Jarkko Petosalmi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jarkko Petosalmi
Henkilötiedot
Syntynyt17. kesäkuuta 1976 (ikä 47)
Kuusamo
Muusikko
Tyylilajit heavy metal
hard rock
death metal
thrash metal
Soittimet kitara
Yhtyeet Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus
Paraxism
Sacred Crucifix
Where Victims Lie
Dark Days Ahead
Timo Rautiainen
Timo Rautiainen & Neljäs Sektori

Jarkko Petosalmi (s. Jarkko Tomi Samuel Patosalmi 17. kesäkuuta 1976 Kuusamo[1]) on suomalainen kitaristi, joka tunnetaan parhaiten jyväskyläläisen heavy metal -yhtye Timo Rautiainen & Trio Niskalaukauksen rytmikitaristina.

Petosalmi on soittanut 1990-luvulla kitaraa death metal -yhtyeissä nimeltä Paraxism ja Sacred Crucifix, sekä toiminut 2000-luvun alkupuolella satunnaisesti Kotiteollisuuden keikkakitaristina. Trio Niskalaukauksen jäätyä tauolle Petosalmi on toiminut jyväskyläläisen thrash metal-yhtye Where Victims Lien kitaristina. Yhtye on valmistellut[2] ensimmäistä pitkäsoittoaan, mutta sen teko on jäänyt kesken.

Petosalmen toinen projekti on nimeltään Dark Days Ahead, jonka riveissä soittaa toinen ex-Niskalaukaus-kitaristi, Jari Huttunen.

Petosalmi soitti kitaraa Timo Rautiaisen soolokokoonpanossa vuosina 2007–2010. Vuodesta 2012 alkaen hän on ollut mukana Timo Rautiainen & Neljäs Sektori -yhtyeessä.

Soittiminaan Jarkko Petosalmi käyttää muun muassa ESP:n Custom Shop- sekä Jacksonin Kelly Pro -malleja. Petosalmen vahvistin on Peaveyn Triple X ja kaappi Peaveyn 5150-sarjaa. ESP on tehnyt Suomen markkinoille erikoiserän Petosalmen nimikkokitaroita, jotka ovat mallia ESP JP-KHV Jarkko Petosalmi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Timo Isoaho, Matti Riekki: Trio Niskalaukaus. 1. painos. Helsinki: Ranka Kustannus Oy, 2003. ISBN 952-99206-0-1.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Isoaho, Riekki, s. 108
  2. Where Victims Lie - Return to the crime scene 25. lokakuuta 2006. wherevictimslie.com. Arkistoitu 20.2.2007. Viitattu 24.2.2007. (englanniksi)


Tämä kitaristiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.