Ívi Adámou

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ívi Adámou
Ívi Adámou esiintymässä vuonna 2012.
Ívi Adámou esiintymässä vuonna 2012.
Henkilötiedot
Syntynyt24. marraskuuta 1993 (ikä 30)[1]
Agía Nápa, Kypros
Muusikko
Laulukielet englanti, kreikka
Aktiivisena 2009–
Tyylilajit pop, dance
Soittimet laulu, piano
Levy-yhtiöt Sony Music Greece
Aiheesta muualla
iviadamou.com

Ívi Adámou (kreik. Ήβη Αδάμου; s. 24. marraskuuta 1993[1] Agía Nápa, Kypros) on kyproksenkreikkalainen laulaja. Hän syntyi ja kasvoi Agía Nápassa Kyproksella, ja tällä hetkellä hän asuu Ateenassa, Kreikassa. Adámou on opiskellut sosiologiaa Panteion-yliopistossa vuodesta 2012. Adámou nousi julkisuuteen Kreikassa ja Kyproksella osallistuttuaan The X Factorin kreikkalaisen version toiselle tuotantokaudelle, jossa hänen valmentajanaan oli Giórgos Theofánous.[1] Vuonna 2010 juuri The X Factorista pudottuaan Adámou varmisti levytyssopimuksen Sony Music Greecen kanssa.

Adámoun debyyttialbumi Kalokaíri stin kardiá (2010)[1] julkaistiin hieman hänen sopimuksensa jälkeen Sonyn kanssa. Samana vuonna hän teki yhteistyötä Spýros Lámproun lapsikuoron kanssa ja julkaisi albumin Christoúgenna me tin Ívi Adámou (2010), joka julkaistiin ulkomailla nimellä Christmas with Ivi Adamou. Adámoun ensimmäinen studioalbumi San éna óneiro (2011) julkaistiin heinäkuussa 2011 ja se sisälsi hittisinglet ”Kráta ta mátia sou kleistá”, ”Káno mia efchí” ja ”Vóltes st' astéria”. Elokuussa 2011 Adámou valittiin edustamaan Kyprosta Eurovision laulukilpailussa 2012 kappaleella ”La La Love”. Uusi albumi, Écho ouranó, oli tarkoitus julkaista kesällä 2013, mutta se peruttiin Sony Music Greecen sulkeuduttua. Omien singlejensä lisäksi Adámou on julkaissut kappaleita elokuviin, kuten Barbie in A Mermaid Tale ja Barbie: A Fashion Fairytale.

Beyoncén, Whitney Houstonin ja Helena Paparizoun vaikutuksesta Adámouta usein kuvattiin popkuningattarena tai teini-idolina Kreikassa, ja hänen The X Factor -osallistumisensa vuoksi sanottiin, että hän olisi ”the next big thing”. Adámoun ensimmäinen albumi myi kultaa yli 60 000 kopiolla Kreikassa samalla kun hänen loma-albuminsa Christmas with Ivi Adamou myi platinaa yli 15 000 kopiolla Portugalissa. Vuodesta 2010 Adámou on ollut ehdolla monta kertaa sekä MAD Video Music Awardsissa että Madame Figaro Awardsissa, ja tähän mennessä hän on voittanut viisi palkintoa. Vuosina 2010 ja 2012 hänet palkittiin parhaana kyproslaisena naislaulajana. Vuonna 2012 hänet myös palkittiin parhaana kyproslaisena laulajana, joka oli ensimmäinen kerta kun kyseinen palkinto annettiin. Vuonna 2011 hänet palkittiin parhaasta urbaanista musiikkivideosta yhdessä Staventon kanssa kappaleella ”San érthei i méra”. Adámou on myös osallistunut useisiin hyväntekeväisyysjärjestöihin, kuten kampanjaan ”Everything I Can” estämään kohdunkaulan syöpää. HFC-UNCRC Policy Center on myös nimennyt hänet ”nuoreksi lähettilääksi” lasten oikeuksien puolesta.

Elämä ja ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lapsuus ja nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ívi Adámou syntyi 24. marraskuuta 1993 Agía Nápassa, Famagustassa kyproslaiselle isälle ja bulgarialaiselle äidille.[1] Hän on sisaruskolmikon keskimmäinen lapsi. Yhdeksänvuotiaana hän esiintyi ensimmäistä kertaa ja osallistui musiikkikilpailuun Ánna Víssin kappaleella ”Kaká paidiá” voittaen kilpailun.[1] Kilpailun jälkeen hän aloitti musiikin teorian opiskelun, laulutunnit ja pianotunnit, jotka mahdollistivat palkintojen saannin useissa paikallisissa laulukilpailuissa.

15-vuotiaana hänen toisen yläkouluvuotensa aikana, Adámou osallistui The X Factorin koelauluihin, ja koska hän pääsi live-esityksiin, hänen täytyi matkustella Kyprokselta Kreikkaan. Kreikan X Factorin toiselle tuotantokaudelle osallistumisen seurauksena hän allekirjoitti sopimuksen Sony Music Greecen kanssa ja siitä lähtien hän on asunut Kreikassa, jossa hän tällä hetkellä opiskelee Panteion-yliopistossa. Vaikka hän oli aloittanut musiikkiuran, hän päätti opiskella sosiologiaa.

2009-10: The X Factor[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosina 2009-2010 Adámou osallistui toiselle tuotantokaudelle Kreikan X Factoriin päätyen kuudennelle sijalle. Vain yksi hänen esittämistään kappaleista oli kreikaksi ja loput olivat englanniksi.

Adámou lauloi ”Just Dance” ensimmäisessä live-esityksessä saaden positiivista palautetta tuomareilta. Toisessa ja kolmannessa esityksessä hän lauloi P!nkin ”Just Like A Pill” ja Kelly Clarksonin ”Because Of You” ja jälleen sai positiivista palautetta jälkimmäisen ollessa pidetty yhtenä parhaana esityksenä siihen mennessä. Kuitenkin, neljännessä esityksessä hänen laulaessaan ”Papa Don't Preach” hän sai negatiivista palautetta Níkos Mouratídiksen sanoessa, ettei kappale sopinut hänen äänelleen. Seuraavissa kolmessa esityksessä kappaleilla ”When I Grow Up”, ”Hurt” ja ”Halo” huolimatta edellisen kerran negatiivisesta palautteesta, palaute oli positiivista. Kahdeksannessa live-esityksessä hän lauloi ensimmäisen kreikankielisen kappaleensa ”Christoúgenna” kappaleen ”All I Want For Christmas Is You” ohella.

Yhdeksännessä esityksessä Adámou esitti kappaleen ”Celebration”, joka oli toinen kappale, jonka hän esitti Madonnalta. Hän esitti myös dueton joukkuetoverinsa Ninin kanssa ja he esittivät Ánna Víssin kappaleen ”Dódeka” ja Mariah Careyn kappaleen ”Without you” yhdessä. Kymmenennessä esityksessä hän esitti kappaleen ”I Love Rock 'n' Roll” ja vaikka hän sai enimmäkseen positiivista palautetta, Mouratídiksella oli negatiivista palautetta esityksestä samoin kuin hänen edellisestä esityksestään. Yhdennessätoista esityksessä hän esitti kappaleen ”Hush Hush” ja oli ensimmäistä kertaa vaarassa pudota Hovigin kanssa mutta tuomarit pelastivat hänet. Ratkaisevassa esityksessä hän lauloi kappaleen ”I Have Nothing”, jonka hän lauloi boot campilla. Kahdennessatoista esityksessä hän lauloi kappaleet ”The Voice Within” ja ”The Power Of Love”.

Vaikka hän oli yksi suosikeista kilpailun voittajaksi, hän tippui kahdennellatoista viikolla, jolloin hän oli vaarassa pudota hänen joukkuetoverinsa Nini Sjermadinin kanssa. Giórgos Levéntis ja Mouratídis äänestivät häntä ja Katerína Gkagkáki sekä Giórgos Theofánous äänestivät Niniä. Vaikka se oli tasapeli, Theofánouksen ääni ratkaisi hänen ollessaan molempien valmentaja, joten Adámou putosi kilpailusta. Pudotuksen jälkeen Sonyn ja Theofánouksen välillä syntyi riitaa, sillä Sony halusi Adámoun palaavan kilpailuun väärien tulosten takia, kuten mediassa väitettiin.

2010-11: Kalokaíri stin kardiá ja San éna óneiro[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka Adámou ei ollut finalisti X Factorissa päätyessään kuudenneksi, hän onnistui saamaan levytyssopimuksen Sony Music Greecen kanssa, joka oli ohjelman ”kumppani”. Hänen dramaattinen ja jännitystä täynnä oleva pudottamisensa johti julkiseen riitaan – sekä suoran The X Factorin lähetyksen aikana että myöhemmin lehdistössä – Sony Musicin edustajien ja Theofánouksen välillä. Adámoun ensimmäinen single ”A*G*A*P*I” julkaistiin vain muutamaa päivää myöhemmin hänen pudotuksestaan. Hän esitti kappaleen ensimmäistä kertaa ANT1:n ohjelmassa Axízei na to deis. Musiikkivideo kappaleelle julkaistiin 22. maaliskuuta 2010. Hänen debyyttisinglensä jälkeen Adámou julkaisi kreikankielisen version Barbie in A Mermaid Tale soundtrackista.

13. huhtikuuta 2010, Adámoun ensimmäinen ”yhteistyönsä” julkaistiin MAD TV:n kautta: hän oli mukana Staventon kappaleessa ”San érthei i méra”, josta tuli kesähitti Kreikassa ja Kyproksella. Alle kolmessa kuukaudessa kappaleella oli yli 3 miljoonaa katsomiskertaa sen videolla, joka teki siitä yhden sen ajan katsotuimmista kreikkalaisista musiikkivideoista. Kappale pysyi top 5 kappaleiden joukossa Greek Airplay Chartissa 20 viikkoa ja myi 60 000 laillista latausta. Hänen toinen singlensä ”Sóse me” julkaistiin 27. huhtikuuta 2010 ja sen video 5. toukokuuta 2010. Muutamaa päivää myöhemmin Adámoun debyyttialbumin trailerit paljastettiin. Sillä aikaa Adámou aloitti kiertueen Kreikassa ja Kyproksella Staventon kanssa. 14. kesäkuuta 2010 Adámou esiintyi 2010 MAD Video Music Awardseissa yhtyeen OtherView kanssa, Ishtarin kappaleella ”Last Kiss”.

Adámoun debyyttilevy, Kalokaíri stin kardiá, julkaistiin kesäkuussa 2010 ja siihen sisältyi hänen ensimmäiset singlensä ”A*G*A*P*I” sekä ”Sóse me”. Adámou äänitti toisen kerran kreikkalaisen version Barbie soundtrackistä; Barbie: A Fashion Fairy Tale. 29. heinäkuuta 2010 virallisen sivun kautta alkoi kilpailu kolmannesta singlestä; ”To mystikó mou na vreis” tai ”Geláei” olisi kolmas single. Seuraavan singlen valinnasta riippumatta äänestäjillä oli mahdollisuus nähdä musiikkivideon kuvaukset. ”To mystikó mou na vreis” julkistettiin kolmanneksi singleksi 13. lokakuuta 2010.

Adámoun ensimmäinen EP myi kultaa yli kuudella tuhannella kappaleella. Hän sai kulta-albumin Sákis Rouvákselta heti esitettyään kappaleensa ”To mystikó mou na vreis” The X Factorin kolmannen tuotantokauden toisessa live-esityksessä. 28. lokakuuta 2010 ilmoitettiin, että Adámou julkaisee joulualbumin sisältäen kappaleet ”Santa Claus is coming to town”, ”Last Christmas”, ”White Christmas” ja potpuri kappaleista ”Agía Nýchta” ja ”We Wish You a Merry Christmas”. Christoúgenna me tin Ívi Adámou (julkaistu nimellä Christmas with Ivi Adamou ulkomailla) julkaistiin 22. marraskuuta 2010. EP käväisi ensimmäisellä sijalla Kreikan iTunesissa myytyään tuplaplatinaa Portugalissa yli 50 000 myydyllä kappaleella.

Vuoden 2011 alussa Adámou kertoi, että hän sai ehdotuksen ERT:ltä edustaa Kreikkaa vuoden 2011 euroviisuissa, josta hän kuitenkin kieltäytyi sanomalla, että vaikka hän olisikin kiinnostunut osallistumisesta, hän haluaa käydä koulun loppuun. Maaliskuussa 2011 hän alkoi työstää ensimmäistä studioalbumiaan. Huhtikuussa 2011 Adámou teki yhteistyötä Melisses-yhtyeen kanssa, joka kirjoitti kappaleen ”Kráta ta mátia sou kleistá”. Sekä kappale, että musiikkivideo julkaistiin 23. huhtikuuta 2011. Toukokuussa 2011 ilmoitettiin, että Adámou tulee julkaisemaan kappaleen ”Murderous”, joka aiheutti taistelua Adámoun ja Helena Paparizoun fanien välillä, sillä kappale oli aiemmin ilmoitettu Paparizoun kappaleeksi. Kappale oli myöhemmin osa Adámoun ensimmäistä studioalbumia kreikankielisenä kappaleena.

14 kesäkuuta 2011 otti osaa 2011 MAD Video Music Awardseihin ja esitti remixin kappaleesta ”Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now)” yhdessä Midenistíksen kanssa. Tuonna vuonna hän sai ensimmäiset ehdokkuudet MAD Video Music Awardseissa; Hän oli ehdolla parhaaksi uudeksi tulokkaaksi ja parhaaksi naisartistiksi. Hän oli myös ehdolla parhaasta Hip Hop/Urban, parhaasta duetosta ja parhaasta musiikkivideosta kappaleella ”San érthei i méra” Staventon kanssa. Hän voitti ainoastaan palkinnon parhaasta Hip Hop/Urban kappaleesta.

Kesäkuussa 2011, teaser uudesta albumista nimeltä San éna óneiro alkoi pyöriä Adámoun kanavalla. Ensimmäinen single albumilta oli ”Káno mia efchí", jonka oli kirjoittanut ja tuottanut Meth. Musiikkivideon kuvaukset alkoivat heinäkuussa ja se julkaistiin 29. heinäkuuta 2011. Hänen ensimmäinen studioalbuminsa "San éna óneiro" julkaistiin 25. heinäkuuta 2011 ja siinä oli 10 kappaletta. ”Vóltes st' astéria” ilmoitettiin albumin toiseksi singleksi 25. elokuuta 2011. Sen musiikkivideon teaser paljastettiin 5. lokakuuta 2011 ja video julkaistiin 11. lokakuuta 2011.

2012-15: Eurovision laulukilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aikaisin elokuussa 2011, Adámoun huhuttiin edustavan Kyprosta Euroviisuissa 2012. 6. elokuuta 2011 CyBC virallisesti ilmoitti, että Adámou oli valittu edustamaan maata kilpailussa. Tammikuussa 2012 CyBC julkaisi kappaleet, jotka Adámou esittäisi valinnassa; ”Call the Police”, ”La La Love” ja ”You Don't Belong Here”. Paikallinen finaali pidettiin 25. tammikuuta 2012, jossa ”La La Love” julistettiin voittajaksi ja näin ollen Kyproksen edustuskappaleeksi vuoden 2012 euroviisuihin. Kuukausi ennen kilpailua kerrottiin, että Kypros voitaisiin diskata kilpailusta, koska sillä ei ollut varoja edustajainhuoneesta. Vastauksena tähän, Adámoun kerrotaan vastanneen ”[...] Olen optimistinen, ettemme vain tule olemaan Bakussa, vaan meillä tulee myös olemaan mahtava toimintatapa”. Kilpailun aikana Adámou tapasi uudelleen The X Factor-kaverinsa Elefthería Eleftheríoun, joka edusti Kreikkaa. Esitysjärjestyksen arvonnassa Kyprokselle arvottiin esityspaikaksi 12 ensimmäisessa semifinaalissa 22. toukokuuta 2012 ja sitten onnistuneesti pääsi finaaliin, jossa esityspaikaksi arvottiin 8 ja lopulta päätyi sijalle 16. ”La La Love” ilmestyi monille single-listoille monissa Euroopan maissa, kuten Espanjassa, Isossa-Britanniassa, Saksassa ja Ruotsissa. ”La La Love” ja toiset paikallisen finaalin kappaleet ovat albumin San éna óneiro ”euro editionissa”, jossa on lisäksi kreikankielinen versio kappaleesta ”You Don't Belong Here” nimellä ”Fotiá vrochí”.

Euroviisujen jälkeen Adámoulla oli kesäkiertue, johon kuului keikkoja Kreikassa, Kyproksella, Ruotsissa ja Espanjassa. Espanjassa hän äänitti kappaleen ”Time to Love” espanjalaisen DJ:n Marsal Venturan kanssa. Kun hän palasi Kreikkaan, hän äänitti toisen kappaleen nimeltä ”Áse me” Staventosta tunnetun Kleopátran kanssa. 14. tammikuuta 2013 ollessaan Mega Channelin ohjelmassa Proinó mou, hän ilmoitti olevansa julkaisemassa uuden albumin helmikuussa 2013, mutta albumia ei julkaistu. Hän myös ilmoitti Facebook-sivullaan, että uusi kappale Marsal Venturan kanssa, ”Time to Love”, julkaistaan aikaisin helmikuussa. Stavento laittoi kuvan heidän uuden kappaleensa Adámoun kanssa ”Na sou tragoudó” -musiikkivideon kuvauksista, joka julkaistiin 4. maaliskuuta 2013 ja jonka voi ladata 11. maaliskuuta 2013.

Adámou uudisti yhteistyönsä Sony Music Greecen kanssa 5. huhtikuuta 2013. Adámou paljasti haastattelunsa aikana MTV:llä, että hänen uusi albuminsa olisi nimeltään Écho ouranó. Hänen seuraava singlensä, joka julkaistiin 31. toukokuuta 2013, on nimeltään ”Ponáne oi agápes”. Neljättä vuotta peräkkäin Adámou esiintyi MAD Video Music Awardseissa Anise K:n ja Shayan kanssa esittäen kappaleen ”Walking on Air”. Sony Music Greece suljettiin, joten hänen albuminsa julkaisu peruttiin. Tammikuussa 2014 Adámou ilmoitti yhden konserttinsa aikana, että hän palaisi uuden kappaleen kanssa pienen ”tauon” jälkeen. Hän myös ilmoitti kappaleen julkaisun olevan erikoinen. 4. huhtikuuta 2014 Adámou esiintyi 2014 MadWalkissa yhdessä Elisavet Spanoun ja Courtney Parkerin kanssa, jossa he lauloivat ”Sway” Red Dress Actia varten.

The Voice of Greecen ensimmäisen kauden jälkeen ilmoitettiin, että Adámou ja Demy olisivat yhdet valmentajista lasten versiossa ohjelmasta heidän molempien ollessaan nuoria laulajia. 3. kesäkuuta 2014 Adámou ja Michális Kouïnélis antoivat varmistuksen siitä, että he esittäisivät dueton 2014 MAD Video Music Awardseissa. Seremoniassa, joka järjestettiin 23. kesäkuuta ja jonkä lähetys oli 2. heinäkuuta, Adámou ja Kouïnélis esittivät ”Na sou tragoudó” ja remixin kappaleesta ”Min tis to peis” yhdessä Kóstas Tournáksen kanssa. Adámou aloitti kesäkiertueensa Staventon kanssa elokuussa ja esiintyi monessa paikassa Kreikassa ja Kyproksella. 17. lokakuuta 2014 kerrottiin, että Adámou sai ehdotuksen Cyprus Broadcasting Corporationilta esittämään Kyproksen kansallisen valinnan vuoden 2015 euroviisuihin. Kuitenkin myöhemmin CyBC ilmoitti, että Antri Karantoni esittelisi valinnan. Vuoden 2014 lopussa aloitti toisen residenssishown Kóstas Tournáksen, Kóstas Karafótiksen ja Violétta Ntágkaloun kanssa.

2015- : Uusi musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yli miljardin katsomiskerran jälkeen, Eurovision laulukilpailun virallinen YouTube-kanava julkaisi videon 10 katsotuimmasta Eurovision-kappaleesta, jolla Adámoun kappale ”La La Love” oli kuudennella sijalla yli 30 miljoonalla katsomiskerralla ja toiseksi eniten katsottu vuoden 2012 kappaleista, Loreenin kappaleen ”Euphoria” jälkeen. 4. toukokuuta 2015 Adámou julkaisi Facebook-sivulleen kuvan ollessaan studiolla, ”teaserina” uudesta musiikista. Adámou varmistettiin esiintymään muotisuunnittelija Gregory Morfin puolestaselvennä 2015 Cyprus MadWalkissa muiden esiintyjien joukossa, joita olivat mm. Déspoina Vandí, Demy ja Elefthería Eleftheríou. 14. toukokuuta 2015 Cyprus Madwalkin aikana Adámou esitti kappaleet ”La La Love” ja oman versionsa Modjon kappaleesta ”Lady (Hear Me Tonight)”.

Taiteellisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tyyli ja vaikutteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The X Factor -osallistumisestaan lähtien Adámou on esittänyt pop-kappaleita. Vaikka melkein kaikki hänen X Factorissa esittämänsä kappaleet olivat englanniksi, suurin osa hänen omista kappaleistaan on kreikaksi. Kuten hän sanoi eräässä haastattelussa, hän on saanut vaikutteita sekä kreikkalaisesta että amerikkalaisesta pop-musiikista. Adámouta nimitettiin usein ”seuraavaksi suureksi jutuksi” ja teini-idoliksi Kreikassa hänen ensimmäisen albuminsa julkaisun jälkeen. Albumi oli enemmän teinipop-tyylinen, kun taas hänen ensimmäinen studioalbuminsa oli "kypsemmän" popin tyylinen.

Adámou on nimennyt Beyoncén, Christina Aguileran ja Whitney Houstonin idoleikseen ja he ovat hänen suurimpia vaikutteitaan. Hän ihailee Whitney Houstonia, joka on ollut hänen lempilaulajansa lapsuudestaan lähtien ja Beyoncéa hän ihailee työnsä ja taitonsa vuoksi. Hän on myös sanonut haluavansa työskennellä Beyoncén kanssa.

»Lapsesta asti olen kuunnellut Whitney Houstonia ja ihailen Beyoncéa hänen ahkeruudestaan. Aina kun hän (Beyoncé) esiintyy, hänellä on tapana päästä parhaaseen tulokseen, joka osoittaa kuinka paljon hän on työskennellyt saavuttaakseen täydellisyyden.»

Adámou on myös maininnut Helena Paparizoun ja Sákis Rouváksen vaikuttajikseen jälkimmäisen tullessa hänelle läheiseksi The X Factorissa, jossa Rouvás oli juontajana. Adámou on sanonut Rouváksesta, ettei ollut suuri fani ennen ohjelmaa, mutta ihaili häntä tavatessaan hänet ja tutustuessaan häneen ja hänen luonteeseensa.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Adámou on perheensä toinen lapsi; hänellä on kaksi siskoa, yksi häntä vanhempi, Déspoina ja yksi nuorempi, Kleopátra. Hän syntyi ja kasvoi Agía Nápassa Kyproksella ja matkusteli paljon Kreikkaan hänen osallistuttuaan The X Factoriin. Nykyään hän opiskelee sosiologiaa Ateenan kaupungissa sijaitsevassa Panteion-yliopistossa. Hän asuu nyt vakituisesti Ateenassa.

Vuonna 2011-2012 Adámou ilmoitti, ettei ole parisuhteessa, vaikka mediassa kerrottiin hänen olevan parisuhteessa Staventosta tunnetun Michális Kouïnéliksen kanssa. Myöhemmin haastattelussa hän kielsi huhut. Kuitenkin vuonna 2014 Kouïnélis paljasti, että he olivat parisuhteessa vuodesta 2013, eikä vuodesta 2010, niin kuin media oli sanonut. He asuvat nyt yhdessä Ateenassa, kun Adámou opiskelee siellä. On myös kerrottu, että he olisivat menossa naimisiin vuoden 2015 kesällä, mutta Adámou itse kiisti huhun haastattelussaan. Kumpikaan heistä ei ole vahvistanut huhuja naimisiinmenosta, eivätkä he ole paljastaneet, ovatko he kihloissa vai eivät.

Euroviisujen aikana ja sen jälkeen media kertoi, etteivät Adámou ja Elefthería Eleftheríou olisi hyvissä väleissä keskenään. Molemmat kertoivat heidän välinsä olevan kunnossa. Kuitenkin, heidän esiintyessään vuoden 2013 Kreikan euroviisukarsintojen finaalissa, Eleftheríou oli ojentamassa kättään Adámoulle samalla kun hän (Adámou) vilkutti yleisölle. Myöhemmin Eleftheríou sanoi, ettei Adámou tehnyt sitä tarkoituksella. Hän myös kertoi heidän olevan hyvissä väleissä keskenään.

Adámou tapasi Beyoncén ollessaan mukana Kreikan The X Factorissa, josta hän voitti lipun hänen keikalleen Ateenaan. Hän on myös nähnyt Jennifer Lopezin Tukholmassa, kun Adámou oli omalla konserttikiertueellaan.

Hyväntekeväisyystyö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Adámou on osallistunut monella tavalla hyväntekeväisyystoimintaan. Vuonna 2010 hän oli osana kyproslaista kampanjaa ”Everything I Can”, jonka tarkoituksena oli estää kohdunkaulan syöpää. Samana vuonna hän otti osaa kreikkalaiseen kampanjaan rintasyöpää vastaan yhdessä muiden kreikkalaisten, kuten Kátia Dandoulákin, Zéta Makrypoúlian ja Dímitra Galánin kanssa. Vuonna 2011 HFC-UNCRC Policy Center nimitti Adámoun ”Nuoreksi lähettilääksi” lasten oikeuksien puolesta. Järjestön lähettiläänä hän esiintyi kampanjassa ”Beat Bullying” 27. tammikuuta 2012 ja konsertin tulot lahjoitettiin järjestön kampanjalle. Vuonna 2013 hän esiintyi solidaarisuuskonsertissa Famagustassa kerätäkseen ruokaa. Joulukuussa 2013 hän otti osaa joulukonserttiin, jonka järjesti kyproslainen radiokanava Super FM ja Giórgos Theofánous yhdessä artistien, kuten Eléni Fouréiran, Helena Paparizoun, Demyn ja Kóstas Martákisin kanssa. Konserttilipuista tulleet rahat annettiin Radiomarathoniokselle. Esiintyjät lauloivat omia kappaleitaan sekä osallistuivat joululaulun yhteislaulantaan Theofánouksen kuoron kanssa. Kappaleet olivat mukana albumilla, joka julkaistiin kyproslaisen sanomalehden oheistuotteena. Adámou esitti oman versionsa Mariah Careyn kappaleesta ”All I Want for Christmas Is You”.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Studioalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

EP:t[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Nimi Rooli Merkinnät
2009-10 The X Factor Hän itse Kilpailija; 6.sija
2010-11 Dancing with the stars Hän itse Vieraileva tähti (Kausi 1, jakso 13)

Vieraileva tähti (Kausi 2, jakso 13)

2010 MAD Video Music Awards Hän itse Esiintyjä
2010 Madame Figaro Awards Hän itse Esiintyjä
2011 MAD Video Music Awards Hän itse Esiintyjä

Palkinto parhaasta Hip Hop/Urban musiikkivideosta

2012 A Song for Ivi Adamou Hän itse Kilpailija; Sisäinen valinta
2012 Eurovision laulukilpailu Hän itse Kilpailija; 16.sija
2012 MAD Video Music Awards Hän itse Esiintyjä

Palkinto: Vuoden kyproslainen artisti

2012 Madame Figaro Awards Hän itse Esiintyjä
2013 Eurosong 2013 - a MAD show Hän itse Esiintyjä
2013 MAD Video Music Awards Hän itse Esiintyjä
2014 MadWalk 2014 Hän itse Esiintyjä
2014 MAD Video Music Awards Hän itse Esiintyjä
2015 Cyprus MadWalk 2015 Hän itse Esiintyjä

Palkinnot ja ehdokkuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Adámoun debyytti EP myi kultaa yli 60 000 myydyllä kopiolla. Hänen toinen EP:nsä, Christmas with Ivi Adamou, myi tuplaplatinaa Portugalissa yli 50 000 myydyllä kopiolla. Hänen ensimmäinen studioalbuminsa San Ena Oniro julkaistiin heinäkuussa 2011 ja käväisi 17. sijalla Kreikan albumilistoilla. Hänen singlestään "La La Love" tuli menestys vuoden 2012 Euroviisujen jälkeen ja oli listoilla Euroopan maissa, kuten Ruotsissa, Espanjassa ja Isossa-Britanniassa.

Hänellä oli paljon ehdokkuuksia MAD Video Music Awardseissa vuodesta 2011 lähtien. Hän voitti kaksi palkintoa, paras Hip Hop/Urban musiikkivideo ja paras kyproslainen artisti. Hän oli myös ehdolla kolmena vuonna peräkkäin Madame Figaro Awardseissa parhaaksi kyproslaiseksi naislaulajaksi ja voitti niistä kaksi, vuonna 2010 ja 2012. Vuonna 2013 hänen kappaleensa "Time to Love" Marsal Venturan kanssa voitti espanjalaisen LaLore02 palkinnon vuoden parhaasta kappaleesta.

Kiertueet ja konsertit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Adámoun ensimmäinen kiertue oli kesällä 2010 Staventon kanssa ja toinen kesällä 2011 Melisses-yhtyeen kanssa. Kiertueilla hän kiersi yli 50 paikassa Kreikassa ja Kyproksella. Vuonna 2011 hän liittyi Panos Kiamoksen ja Kóstas Martákiksen residenssikonserttiin Posidonio Music Hallissa.

Residenssikonsertin jälkeen Adámou lähti kiertueelle Eurooppaan esittämään kappalettaan vuoden 2012 euroviisuihin. Kilpailun jälkeen hän aloitti La La Love-kiertueen ja kiersi esimerkiksi Ruotsissa, Kreikassa ja Espanjassa. Vuonna 2013 Adámoulla oli lyhyt kesäkiertue ja hän esiintyi monilla klubeilla. Adámou ja Michális Kouïnélis varmistivat aloittavansa kiertueen Kreikassa ja Kyproksella kesällä 2014. Joulukuussa 2014 Adámoulla oli toinen residenssiesitys Kóstas Tournáksen, Kóstas Karafótiksen ja Violeta Dagkaloun kanssa.

Konserttikiertueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Stavento & Ívi Adámou: Livekiertue (2010)
  • Melisses & Ívi Adámou: Livekiertue (2011)
  • Eurovision "mainoskiertue" (2012)
  • La La Love-kiertue (2012)
  • Kesäkiertue (2013)
  • Kesäkiertue (2014)
  • Kesäkiertue (2015)

Residenssikonsertit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f Ivi Adamou - Bio, Facts, Family Famous Birthdays. Viitattu 15.01.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]