Interstella 5555

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem on japanilainen musiikki-anime-elokuva, joka julkaistiin 1. joulukuuta 2003. Elokuva perustuu Daft Punkin Discovery -levyyn, joka soi alusta loppuun elokuvan aikana. Elokuvassa ei ole lainkaan dialogia, eikä muutamia ääniefektejä lukuun ottamatta muitakaan ääniä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuva kertoo viidestä sini-ihoisesta muusikko humanoidista. Yksi olennoista on naispuolinen joka miespuolisen olennon kanssa soittaa yhtyeessa kitaraa, solisti on afrotukkainen olento ja hän soittaa lisäksi syntetisaattoria, rumpalina toimii pienikokoisempi olento.

Elokuvan alussa yhtye soittaa areenalla Daft Punkin One More Time kappaletta tuntemattomalla planeetalla. Samanaikaisesti jonkin kaltaisessa valvontakeskuksessa kolme olentoa seuraa tätä konserttia eivätkä noteeraa tuntematonta alusta joka aloittaa laskeutumisen planeetalle. Aluksen laskeuduttua mustiin pukuihin ja kaasunaamareihin pukeutuneet humanoidit levittäytyvät areenan ympärille. Valvomossa tajutaan mitä on tapahtunut ja olennot kiirehtivät antamaan hälytyksen, kappale loppuu.

Seuraavaksi kappale on Aerodynamic. Hyökkääjät kaasuttavat areenan katsojat ja yhtyeen, jonka jäsenet menettävät tajuntansa, lukuun ottamatta yhtyeen mieskitaristia joka kamppailee hyökkääjiä vastaan ja pakenee. Eräs hyökkääjistä ampuu hetken kestäneen takaa-ajon jälkeen häntä varsijousen kaasua sisältäneellä nuolella. Yhtye siirretään alukseen ja kappale loppuu.

Seuraava kappale on Digital Love. Alussa samankaltainen sininen humanoidi kuin aiemmin nähdyt, tämä samankaltainen humanoidi imuroi kitaran muotoisen aluksensa ulkopintaa. Sisälle alukseen siirryttyään hän alkaa muistella yhtyeen naispuolista jäsentä unessaan ja ilmenee että he ovat olleet yhdessä. Seuraavaksi hän herää hälytykseen ja siirtyy aluksen ohjaamoon jossa aiemmin nähdyn planeetan valvomosta huonokuntoinen valvoja lähettää turvakamera kuvia tapahtuneesta. Välittömästi hän määrittää hyökkääjien sijainnin ja lähtee heidän peräänsä. Seuraavaksi seurataan kaappaajien alusta jossa yhtyeen jäsenet ovat kapseleissa ja kaappaajat valmistelevat jotakin, tässä kohtaa esiintyy myös henkilö jonka kasvoja ei paljasteta mutta kohdasta selviää kuka ilmeisesti on kaiken takana. Alus siirtyy eräänlaiesen neljäkkään muotoisen kaksiulotteisen pyörivän portaalin kautta maahan. Jahtaaja havaitsee että kaappajien alus katoaa ja seuraa portaaliin. Kaappaajat ilmestyvät kuun vieressä portaalista ja aloittavat laskeutumisen maahan jonka aikana alus muotoutuu tavallisen matkustajan koneen muotoiseksi ja lentää vuoristoalueella missä paimen poika näkee tämän. Seuraavaksi seuraaja siirtyy kuun viereen ja hänen aluksensa on vaurioitunut. Kaappaajat laskeutuvat kentälle jossa yhtyeen jäsenten kapselit siirretään hangariin sisään, pukuun pukeutuneen kaappaajien johtajan seuratessa. Seuraajan alus tekee pakkolaskun metsikköön, kappale loppuu.

Seuraavaksi alkaa soida kappale Harder Better Faster Stronger. Hangarista on siirrytty keskukeen jossa yhtyeen jäsenet kulkevat automaattisella linjastolla. Siinä heidän päälivaatteensa poistetaan, iho värjätään ihmisen ihonvärin mukaiseksi, muistot muunnetaan koneellisesti vastaamaan tavallisen ihmisen muistoja ja tallennetaan cd-levykkeille. Seuraavaksi heidät puetaan ihmisten vaattesiin, jokaiselle asennetaan lasit jotka ovat yhteydessä heidän päähänsä. Taustalla esiintyy jälleen mystinen kaappaajien johtaja.

Kun oliot ollaan muutettu tavallisiksi ihmisiksi alkaa soida "Crescendolls". Tässä vaiheessa oliot kuljetetaan laboratoriosta parkkipaikalle, jossa he nousevat limusiinin kyytiin. Heidät kuljetetaan levytysstudiolle, jossa heitä odottaa levyttäjä. Heidän annetaan valita itselleen sopivat soittimet ja silloin alkaa One More Time laulun levytys. Heidät on ilmeisesti tuotu maapallolle vain ja ainoastaan soittamaan nimenomaista kappaletta. Kappaleen nimi tulee siitä, että olioiden bändin nimi on Crescendolls. Tässä vaiheessa näkyy nopeutettuna bändin nousu latauslistan ykköseksi.

Silloin alkaa soida rauhallinen biisi nimeltään "Nightvision". Viides olio on tullut kaupunkiin rämeiköstä rähjäiseksi ihmiseksi pukeutuneena. Hän näkee mainoksessa ystävätterensä ja alkaa etsiä tätä. Sillä aikaa bändin jäsenet ovat väsyneitä kirjoittamaan nimikirjoituksia, mutta salaperäinen henkilö pakottaa heidät siihen.

Tämän jälkeen bändillä on keikka. He lentävät sinne omalla ilmalaivallaan, jonka jälkeen he alkavat soittaa. Heidän ystävänsä kuitenkin lentää paikalle ja palauttaa kaikkien muiden paitsi naisen muistin, sillä hän ei ehdi tehdä sitä. Tämän jälkeen alkaa hurja taaka-ajo.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]