Jaclyn Smith

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jaclyn Smith kesäkuussa 2006.

Ellen Jaclyn Smith (s. 26. lokakuuta 1945) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän tuli tunnetuksi Kelly Garrettin roolistaan televisiosarjassa Charlien enkelit (1976–1981). Sen jälkeen hän on esiintynyt lukuisissa tv-elokuvissa ja minisarjoissa. Jaclyn Smith oli pisimpään kuin kukaan muu julkisuuden henkilö kosmetiikkasarja Max Factorin keulakuvana (1980–1994). Smith on lanseerannut myös kaksi tuoksua: Epris v.81:n ja Jaclyn Smith’s Californian vuonna 1993.

Smith syntyi Houstonissa, Teksasissa, ja oli ehdolla Golden Globe -palkinnon saajaksi vuonna 1982. Hänelle on myönnetty tähti Hollywood Walk of Famella. Hän on tehnyt vuodesta 1985 työtä Kmart-vaatekaupoille. Jaclyn Smith collection for Kmart on USA:n kolmanneksi myydyin naisten vaatemerkki ja sitä pidetään menestyneimpänä julkisuuden henkilön lanseeraamana vaatemallistona kautta aikojen. Vuonna 2002 Smith lanseerasi huonekalu- ja kodinsisustusmalliston. Suunnitteilla on Jaclyn Smith kosmetiikkasarja.

Smith sairastui rintasyöpään, joka todettiin vuonna 2002 ja johon hän sai onnistuneesti hoitoa. Hän on ollut neljästi naimisissa, ja hänellä on kaksi lasta. Jaclyn avioitui vuonna 1997 Chigagolaisen lääkärin Brad Allenin kanssa. Jaclyn Smith toimii aktiivisesti hyväntekeväisyystyössä muun muassa rintasyövän ehkäisyssä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.