Inkoinen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yleiskuva Krookilan kotiseutukeskuksesta. Kuvassa tuulimylly ja rakennuksia.
Krookilan kesäteatteri

Inkoinen on Raision kaupunginosa, joka rajoittuu Turun Pernoa vasten. Siellä toimii kaupungin jätevedenpuhdistamo, ja Naantalin pikatie sekä Turun ohikulkutie menevät sen läpi. Inkoisissa on pienteollisuutta ja pientaloasutusta. Museokohde Krookilan kotiseutukeskus sijaitsee Inkoisissa. Se on Turun rajan vieressä.

Yleistietoa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Inkoisen kaupunginosaan kuuluvat asuinalueet ovat Metsäaron asuinalue, Inkoisen pientaloalue ja Krookila. Inkoisessa asui vuonna 2015 2132 asukasta, eli 8,7 prosenttia Raision väestöstä.[1]

Inkoisen kaupunginosan läpi kulkee Pernontie eteläpohjoissuunnassa, ja länsi-itäsuunnassa Upalingontie

Inkoisen korkein kohta sijaitsee Pernontien varella Inkoisen kaupunginosan pohjoisissa osissa, kohta on 39,4 metriä merenpinnan yläpuolella.

Palvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alueella toimii on sesonkiaikana toimiva puutarhaliike, ja grillikioski.

Inkoisissa toimii yksi ala-aste Krookilan koulu, jossa toimii vuosiluokat 1-2, lisäksi Metsäaron päiväkoti.

Aivan alueen pohjoisossa Pernontien varella sijaitsee leipomo-kahvila.

Asuinalueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Metsäaron asuinalue on pientaloasutusta, mutta alueella on 10 kerrostaloa sekä pari rivitaloa. Päiväkodin vierustassa on leikkikenttä sekä pieni hiekkakenttä. Alueella on joitakin palveluita kuten grillikioksi ja sesonkiaikana toimivat puutarhaliike.

Krookila on yksi Inkoisen asuinaluista, alue on pääosin rivitalovoitoista, mutta rivitaloalueen itäpuolella on myös omakotitaloja, sekä myös pienteollisuusalueen kaakkoispuolella.

Alueella on iso leikkikenttä ja sen vierustassa hiekkakenttä, talvisin se on jäädytetty ja kentällä voi pelata esimerkiksi jääkiekkoa.

Inkoisen pientaloalue on yksi Inkoisen asuinalueista, alue sijaitsee Metsäaron asuinalueen ja Krookilan välissä. Alue on pääasiassa omakotitalo voitoista, mutta alueella on myös jokin rivitalo.

(Upalinko) on asumaton alue Raision että Turun rajamailla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]