Josef Kammhuber

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Josef Kammhuber vuonna 1941.

Josef Kammhuber (19. elokuuta 1896 Burgkirchen am Wald, Tüßling, Baijeri25. tammikuuta 1986 München) oli Saksan ilmavoimien kenraali toisessa maailmansodassa.

Kammhuberin ansioksi luetaan ensimmäinen toimiva yöhävittäjä-puolustusjärjestelmä, jota kutsuttiin Kammhuber-linjaksi. Brittien sotilastiedustelu onnistui kuitenkin toimittamaan yksityiskohtaisen kuvauksen sen toiminnasta Yhdistyneen kuningaskunnan ilmavoimille tehden Kammhuber-linjasta tehottoman. Kammhuber ajautui Saksan ilmailuministeriön johtajan Erhard Milchin kanssa riitoihin, jotka johtivat hänen siirtoonsa Saksan miehittämään Norjaan vuonna 1943. Siellä Kammhuber palveli myös Suomessa toimineen Luftflotte 5:n komentajana. Hänet palautettiin yöhävittäjien komentajaksi vuonna 1945, mutta Luftwaffen valtavien tappioiden sekä polttoaine- ja kalustopulan vuoksi virka oli vain nimellinen.

Sodan jälkeen Kammhuber kirjoitti sarjan teoksia Luftwaffen toiminnasta sodan aikana. Hän oli myös Argentiinan ilmavoimien kouluttajana. 1950-luvulla hän palasi Länsi-Saksaan ja liittyi uudestaan Luftwaffeen tarkastajaksi.

Häntä ei koskaan edes yritetty syyttää sotarikoksista.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä sotilaaseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.