Kóstas Martákis

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kóstas Martákis
Κωνσταντίνος ”Κώστας” Μαρτάκης
MARTAKIS1.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt25. toukokuuta 1984 (ikä 37)
Ateena, Kreikka
Ammatti laulaja
Muusikko
Aktiivisena 2006–
Tyylilajit laikó, pop, pop rock, dance
Levy-yhtiöt Sony BMG Kreikka (2006–)
Sony BMG Venäjä (2008–)
Aiheesta muualla
www.KostasMartakis.gr

Konstantínos ”Kóstas” Martákis (kreik. Κωνσταντίνος ”Κώστας” Μαρτάκης, s. 25. toukokuuta 1984 Ateena, Kreikka) on kreikkalainen laulaja, joka oli yksi ehdokkaista edustamaan maataan vuoden 2008 Euroviisuissa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Martákis nousi kuuluisuuteen Dream Show -kykyjenetsintäohjelmasta. Ennen musiikkiuraansa hän oli toiminut mallina ja opiskellut Ateenan amerikkalaisessa korkeakoulussa, jossa hän keskittyi tietokoneteknologiaan. Dream Show -menestyksen ansiosta Martákis solmi levytyssopimuksen Kreikan Sony BMG:n kanssa ja julkaisi ensimmäisen singlensä, Pánta Mazín, kesällä 2006.

Heinäkuussa 2007 julkaistiin Martákisin ensimmäinen albumi, nimeltään Anatropí. Albumi sai yleisesti hyvän vastaanoton, ja kappaleet ”Anatropí” ja ”Nai” nousivat hiteiksi. Samana kesänä Martákis osallistui myös Latviassa järjestettyyn kansainväliseen New Wave Festivaliin, jossa hän sijoittui neljänneksi. Yleisö äänesti Martákisin suosikikseen, minkä ansiosta hänen kappaleensa saivat myös radiosoittoa. Kilpailumenestys johti jälleen levytyssopimukseen, kun Martákis sopi Venäjän Sony BMG:n kanssa englanninkielisen albumin julkaisemisesta kaikissa entisen Neuvostoliiton alueen valtioissa vuoden 2008 aikana. Nousussa olevan suosion johdosta ERT pyysi Martákista yhdeksi ehdokkaaksi edustamaan maataan Eurovision laulukilpailussa 2008.

Martákis osallistui karsintaan englanninkielisellä kappaleella Always & Forever, jonka on säveltänyt Dimítris Kontópoulos ja sanoittanut Víky (Vicky) Gerothódorou. Kappale tullaan julkaisemaan singlenä Venäjän Sony BMG:n kautta ja siitä tehdään myös kreikan- ja venäjänkieliset versiot. Kreikan edustuskappaleeksi valittiin kuitenkin Kalomoiran Secret Combination.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Anatropí (Ανατροπή, 2007)

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Pánta Mazí (Πάντα Μαζί, 2006)
  • Always & Forever (2008)