Jiri Kuronen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jiri Kuronen (s. 1974) on suomalainen muusikko, säveltäjä ja tuottaja. Hän on opiskellut musiikkikasvatusta Sibelius-Akatemiassa pääinstrumenttinaan piano. Hän on opettanut musiikkia muun muassa Teatterikorkeakoulussa ja Sibelius-Akatemiassa.

Kuronen on työskennellyt musiikkiteatterin parissa mm. Teatteri Vantaassa (ent. Teatteri Kehä III), Kansallisteatterissa, Helsingin Kaupunginteatterissa, Svenska Teaternissa, sekä monissa erilaisissa ravintolateatteriprojekteissa ja lauluilloissa.

Kuronen perusti vuonna 2004 Kiima-levyt-levy-yhtiön yhdessä serkkunsa Olavi Uusivirran kanssa. Yhtiön ensimmäinen julkaisu oli Jiri Kuronen & Lähiö -kokoonpanon albumi Lauluja. Kokoonpanossa ovat mukana muun muassa näyttelijä-laulajat Maria Ylipää ja Petja Lähde sekä tuottaja Janne Halonen.

Jiri Kuronen soitti koskettimia Olavi Uusivirran yhtyeessä vuoteen 2014 asti[1] ja on osallistunut Uusivirran albumien sovittamiseen ja tuotantoon. Kuronen toimii myös kosketinsoittajana ja haitaristina Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani -yhtyeessä. Jiri Kuronen isännöitsi Poppia kyydissä -ohjelmaa TV1:llä yhdessä Aki Sirkesalon kanssa.

Lisäksi Jiri on vieraillut muutamien artistien kuten Mimmit-yhtyeen levyillä.[2][3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Olavi Uusivirta tasapainottelee intohimojen ja toiveiden välillä Länsiväylä. Viitattu 8.11.2018.
  2. Mimmit-yhtyeen uusi Ystävyys-levy maetka.fi. Viitattu 8.11.2018.
  3. Jiri Kuronen vierailevana muusikkona Discogs.com. Viitattu 8.11.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.