Ivi Adamou

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ivi Adamou
Ivi Adamou esiintymässä vuonna 2012.
Ivi Adamou esiintymässä vuonna 2012.
Syntynyt 24. marraskuuta 1993 (ikä 24)[1]
Paralimni, Famagusta, Kypros
Kotoisin Kyproksen lippu Agia Napa, Kypros
Aktiivisena 2009–
Tyylilajit pop, dance
Laulukieli englanti, kreikka
Soittimet laulu, piano
Levy-yhtiöt Sony Music Greece

Ivi Adamou (kreik. Ήβη Αδάμου; s. 24. marraskuuta 1993[1] Agia Napa, Kypros) on kyproksenkreikkalainen laulaja. Hän syntyi ja kasvoi Agia Napassa, Kyproksella, ja tällä hetkellä hän asuu Ateenassa, Kreikassa. Adamou on opiskellut sosiologiaa Panteion-yliopistossa vuodesta 2012. Adamou nousi julkisuuteen Kreikassa ja Kyproksella osallistuttuaan The X Factorin kreikkalaisen version toiselle tuotantokaudelle, jossa hänen valmentajanaan oli Giorgos Theofanous.[1] Vuonna 2010 juuri The X Factorista pudottuaan Adamou varmisti levytyssopimuksen Sony Music Greecen kanssa.

Adamoun debyyttialbumi Kalokairi Stin Kardia (2010)[1] julkaistiin hieman hänen sopimuksensa jälkeen Sonyn kanssa. Samana vuonna hän teki yhteistyötä Spiros Lambrou Choirin kanssa ja julkaisi albumin Christougenna Me Tin Ivi Adamou (2010), joka julkaistiin ulkomailla nimellä Christmas with Ivi Adamou. Adamoun ensimmäinen studioalbumi San Ena Oniro (2011) julkaistiin heinäkuussa 2011 ja se sisälsi hittisinglet Krata Ta Matia Sou Klista, Kano Mia Efhi ja Voltes St Asteria. Elokuussa 2011 Adamou valittiin edustamaan Kyprosta Eurovision laulukilpailussa 2012 kappaleella La La Love. Uusi albumi, Eho Ourano, oli tarkoitus julkaista kesällä 2013 mutta se peruttiin Sony Music Greecen sulkeuduttua. Omien singlejensä lisäksi Adamou on julkaissut kappaleita elokuviin, kuten Barbie in A Mermaid Tale ja Barbie: A Fashion Fairytale.

Beyoncén, Whitney Houstonin ja Helena Paparizoun vaikutuksesta Adamouta usein kuvattiin popkuningattarena tai teini-idolina Kreikassa ja hänen osallistumisensa vuoksi The X Factoriin sanottiin, että hän olisi "the next big thing". Adamoun ensimmäinen albumi myi kultaa yli 60 000 kopiolla Kreikassa samalla kun hänen loma-albuminsa (Christmas with Ivi Adamou) myi platinaa yli 15 000 kopiolla Portugalissa. Vuodesta 2010 Adamou on ollut ehdolla monta kertaa sekä MAD Video Music Awardsissa että Madame Figaro Awardsissa ja tähän mennessä hän on voittanut viisi palkintoa. Vuosina 2010 ja 2012 hänet palkittiin parhaana kyproslaisena naislaulajana. Vuonna 2012 hänet myös palkittiin parhaana kyproslaisena laulajana, joka oli ensimmäinen kerta kun kyseinen palkinto annettiin. Vuonna 2011 hänet palkittiin parhaasta urbaanista musiikkivideosta yhdessä Staventon kanssa kappaleella San Erthi I Mera. Adamou on myös osallistunut useisiin hyväntekeväisyysjärjestöihin, kuten kampanjaan "Everything I Can" estämään kohdunkaulan syöpää. HFC-UNCRC Policy Center on myös nimennyt hänet "nuoreksi lähettilääksi" lasten oikeuksien puolesta.

Biografia ja ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lapsuus ja nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ivi Adamou syntyi 24. marraskuuta 1993 Agia Napassa, Famagustassa kyproslaiselle isälle ja bulgarialaiselle äidille.[1] Hän on sisaruskolmikon keskimmäinen lapsi. Yhdeksänvuotiaana hän esiintyi ensimmäistä kertaa ja osallistui musiikkikilpailuun Anna Vissin kappaleella ”Kaka Paidia” voittaen kilpailun.[1] Kilpailun jälkeen hän aloitti musiikin teorian opiskelun, laulutunnit ja pianotunnit, jotka mahdollistivat palkintojen saannin useissa paikallisissa laulukilpailuissa.

15-vuotiaana hänen toisen "lyceum"-vuotensa aikana, Adamou osallistui The X Factorin koelauluihin ja koska hän pääsi live-esityksiin, hänen täytyi matkustella Kyprokselta Kreikkaan. Kreikan X Factorin toiselle tuotantokaudelle osallistumisen seurauksena hän allekirjoitti sopimuksen Sony Music Greecen kanssa ja siitä lähtien hän on asunut Kreikassa, jossa hän tällä hetkellä opiskelee Panteion-yliopistossa. Vaikka hän oli aloittanut musiikkiuran, hän päätti opiskella sosiologiaa.

2009-10: The X Factor[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosina 2009-2010 Adamou osallistui toiselle tuotantokaudelle Kreikan X Factoriin päätyen kuudennelle sijalle. Vain yksi hänen esittämistään kappaleista oli kreikaksi ja loput olivat englanniksi.

Adamou lauloi "Just Dance" ensimmäisessä live-esityksessä saaden positiivista palautetta tuomareilta. Toisessa ja kolmannessa esityksessä hän lauloi P!nkin "Just Like A Pill" ja Kelly Clarksonin "Because Of You" ja jälleen sai positiivista palautetta jälkimmäisen ollessa pidetty yhtenä parhaana esityksenä siihen mennessä. Kuitenkin, neljännessä esityksessä hänen laulaessaan "Papa Don't Preach" hän sai negatiivista palautetta Nikos Mouratidiksen sanoessa, ettei kappale sopinut hänen äänelleen. Seuraavissa kolmessa esityksessä kappaleilla "When I Grow Up", "Hurt" ja "Halo" huolimatta edellisen kerran negatiivisesta palautteesta, palaute oli positiivista. Kahdeksannessa live-esityksessä hän lauloi ensimmäisen kreikankielisen kappaleensa "Xristougenna" kappaleen "All I Want For Christmas Is You" ohella.

Yhdeksännessä esityksessä Adamou esitti kappaleen "Celebration", joka oli toinen kappale, jonka hän esitti Madonnalta. Hän esitti myös dueton joukkuetoverinsa Ninin kanssa ja he esittivät Anna Vissin kappaleen "Dodeka" ja Mariah Careyn kappaleen "Without you" yhdessä. Kymmenennessä esityksessä hän esitti kappaleen "I Love Rock 'n' Roll" ja vaikka hän sai enimmäkseen positiivista palautetta, Mouratidiksella oli negatiivista palautetta esityksestä samoin kuin hänen edellisestä esityksestään. Yhdennessätoista esityksessä hän esitti kappaleen "Hush Hush" ja oli ensimmäistä kertaa vaarassa pudota Hovigin kanssa mutta tuomarit pelastivat hänet. Ratkaisevassa esityksessä hän lauloi kappaleen "I Have Nothing", jonka hän lauloi boot campilla. Kahdennessatoista esityksessä hän lauloi kappaleet "The Voice Within" ja "The Power Of Love".

Vaikka hän oli yksi suosikeista kilpailun voittajaksi, hän tippui kahdennellatoista viikolla, jolloin hän oli vaarassa pudota hänen joukkuetoverinsa Nini Shermandinin kanssa. George Levendis ja Nikos Mouratidis äänestivät hänen puolestaan ja Katerina Gagaki sekä George Theofanous äänestivät Ninin puolesta. Vaikka se oli tasapeli, Theofanouksen ääni ratkaisi hänen ollessaan molempien valmentaja, joten Adamou putosi kilpailusta. Pudotuksen jälkeen Sonyn ja Theofanouksen välillä syntyi riitaa, sillä Sony halusi Adamoun palaavan kilpailuun väärien tulosten takia, kuten mediassa väitettiin.

2010-11: Kalokairi Stin Kardia ja San Ena Oniro[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka Adamou ei ollut finalisti X Factorissa päätyessään kuudenneksi, hän onnistui saamaan levytyssopimuksen Sony Music Greecen kanssa, joka oli ohjelman "kumppani". Hänen dramaattinen ja jännitystä täynnä oleva pudotus oli lähde julkistettuun riitaan- sekä suorana The X Factorin aikana ja lehdistössä- Sony Musicin edustajien ja Theofanouksen välillä. Adamoun ensimmäinen single "A*G*A*P*I" julkaistiin vain muutamaa päivää myöhemmin hänen pudotuksestaan. Hän esitti kappaleen ensimmäistä kertaa ANT1:n ohjelmassa Aksizei Na To Deis. Musiikkivideo kappaleelle julkaistiin 22. maaliskuuta 2010. Hänen debyyttisinglensä jälkeen Adamou julkaisi kreikankielisen version Barbie in A Mermaid Tale soundtrackista.

13. huhtikuuta 2010, Adamoun ensimmäinen "yhteistyönsä" julkaistiin MAD TV:n kautta: hän oli mukana Staventon kappaleessa "San Erthi I Mera", josta tuli kesähitti Kreikassa ja Kyproksella. Alle kolmessa kuukaudessa kappaleella oli yli 3 miljoonaa katsomiskertaa sen videolla, joka teki siitä yhden sen ajan katsotuimmista kreikkalaisista musiikkivideoista. Kappale pysyi top 5 kappaleiden joukossa Greek Airplay Chartissa 20 viikkoa ja myi 60 000 laillista latausta. Hänen toinen singlensä "Sose Me" julkaistiin 27. huhtikuuta 2010 ja sen video 5. toukokuuta 2010. Muutamaa päivää myöhemmin Adamoun debyyttialbumin trailerit paljastettiin. Sillä aikaa Adamou aloitti kiertueen Kreikassa ja Kyproksella Staventon kanssa. 14. kesäkuuta 2010 Adamou esiintyi 2010 MAD Video Music Awardseissa yhtyeen OtherView kanssa, Ishtarin kappaleella "Last Kiss".

Adamoun debyyttilevy, Kalokairi Stin Kardia, julkaistiin kesäkuussa 2010 ja siihen sisältyi hänen ensimmäiset singlensä "A*G*A*P*I" ja "Sose Me". Adamou äänitti toisen kerran kreikkalaisen version Barbie soundtrackistä; Barbie: A Fashion Fairy Tale. 29. heinäkuuta 2010 virallisen sivun kautta alkoi kilpailu kolmannesta singlestä; "To Mistiko Mou Na Vris" tai "Gelaei" olisi kolmas single. Seuraavan singlen valinnasta riippumatta äänestäjillä oli mahdollisuus nähdä musiikkivideon kuvaukset. "To Mistiko Mou Na Vris" julkistettiin kolmanneksi singleksi 13. lokakuuta 2010.

Adamoun ensimmäinen EP myi kultaa yli kuudella tuhannella kappaleella. Hän sai kulta-albumin Sakis Rouvakselta heti esitettyään kappaleensa "To Mistiko Mou Na Vris" The X Factorin kolmannen tuotantokauden toisessa live-esityksessä. 28. lokakuuta 2010 ilmoitettiin, että Adamou julkaisee joulualbumin sisältäen kappaleet "Santa Claus is coming to town", "Last Christmas", "White Christmas" ja potpuri kappaleista "Agia Nihta" ja "We Wish You a Merry Christmas". Christougenna me tin Ivi Adamou (julkaistu nimellä Christmas with Ivi Adamou ulkomailla) julkaistiin 22. marraskuuta 2010. EP käväisi ensimmäisellä sijalla Kreikan iTunesissa myytyään tuplaplatinaa Portugalissa yli 50 000 myydyllä kappaleella.

Vuoden 2011 alussa Adamou kertoi, että hän sai ehdotuksen ERT:ltä edustaa Kreikkaa vuoden 2011 euroviisuissa, josta hän kuitenkin kieltäytyi sanomalla, että vaikka hän olisikin kiinnostunut osallistumisesta, hän haluaa käydä koulun loppuun. Maaliskuussa 2011 hän alkoi työstää ensimmäistä studioalbumiaan. Huhtikuussa 2011 Adamou teki yhteistyötä bändin Melisses kanssa, joka kirjoitti kappaleen "Krata Ta Matia Sou Klista". Sekä kappale, että musiikkivideo julkaistiin 23. huhtikuuta 2011. Toukokuussa 2011 ilmoitettiin, että Adamou tulee julkaisemaan kappaleen "Murderous", joka aiheutti taistelua Adamoun ja Paparizoun fanien välillä, sillä kappale oli aiemmin ilmoitettu Paparizoun kappaleeksi. Kappale oli myöhemmin osa Adamoun ensimmäistä studioalbumia kreikankielisenä kappaleena.

14 kesäkuuta 2011 otti osaa 2011 MAD Video Music Awardseihin ja esitti remixin kappaleesta "Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now)" yhdessä Midenistiksen kanssa. Tuonna vuonna hän sai ensimmäiset ehdokkuudet MAD Video Music Awardseissa; Hän oli ehdolla parhaaksi uudeksi tulokkaaksi ja parhaaksi naisartistiksi. Hän oli myös ehdolla parhaasta Hip Hop/Urban, parhaasta duetosta ja parhaasta musiikkivideosta kappaleella "San Erthi I Mera" Staventon kanssa. Hän voitti ainoastaan palkinnon parhaasta Hip Hop/Urban kappaleesta.

Kesäkuussa 2011, teaser uudesta albumista nimeltä San Ena Oniro alkoi pyöriä Adamoun kanavalla. Ensimmäinen single albumilta oli "Kano Mia Efhi", jonka oli kirjoittanut ja tuottanut Meth. Musiikkivideon kuvaukset alkoivat heinäkuussa ja se julkaistiin 29. heinäkuuta 2011. Hänen ensimmäinen studioalbuminsa "San Ena Oniro" julkaistiin 25. heinäkuuta 2011 ja siinä oli 10 kappaletta. "Voltes St Asteria" ilmoitettiin albumin toiseksi singleksi 25. elokuuta 2011. Sen musiikkivideon teaser paljastettiin 5. lokakuuta 2011 ja video julkaistiin 11. lokakuuta 2011.

2012-15: Eurovision laulukilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aikaisin elokuussa 2011, Adamoun huhuttiin edustavan Kyprosta Euroviisuissa 2012. 6. elokuuta 2011 CyBC virallisesti ilmoitti, että Adamou oli valittu edustamaan maata kilpailussa. Tammikuussa 2012 CyBC julkaisi kappaleet, jotka Adamou esittäisi valinnassa; "Call the Police", "La La Love" ja "You Don't Belong Here". Paikallinen finaali pidettiin 25. tammikuuta 2012, jossa "La La Love" julistettiin voittajaksi ja näin ollen Kyproksen edustuskappaleeksi vuoden 2012 euroviisuihin. Kuukausi ennen kilpailua kerrottiin, että Kypros voitaisiin diskata kilpailusta, koska sillä ei ollut varoja edustajainhuoneesta. Vastauksena tähän, Adamoun kerrotaan vastanneen "[...] Olen optimistinen, ettemme vain tule olemaan Bakussa, vaan meillä tulee myös olemaan mahtava toimintatapa". Kilpailun aikana Adamou tapasi uudelleen The X Factor-kaverinsa Eleftheria Eleftherioun, joka edusti Kreikkaa. Esitysjärjestyksen arvonnassa Kyprokselle arvottiin esityspaikaksi 12 ensimmäisessa semifinaalissa 22. toukokuuta 2012 ja sitten onnistuneesti pääsi finaaliin, jossa esityspaikaksi arvottiin 8 ja lopulta päätyi sijalle 16. "La La Love" ilmestyi monille single-listoille monissa Euroopan maissa, kuten Espanjassa, Isossa-Britanniassa, Saksassa ja Ruotsissa. "La La Love" ja toiset paikallisen finaalin kappaleet ovat albumin San Ena Oniro "euro editionissa", jossa on lisäksi kreikankielinen versio kappaleesta "You Don't Belong Here" nimellä "Fotia Vrohi".

Euroviisujen jälkeen Adamoulla oli kesäkiertue, johon kuului keikkoja Kreikassa, Kyproksella, Ruotsissa ja Espanjassa. Espanjassa hän äänitti kappaleen "Time to Love" espanjalaisen DJ:n, Marsal Venturan kanssa. Kun hän palasi Kreikkaan, hän äänitti toisen kappaleen nimeltä "Ase Me" Staventosta tunnetun Kleopatran kanssa. 14. tammikuuta 2013 ollessaan Mega Channelin ohjelmassa Proino Mou, hän ilmoitti olevansa julkaisemassa uuden albumin helmikuussa 2013, mutta albumia ei julkaistu. Hän myös ilmoitti Facebook-sivullaan, että uusi kappale Marsal Venturan kanssa, "Time to Love", julkaistaan aikaisin helmikuussa. Stavento laittoi kuvan heidän uuden kappaleensa Adamoun kanssa "Na Sou Tragoudo" musiikkivideon kuvauksista, joka julkaistiin 4. maaliskuuta 2013 ja jonka voi ladata 11. maaliskuuta 2013.

Adamou uudisti yhteistyönsä Sony Music Greecen kanssa 5. huhtikuuta 2013. Adamou paljasti haastattelunsa aikana MTV:llä, että hänen uusi albumi olisi nimeltään Eho Ourano. Hänen seuraava singlensä, joka julkaistiin 31. toukokuuta 2013, on nimeltään "Ponane Oi Agapes". Neljättä vuotta peräkkäin Adamou esiintyi MAD Video Music Awardseissa Anise K:n ja Shayan kanssa esittäen kappaleen "Walking on Air". Sony Music Greece suljettiin, joten hänen albuminsa julkaisu peruttiin. Tammikuussa 2014 Adamou ilmoitti yhden konserttinsa aikana, että hän palaisi uuden kappaleen kanssa pienen ''tauon'' jälkeen. Hän myös ilmoitti kappaleen julkaisun olevan erikoinen. 4. huhtikuuta 2014 Adamou esiintyi 2014 MadWalkissa yhdessä Elisavet Spanoun ja Courtney Parkerin kanssa, jossa he lauloivat "Sway" Red Dress Actia varten.

The Voice of Greecen ensimmäisen kauden jälkeen ilmoitettiin, että Adamou ja Demy olisivat yhdet valmentajista lasten versiossa ohjelmasta heidän molempien ollessaan nuoria laulajia. 3. kesäkuuta 2014 Adamou ja Kouinelis antoivat varmistuksen siitä, että he esittäisivät dueton 2014 MAD Video Music Awardseissa. Seremoniassa, joka järjestettiin 23. kesäkuuta ja jonkä lähetys oli 2. heinäkuuta, Adamou ja Kouinelis esittivät "Na Sou Tragoudo" ja remixin kappaleesta "Min Tis to Pis" yhdessä Kostas Tournaksen kanssa. Adamou aloitti kesäkiertueensa Staventon kanssa elokuussa ja esiintyi monessa paikassa Kreikassa ja Kyproksella. 17. lokakuuta 2014 kerrottiin, että Adamou sai ehdotuksen Cyprus Broadcasting Corporationilta esittämään Kyproksen kansallisen valinnan vuoden 2015 euroviisuihin. Kuitenkin myöhemmin CyBC ilmoitti, että Antri Karantoni esittelisi valinnan. Vuoden 2014 lopussa aloitti toisen residenssishown Kostas Tournaksen, Kostas Karafotiksen ja Violeta Dagkaloun kanssa.

2015- : Uusi musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yli miljardin katsomiskerran jälkeen, Eurovision laulukilpailun virallinen YouTube-kanava julkaisi videon 10 katsotuimmasta Eurovision-kappaleesta, jolla Adamoun kappale "La La Love" oli kuudennella sijalla yli 30 miljoonalla katsomiskerralla ja toiseksi eniten katsottu vuoden 2012 kappaleista, Loreenin kappaleen "Euphoria" jälkeen. 4. toukokuuta 2015 Adamou julkaisi Facebook-sivulleen kuvan ollessaan studiolla, "teaserina" uudesta musiikista. Adamou varmistettiin esiintymään muotisuunnittelija Gregory Morfin puolesta 2015 Cyprus MadWalkissa muiden esiintyjien joukossa, joita olivat mm. Despina Vandi, Demy ja Eleftheria Eleftheriou. 14. toukokuuta 2015 Cyprus Madwalkin aikana Adamou esitti kappaleet "La La Love" ja oman versionsa Modjon kappaleesta "Lady (Hear Me Tonight)".

Taiteellisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tyyli ja vaikutteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The X Factor -osallistumisestaan lähtien Adamou on esittänyt pop-kappaleita. Vaikka melkein kaikki hänen X Factorissa esittämänsä kappaleet olivat englanniksi, suurin osa hänen omista kappaleistaan on kreikaksi. Kuten hän sanoi eräässä haastattelussa, hän on saanut vaikutteita sekä kreikkalaisesta että amerikkalaisesta pop-musiikista. Adamouta nimitettiin usein "seuraavaksi suureksi jutuksi" ja teini-idoliksi Kreikassa hänen ensimmäisen albuminsa julkaisun jälkeen. Albumi oli enemmän teinipop-tyylinen, kun taas hänen ensimmäinen studioalbuminsa oli "kypsemmän" popin tyylinen.

Adamou on nimennyt Beyoncén, Christina Aguileran ja Whitney Houstonin idoleikseen ja he ovat hänen suurimpia vaikutteitaan. Hän ihailee Whitney Houstonia, joka on ollut hänen lempilaulajansa lapsuudestaan lähtien ja Beyoncéa hän ihailee työnsä ja taitonsa vuoksi. Hän on myös sanonut haluavansa työskennellä Beyoncén kanssa.

"Lapsesta asti olen kuunnellut Whitney Houstonia ja ihailen Beyoncéa hänen ahkeruudestaan. Aina kun hän (Beyoncé) esiintyy, hänellä on tapana päästä parhaaseen tulokseen, joka osoittaa kuinka paljon hän on työskennellyt saavuttaakseen täydellisyyden".

Adamou on myös maininnut Helena Paparizoun ja Sakis Rouvaksen vaikuttajikseen jälkimmäisen tullessa hänelle läheiseksi The X Factorissa, jossa Sakis oli juontajana. Adamou on sanonut (Sakiksesta), ettei ollut suuri fani ennen ohjelmaa, mutta ihaili häntä tavatessaan hänet ja tutustuessaan häneen ja hänen luonteeseensa.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Adamou on perheensä toinen lapsi; hänellä on kaksi siskoa, yksi vanhempi, Despina ja yksi nuorempi, Kleopatra. Hän syntyi ja kasvoi Agia Napassa Kyproksella ja matkusteli paljon Kreikkaan hänen osallistuttuaan The X Factoriin. Nykyään hän opiskelee sosiologiaa Panteion-yliopistossa Ateenassa, jossa hän asuu nyt vakituisesti.

Vuonna 2011-2012 Adamou ilmoitti, ettei ole parisuhteessa, vaikka mediassa kerrottiin hänen olevan parisuhteessa Staventosta tunnetun Michalis Kouineliksen kanssa. Myöhemmin haastattelussa hän kielsi huhut. Kuitenkin vuonna 2014 Kouinelis paljasti, että he olivat parisuhteessa vuodesta 2013, eikä vuodesta 2010, niin kuin media oli sanonut. He asuvat nyt yhdessä Ateenassa, kun Adamou opiskelee siellä. On myös kerrottu, että he olisivat menossa naimisiin vuoden 2015 kesällä, mutta Adamou itse kiisti huhun haastattelussaan. Kumpikaan heistä ei ole vahvistanut huhuja naimisiinmenosta, eivätkä he ole paljastaneet, ovatko he kihloissa vai eivät.

Euroviisujen aikana ja sen jälkeen media kertoi, etteivät Adamou ja Eleftheria Eleftheriou olisi hyvissä väleissä keskenään. Molemmat kertoivat heidän välinsä olevan kunnossa. Kuitenkin, heidän esiintyessään vuoden 2013 Kreikan euroviisukarsintojen finaalissa, Eleftheria oli ojentamassa kättään Adamoulle samalla kun hän (Adamou) vilkutti yleisölle. Myöhemmin Eleftheria sanoi, ettei Adamou tehnyt sitä tarkoituksella. Hän myös kertoi heidän olevan hyvissä väleissä keskenään.

Adamou tapasi Beyoncén ollessaan mukana Kreikan The X Factorissa, josta hän voitti lipun hänen keikalleen Ateenaan. Hän on myös nähnyt Jennifer Lopezin Tukholmassa, kun Adamou oli omalla konserttikiertueellaan.

Hyväntekeväisyystyö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Adamou on osallistunut moniin hyväntekeväisyyksiin. Vuonna 2010 hän oli osana kyproslaista kampanjaa "Everything I Can", jonka tarkoituksena oli estää kohdunkaulan syöpää. Samana vuonna hän otti osaa kreikkalaiseen kampanjaan rintasyöpää vastaan muiden kreikkalaisten, kuten Katia Dandoulakin, Zeta Makripoulian ja Dimitra Galanin kanssa. Vuonna 2011 HFC-UNCRC Policy Center nimitti Adamoun "Nuoreksi lähettilääksi" lasten oikeuksien puolesta. Järjestön lähettiläänä hän esiintyi kampanjassa "Beat Bullying" 27. tammikuuta 2012 ja konsertin tulot lahjoitettiin järjestön kampanjalle. Vuonna 2013 hän esiintyi solidaarisuuskonsertissa Famagustassa kerätäkseen ruokaa. Joulukuussa 2013 hän otti osaa joulukonserttiin, jonka järjesti kyproslainen radiokanava Super FM ja Giorgos Theofanous yhdessä artistien, kuten Helena Paparizoun, Eleni Foureiran, Demyn ja Kostas Martakisin kanssa. Konserttilipuista tulleet rahat annettiin Radiomarathoniokselle. Esiintyjät lauloivat lukuun ottamatta omia kappaleitaan joululaulun Theofanouksen kuoron kanssa. Kappaleet olivat mukana albumilla, joka julkaistiin kyproslaisen sanomalehden mukana. Adamou esitti oman versionsa Mariah Careyn kappaleesta "All I Want For Christmas is You".

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Studioalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

EP:t[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Nimi Rooli Merkinnät
2009-10 The X Factor Hän itse Kilpailija; 6.sija
2010-11 Dancing with the stars Hän itse Vieraileva tähti (Kausi 1, jakso 13)

Vieraileva tähti (Kausi 2, jakso 13)

2010 MAD Video Music Awards Hän itse Esiintyjä
2010 Madame Figaro Awards Hän itse Esiintyjä
2011 MAD Video Music Awards Hän itse Esiintyjä

Palkinto parhaasta Hip Hop/Urban musiikkivideosta

2012 A Song for Ivi Adamou Hän itse Kilpailija; Sisäinen valinta
2012 Eurovision laulukilpailu Hän itse Kilpailija; 16.sija
2012 MAD Video Music Awards Hän itse Esiintyjä

Palkinto: Vuoden kyproslainen artisti

2012 Madame Figaro Awards Hän itse Esiintyjä
2013 Eurosong 2013 - a MAD show Hän itse Esiintyjä
2013 MAD Video Music Awards Hän itse Esiintyjä
2014 MadWalk 2014 Hän itse Esiintyjä
2014 MAD Video Music Awards Hän itse Esiintyjä
2015 Cyprus MadWalk 2015 Hän itse Esiintyjä

Palkinnot ja ehdokkuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Adamoun debyytti EP myi kultaa yli 60 000 myydyllä kopiolla. Hänen toinen EP:nsä, Christmas with Ivi Adamou, myi tuplaplatinaa Portugalissa yli 50 000 myydyllä kopiolla. Hänen ensimmäinen studioalbuminsa San Ena Oniro julkaistiin heinäkuussa 2011 ja käväisi 17. sijalla Kreikan albumilistoilla. Hänen singlestään "La La Love" tuli menestys vuoden 2012 Euroviisujen jälkeen ja oli listoilla Euroopan maissa, kuten Ruotsissa, Espanjassa ja Isossa-Britanniassa.

Hänellä oli paljon ehdokkuuksia MAD Video Music Awardseissa vuodesta 2011 lähtien. Hän voitti kaksi palkintoa, paras Hip Hop/Urban musiikkivideo ja paras kyproslainen artisti. Hän oli myös ehdolla kolmena vuonna peräkkäin Madame Figaro Awardseissa parhaaksi kyproslaiseksi naislaulajaksi ja voitti niistä kaksi, vuonna 2010 ja 2012. Vuonna 2013 hänen kappaleensa "Time to Love" Marsal Venturan kanssa voitti espanjalaisen LaLore02 palkinnon vuoden parhaasta kappaleesta.

Kiertueet ja konsertit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Adamoun ensimmäinen kiertue oli kesällä 2010 Staventon kanssa ja toinen kesällä 2011 yhtyeen Melisses kanssa. Kiertueilla hän kiersi yli 50 paikassa Kreikassa ja Kyproksella. Vuonna 2011 hän liittyi Panos Kiamoksen ja Kostas Martakiksen residenssikonserttiin Posidonio Music Hallissa.

Residenssikonsertin jälkeen Adamou lähti kiertueelle Eurooppaan esittämään kappalettaan vuoden 2012 euroviisuihin. Kilpailun jälkeen hän aloitti La La Love-kiertueen ja kiersi esimerkiksi Ruotsissa, Kreikassa ja Espanjassa. Vuonna 2013 Adamoulla oli lyhyt kesäkiertue ja hän esiintyi monilla klubeilla. Adamou ja Michalis Kouinelis varmistivat aloittavansa kiertueen Kreikassa ja Kyproksella kesällä 2014. Joulukuussa 2014 Adamoulla oli toinen residenssiesitys Kostas Tournaksen, Kostas Karafotiksen ja Violeta Dagkaloun kanssa.

Konserttikiertueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Stavento & Ivi Adamou: Livekiertue (2010)
  • Melisses & Ivi Adamou: Livekiertue (2011)
  • Eurovision "mainoskiertue" (2012)
  • La La Love-kiertue (2012)
  • Kesäkiertue (2013)
  • Kesäkiertue (2014)
  • Kesäkiertue (2015)

Residenssikonsertit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f Ivi Adamou - Bio, Facts, Family Famous Birthdays. Viitattu 15.01.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]