Izak Boom

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Izak Boom

Izak Boom (s. 1965 Leerbroek) on hollantilainen säveltäjä ja multi-instrumentalisti. Hän soittaa muun muassa pianoa, kitaraa, mandoliinia ja banjoa.

Izak Boom tapasi Hollannissa asuvan suomalaisen laulajattaren Pauliina Mayn ja he perustivat yhdessä AINA-yhtyeen. Yhtye esittää Boomin säveltämää suomalaista lyriikkaa, Eino Leinoa, Kalevalaa ja Kanteletarta. AINA on konsertoinut runsaasti Hollannissa, ja keväällä 2006 levy-yhtiö Munich Records julkaisi siellä levyn AINA Leino (BMCD 496), joka on myynnissä myös Suomessa.

Izak Boom on konsertoinut AINA-yhtyeen kanssa Kajaanin Runoviikoilla 2004 ja 2005, Multian Lovisa Charlottan kirkossa 2004, Keuruun vanhassa kirkossa, Pukkilan Kohisevassa 2005 ja Suomussalmen musiikkijuhlilla 2008 [1]. Maaliskuussa 2008 Boom esiintyi yhdessä Pauliina Mayn kanssa Geuzen-säätiön juhlassa Hollannin Vlaardingenin Suuressa kirkossa (Grote Kerk), missä presidentti Martti Ahtisaarelle jaettiin Geuzen-mitali hänen työstään kansainvälisten kriisien selvittäjänä. Tilaisuutta kunnioitti läsnäolollaan kuningatar Beatrix [2] [3].

Izak Boom on työskennellyt suositussa hollantilaisessa teatteriryhmässä De Berini’s. Tämän ryhmän kanssa hän on esiintynyt yli 300 kertaa Hollannin eri teattereissa. Boomilla on myös jousiyhtye Vals Plat. Vuodesta 1995 lähtien Izak Boom on toiminut kapellimestarina Peter Blanker Consort -ryhmässä, joka perustettiin arvostetun hollantilaisen trubaduurin Peter Blanker'in ympärille. Boom esiintyy myös De Alibi’s -orkesterissa, joka säestää lahjakasta, nuorta säveltäjä-laulajaa nimeltä Ibo Bakker. Lisäksi Boom on mukana The Inmost -duon kokeellisissa tanssiprojekteissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]