Jens Lurås Oftebro

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jens Lurås Oftebro
Henkilötiedot
Syntynyt21. heinäkuuta 2000 (ikä 23)
Uran tiedot
Laji yhdistettyView and modify data on Wikidata
Maailmancup
Kaudet 2018–
Voitot 5
Palkintokorokkeella 27

Tietolaatikko päivitetty 3. helmikuuta 2024

Mitalit
Maa:  Norja
Yhdistetty
Olympiarenkaat Olympialaiset
Kultaa Kultaa Peking 2022 joukkuekilpailu
Hopeaa Hopeaa Peking 2022 suurmäki + 10 km
MM-kilpailut
Kultaa Kultaa Oberstdorf 2021 joukkuekilpailu
Kultaa Kultaa Planica 2023 joukkuekilpailu
Kultaa Kultaa Planica 2023 sekajoukkuekilpailu
Hopeaa Hopeaa Planica 2023 suurmäki + 10 km
Pronssia Pronssia Oberstdorf 2021 normaalimäki + 10 km

Jens Lurås Oftebro (s. 21. heinäkuuta 2000) on norjalainen yhdistetyn hiihtäjä, olympiamitalisti ja joukkuekilpailun maailmanmestari.

Oftebro saavutti Oberstdorfin MM-kilpailuissa 2021 pronssia normaalimäen Gundersen-kilpailussa. Joukkuekilpailussa hän voitti maailmanmestaruuden. Suurmäen Gundersen-kilpailussa hän oli seitsemäs. Pekingin olympialaisissa 2022 Oftebro voitti joukkuekilpailussa kultaa, saavutti suurmäen Gundersen-kilpailussa hopeaa ja sijoittui normaalimäen vastaavassa kilpailussa kymmenenneksi. Planican MM-kilpailuissa 2023 Oftebro saavutti kultaa joukkuekilpailussa ja sekajoukkuekilpailussa. Suurmäen Gundersen-kilpailussa hän saavutti hopeaa ja normaalimäen Gundersen-kilpailussa hän sijoittui 16:nneksi.

Yhdistetyn maailmancupissa Oftebro kilpaili ensimmäisen kerran Oslossa maaliskuussa 2018 ollen heti 27:s ja maailmancupin pisteillä. Ensimmäisen kerran kymmenen parhaan joukkoon hän sijoittui vuosi myöhemmin samassa paikassa ollen kuudes. Ensimmäisen kerran hän sijoittui kolmen parhaan joukkoon Rukalla marraskuussa 2019 ollen kilpailussa kolmas. Hän sijoittui kolmanneksi myös lopuissa kahdessa Rukan kilpailiussa. Hän sijoittui toiseksi Oberstdorfissa tammikuussa 2020 ja Trondheimissa saman vuoden helmikuussa. Kauden 2019–2020 kokonaispisteissä hän oli neljäs. Kaudella 2020–2021 hän sijoittui kolmanneksi Rukan ensimmäisessä kilpailussa ja saavutti kolmannessa kilpailussa ensimmäisen maailmancupvoittonsa. Maailmancupin kokonaiskilpailussa hän oli kahdeksas. Kaudella 2021–2022 Oftebro sijoittui Rukan ensimmäisessä ja kolmannessa kilpailussa kolmanneksi. Hän sijoittui kolmanneksi myös Oslon molemmissa kilpailussa. Maailmancupin kokonaiskilpailussa hän oli kuudes. Kaudella 2022–2023 Oftebro sijoitti Rukan kahdessa ensimmäisessä kilpailussa kolmanneksi. Hän voitti Lillehammerin ensimmäisen kilpailun ja sijoittui jälkimmäisessä toiseksi. Ramsaun ensimmäisessä kilpailussa hän sijoittui toiseksi. Hän voitti Seefeldin ensimmäisen kilpailun ja sijoittui kolmannessa kilpailussa kolmanneksi. Oberstdorfin molemmissa kilpailuissa hän sijoittui toiseksi. Hän voitti Schonanachin ensimmäisen kilpailun oli jälkimmäisessä kilpailussa toinen. Lahdessa hän oli kolmas ja toinen. Maailmancupin kokonaiskilpailussa hän sijoittui toiseksi. Kaudella 2023–2024 hän voitti Rukan ensimmäisen kilpailun. Lillehammerin ensimmäisessä kilpailussa hän sijoittui toiseksi. Seefeldin toisessa kilpailussa hän sijoittui kolmanneksi. Maailmancupin kokonaiskilpailussa hän oli kuudes.

Nuorten maailmanmestaruuskilpailuissa Oftebrolla on joukkuekilpailun pronssi vuodelta 2018 Sveitsin Kanderstegistä sekä hopea ja pronssi joukkuekilpailusta ja 5 km gundersen-kilpailusta Lahdesta vuodelta 2019.

Yhdistetyn Continental Cupissa Oftebro on voittanut kaksi osakilpailua.