Jennette McCurdy

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jennette McCurdy vuonna 2012.

Jennette Faye McCurdy (s. 26. kesäkuuta 1992 Long Beach, Kalifornia) on yhdysvaltalainen näyttelijä, käsikirjoittaja, laulaja ja kolumnisti. Hänen tunnetuin roolinsa on Sam Puckett vuosina 2007–2012 tehdyssä Nickelodeonin televisiosarjassa iCarly sekä sen spin-off -sarjassa Sam & Cat.

McCurdyn äiti painosti häntä aloittamaan työt näyttelijänä vain 8-vuotiaana. McCurdy on kertonut, että hänen äitinsä alkoi vaalentamaan hänen hiuksiaan ja valkaisemaan hänen hampaitaan samoihin aikoihin. McCurdyn äiti myös alkoi laskemaan tyttärensä kaloreita, mikä johti McCurdyn syömishäiriöön. McCurdy kertoi, että hänen äitinsä teki hänelle tarkastuksia, eikä hän saanut käydä edes suihkussa yksin.[1]

McCurdy teki ensimmäisen roolinsa elokuvassa Shadow Fury vuonna 2001. Hänellä oli myös pieni rooli elokuvassa Murha Hollywoodissa (2003). Myöhemmin hän on näytellyt lähinnä Disney Channelin ja Nickelodeonin televisioelokuvissa kuten Tiger Cruise (2004) ja The Last Day of Summer (2007).

McCurdy on lisäksi vieraillut useissa muissa tv-sarjoissa, joita ovat mm. CSI, Veljemme on nero, Kova laki, Zoey 101, Will & Grace ja The Birthday Boys. Lisäksi McCurdy on tehnyt useita äänirooleja, mm. The Cleveland Show'ssa ja Madagascarin pingviineissä.

Vuonna 2011 McCurdy on kirjoittanut artikkeleita Wall Street Journal-lehteen. Hänestä on sittemmin tullut Seventeen -lehden kolumnisti. Lisäksi hän on kirjoittanut The Huffington Postiin. McCurdylla on kolme isoveljeä, Marcus, Scott ja Dustin. Hän varttui Garden Grovessa, Kaliforniassa. McCurdyn äiti Debra kuoli syyskuussa 2013 taisteltuaan 17 vuotta syöpää vastaan.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Melissa Roberto: 'iCarly' star Jennette McCurdy recalls physical, emotional abuse from mother during childhood Fox News. 13.10.2021. Viitattu 9.4.2022. (englanniksi)
  2. Jennette McCurdyn äiti menehtyi syöpään Viitattu 18.1.2015

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Jennette McCurdy.
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.