Japanin kendō-liitto

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Japanin kendoliitto)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Japanin kendō-liitto (jap. 全日本剣道連盟, Zen Nihon Kendōrenmei, ZNKR tai Zenkenren) perustettiin vuonna 1952. Japanin kendō-liitto on yksityinen organisaatio, joka toimii kendōn, iaidōn ja jōdōn harjoittelijoiden lisäämiseksi ja edistää edellä mainittujen lajien tunnetuksi tekemistä.

Japanin kendō-liiton toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Japanin kendō-liitto toimii läheisessä yhteistyössä Kansainvälisen kendoliiton (engl. International Kendō Federation, FIK) kanssa. Japanin kendō-liitto määrittelee, kehittää ja päivittää kendōn, ZNKR iaidōn ja ZNKR jodōn kilpailusäännöt ja katojen sekä tekniikoiden sisällöt. Japanin kendoliitto myös julkaisee ja päivittää käsikirjoja, joissa on kulloinkin voimassa oleva kendōn, iaidōn ja jodōn katojen, harjoitteiden ja perustekniikoiden sisällöt.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yleiset lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Editoral: Katsuyuki Kato, Tsunemori Kaminoda, Shigenori Namitome, Riichiro Handa, Kenji Matsui, Shoichiro Yano and Shigehiro Matsumura. English Version Manual (translated by Chris Mansfieid March 2006): JODO - Zen Nippon Kendo Renmei JODO. All Japan Kendo Federation, Third Revision 2003, 2006.
  • Editoral: Executive Managing Director: Yoshimitsu Takeyasu AKJF, (translated by Chris Mansfieid March 2004): IAI - Zen Nippon Kendo Renmei Iai. All Japan Kendo Federation, Third Revision, October 2006., 2006.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.