Jennette McCurdy

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jennette McCurdy vuonna 2012.

Jennette Faye McCurdy (s. 26. kesäkuuta 1992 Long Beach, Kalifornia) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän esitti yhtä päärooleista, Sam Puckettia, vuosina 20072012 tehdyssä Nickelodeonin televisiosarjassa iCarly. McCurdy teki ensimmäisen roolinsa elokuvassa Shadow Fury vuonna 2001. Hänellä oli pieni rooli elokuvassa Murha Hollywoodissa (2003), ja myöhemmät ovat lähinnä Disney Channelin ja Nickelodeonin televisioelokuvia kuten Tiger Cruise (2004) ja The Last Day of Summer (2007).

McCurdy on lisäksi vieraillut useissa muissa tv-sarjoissa, joita ovat mm. CSI, Veljemme on nero, Kova laki, Zoey 101, Will & Grace ja The Birthday Boys. Lisäksi McCurdy on tehnyt useita äänirooleja, mm. The Cleveland Show'ssa ja Madagascarin pingviineissä.

McCurdy on kirjoittanut artikkeleita Wall Street Journal-lehteen. Hänestä on sittemmin tullut Seventeen-lehden kolumnisti. Hän harrastaa myös mm. runoutta, laulamista ja kirjoittamista. McCurdylla on kolme isoveljeä, Marcus, Scott ja Dustin. Hän varttui Garden Grovessa. McCurdyn äiti Debra kuoli syyskuussa 2013 taisteltuaan 17 vuotta syöpää vastaan.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.