Charlien enkelit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee televisiosarjaa. Muista merkityksistä katso täsmennyssivu.
Charlien enkelit
Charlie's Angels
Charlien enkelit vuonna 1976
Charlien enkelit vuonna 1976
Tyyli
Kestoaika 48-50 minuuttia
Luoja(t)
  • Ivan Goff
  • Ben Roberts
Pääosissa
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko ABC
Esitetty 22. syyskuuta 1976 – 24. kesäkuuta 1981
Tuotantokausia 5
Jaksoja 115
Tuotanto
Vastaava(t) tuottaja(t)
Tuotantoyhtiö(t)
Levittäjä Sony Pictures Television
Aiheesta muualla
IMDb

Charlien enkelit (engl. Charlie’s Angels) on yhdysvaltalainen televisiosarja, jota tuotettiin vuosina 1976–1981. Tuottajana toimi Aaron Spelling. Lajityypiltään sarja on toimintadraama.

Sarja kertoo kolmesta naisesta, jotka työskentelevät salaperäisen miljonäärin Charles Townsendin etsivätoimistossa. Charlien kasvoja ei paljasteta missään vaiheessa sarjaa. Ohjeet ja tehtävät enkeleilleen hän antaa kaiutinpuhelimen välityksellä. Enkeleiden apuna toimii John Bosley.

Enkelikolmikolla oli sarjassa neljä eri kokoonpanoa. Näyttelijä Jaclyn Smith oli niistä jokaisessa eli kaikki viisi tuotantokautta. Parhaiten muistettaneen ensimmäisen tuotantokauden (1976–1977) kokoonpano, jonka muodostivat Smithin ohella näyttelijät Kate Jackson ja Farrah Fawcett(-Majors). Smith oli tumma, Jackson olemukseltaan poikatyttömäinen ja Fawcett vaaleaverikkö. Fawcett poistui sarjasta ensimmäisen kauden jälkeen. Hänen tilalleen tuli Cheryl Ladd, joka esitti Fawcettin roolihahmon siskoa. Kokoonpano Smith, Jackson, Ladd oli pitkäikäisin (kaksi tuotantokautta: 1977–1979). Ladd jatkoi sarjassa sen loppuun asti, eli neljän kauden ajan, joten hänestä tuli Smithin jälkeen toiseksi pitkäikäisin enkeli. Jackson jätti sarjan kolmen kauden jälkeen. Jacksonin tilalle tuli yhden kauden ajaksi Shelley Hack, jonka tilalla viimeisellä kaudella nähtiin puolestaan Tanya Roberts.

Sarjan pohjalta on tehty 2000-luvulla kaksi elokuvaa, Charlien enkelit ja Charlien enkelit – kurvit suoriksi, joissa enkeleinä nähdään Drew Barrymore, Lucy Liu ja Cameron Diaz. Sekä sarjassa että elokuvassa Charlien äänenä on näyttelijä John Forsythe.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Charlien enkelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1976–1977

1977–1979

1979–1980

1980–1981

Muut näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.