on helsinkiläinen freelance-näyttelijä, teatteriohjaaja ja teatteripedagogi. Hän on työskennellyt teatteriuran lisäksi myös nuorisotyöntekijänä, opettajana ja toimittajana ja turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksien esimiehenä.

Uhlgren on opiskellut Tampereen yliopistossa pääaineena teatterin ja draaman tutkimus ja sivuaineina Suomen kirjallisuus, yleinen kirjallisuustiede sekä av-kulttuurin tutkimus. Teatterikorkeakoulusta hän valmistui vuonna 2000 teatteritaiteen maisteriksi teatteri-ilmaisun opettajan koulutusohjelmasta. Torniosta Peräpohjolan Opistosta hän valmistui vuonna 1992 nuoriso- ja vapaa-aikatoiminnan ohjaajaksi. Lisäksi hänellä on sosiaalipsykologian, sosiaalityön, sosiologian, psykologian ja filosofian opintoja Kuopion yliopiston yhteiskuntatieteelliseen tiedekuntaan. Vuonna 2014 hän valmistui ammatilliseksi opinto-ohjaajaksi Hämeen Ammattikorkeakoulusta.

Näyttelijänä ja ohjaajana hän on työskennellyt mm. Rovaniemen Teatterissa, Kokkolan kaupunginteatterissa, Savonlinnan kaupunginteatterissa ja Mikkelin teatterissa/Naisvuoren kesäteatterissa,lukuisissa pienissä ammattiryhmissä ja kesäteattereissa eri puolilla Suomea sekä Kuopion, Lapin ja Tampereen Ylioppilasteattereissa. Hän on esiintynyt lisäksi mainoksissa ja useissa elokuvissa.

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.