Jaclyn Smith

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jaclyn Smith kesäkuussa 2006

Ellen Jaclyn Smith (s. 26. lokakuuta 1947) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän tuli tunnetuksi Kelly Garrettin roolistaan televisiosarjassa Charlien enkelit (19761981). Sen jälkeen hän on esiintynyt lukuisissa tv-elokuvissa ja minisarjoissa. Jaclyn Smith oli pisimpään kuin kukaan muu julkisuuden henkilö kosmetiikkasarja Max Factorin keulakuvana (1980–1994). Smith on lanseerannut myös kaksi tuoksua Epris v.81 ja Jaclyn Smith's California v. 1993.

Smith syntyi Houstonissa, Teksasissa, ja oli ehdolla Golden Globe -palkinnon saajaksi vuonna 1982. Hänelle on myönnetty tähti Hollywood Walk of Famella. Hän on tehnyt vuodesta 1985 työtä Kmart-vaatekaupoille. Jaclyn Smith collection for K-mart on Usan 3. myydyin naisten vaatemerkki ja sitä pidetään menestyneimpänä julkkiksen lanseeraamana vaatemallistona kautta aikojen. Vuonna 2002 Smith lanseerasi huonekalu ja kodinsisustusmalliston. Suunnitteilla on Jaclyn Smith kosmetiikkasarja

Smith sairastui rintasyöpään, joka todettiin vuonna 2002 ja johon hän sai onnistuneesti hoitoa. Hän on ollut neljästi naimisissa, ja hänellä on kaksi lasta. Jaclyn avioitui v. 1997 Chigagolaisen lääkärin Brad Allenin kanssa. Jaclyn Smith toimii aktiivisesti hyväntekeväisyys työssä mm. Rintasyövän ehkäisy.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.