Jessica Sutta

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jessica Sutta
Jessica Sutta 2009.jpg
Jessica Sutta Hollywoodissa, Kaliforniassa, syyskuussa 2009.
Syntynyt 15. toukokuuta 1982 (ikä 35)
Kotoisin Yhdysvaltain lippu Miami, Florida, Yhdysvallat
Aktiivisena 2001–
Tyylilajit pop, R&B
Ammatit laulaja, tanssija, näyttelijä
Yhtyeet The Pussycat Dolls
Levy-yhtiöt A&M (2004-)

Jessica Lynn Sutta (s. 15. toukokuuta 1982 Miami, Florida) on yhdysvaltalainen tanssija, laulaja ja näyttelijä, joka on tunnettu lähinnä The Pussycat Dolls -yhtyeen laulaja-tanssijana. Hän kuului kuuden naisen yhtyeeseen vuosina 2003–2010.

Suttan isä on venäläisiä ja puolalaisia sukujuuria omaava juutalainen ja äiti taas japanilaista ja irlantilaista syntyperää. Hän aloitti tanssitunnit kolmevuotiaana ja 14-vuotiaana hän meni New World School of the Arts -kouluun opiskelemaan tanssia. Loukattuaan molemmat polvensa hän siirtyi teatterin pariin, mutta jatkoi lopulta tanssimista. Vuonna 1999 Sutta liittyi Miami Heat -tanssiryhmään ja pääsi kapteeniksi vuonna 2001. Hänellä oli pieni rooli ruotsalaisessa saippuasarjassa Ocean Ave, jota kuvattiin Floridassa. Lisäksi hän esiintyi romanttisessa musikaalielokuvassa From Justin to Kelly vuonna 2003 sekä vuonna 2001 elokuvassa Bully.

Vuonna 2002 Sutta muutti Los Angelesiin ja teki yksittäisiä keikkoja tanssijana. Hän esiintyi muun muassa Will Smithin, Beyoncén, Craig Davidin ja Gloria Estefanin musiikkivideoissa. Koreografi Robin Antin löysi hänet ja antoi hänelle paikan Pussycat Dolls -yhtyeessä vuonna 2002. Hänellä on muiden jäsenten tapaan sopimus Interscope-levy-yhtiön kanssa. Sutta erosi yhtyeestä vuonna 2010, samoihin aikoihin kuin kolme muuta jäsentä, Ashley Roberts, Kimberly Wyatt ja Melody Thornton. Omien sanojensa mukaan hänelle sattui keikalla onnettomuus, jossa hänen kylkiluunsa murtui. Sutta kertoi tehneensä tuolloin lopullisen päätöksen lähteä Pussycat Dollseista. Yhtye hajosi kolmen muun jäsenen sekä päävokalistin Nicole Scherzingerin erimielisyyksiin, ja myös Sutta jätti yhtyeen osittain tästä syystä. The Pussycat Dolls saavutti maailmanlaajuisen menestyksen hittialbumeillaan PCD (2005) ja Doll Domination (2008).

Sutta on tehnyt yhteistyötä Paul Van Dykin kanssa. Hän toimi vokalistina Van Dykin kappaleessa "White Lies". Lähdettyään Pussycat Dollsista Sutta aloitti soolouran ja julkaisi vuonna 2014 debyyttialbuminsa Feline Resurrection. Hänen julkaisemansa single "Show Me" saavutti ykkössijan Billboardin Hot Dance Charts -listalla Yhdysvalloissa. Sutta julkaisi vuonna 2017 ensimmäisen virallisen studioalbuminsa I Say Yes.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.