Janne Oinas (tuottaja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Janne Oinas (s. 1985) on suomalainen tuottaja, äänittäjä ja muusikko. Oinaksen ammattilasura alkoi vuonna 2006 hänen tuotettuaan Aleksi Ojalan levyn Koditon mies. Sittemmin hänen yhteistyökumppaneitaan ovat olleet muun muassa Suvi Teräsniska, Jari Sillanpää, Jippu, Heli Kajo, Ufo Mustonen, Laura Sippola ja Sansa. Suurimpia listamenestyksiä ovat olleet Teräsniskan Syksyn sävel -voittaja ja Vuoden paras iskelmä 2013 -palkittu ”Täydellinen elämä” sekä Sillanpään ”Sinä ansaitset kultaa”.

Oinas on ollut merkittävässä roolissa Vain elämää -televisiosarjan kappaleiden sovittamisessa ja tuottamisessa yhdessä Leri Leskisen kanssa, esimerkkeinä Irinan ”Ihmisen poika”, Elastisen ”Naurava kulkuri”, Laura Voutilaisen ”Särkynyt enkeli”, Terhi Kokkosen ”Me vain”, Juha Tapion ”Oo se kun oot” ja Hectorin ”Tyttörukka”.

Oinas oli tekemässä Paula Koivuniemen levyä Duetot, josta Yleisradio toteutti dokumentin Paula Koivuniemi @studio. Oinas sovitti ja tuotti Diandran Uuden Musiikin Kilpailu 2013 -finalistikappaleen ”Colliding Into You” yhdessä Leri Leskisen kanssa. Hän on myös miksannut muun muassa Yön, Reijo Taipaleen, Ismo Alangon ja Paradise Oskarin kappaleita.

Oinas on säveltänyt Leri Leskisen kanssa elokuvascoren Juha Wuolijoen elokuvaan Zarra’s Law . Hän on tehnyt musiikkia myös televisiosarjoihin ja mainoksiin.

Oinas aloitti musiikkiharrastuksensa kahdeksanvuotiaana rumpujen soitolla, jonka jälkeen pääsoittimeksi vaihtui bassokitara. Lisäksi Oinas soittaa myös kitaraa ja koskettimia. Keikkamuusikkona hän on soittanut useiden artistien taustalla (muun muassa Heli Kajo, Jonna Kärkkäinen, Hanna Maaria) sekä cover- ja bilebändeissä (esimerkiksi Metropolis ja Tailor Made).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]