Hill Climb Racing

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hill Climb Racing
Kehittäjä Fingersoft
Julkaisija Fingersoft
Jakelija Google Play
App Store
Windows Phone Kauppa
Pelisarja Hill Climb Racing
Pelimoottori Cocos2d-x
Julkaistu Android
syyskuu 2012
iOS
marraskuu 2012
Windows Phone
27. marraskuuta 2013
Lajityyppi ajopeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus USK 0
Alusta Android, iOS, Windows Phone
Jakelumuoto Digitaalinen lataus
Vaatimukset Android 2.2 tai uudempi
iOS 4.3 tai uudempi
Windows Phone 8 tai uudempi
Windows 8 tai uudempi
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Hill Climb Racing on suomalaisen Fingersoftin Androidille, iOS:lle ja Windows Phonelle kehittämä ajopeli, joka julkaistiin vuonna 2012. Ensimmäisen vuoden aikana ilmestymisestä sitä ladattiin yli sata miljoonaa kertaa.[1]

Peliä ladattiin Androidille yli kymmenen miljoonaa kertaa, ja iPhonelle yli neljä miljoonaa kertaa marraskuuhun 2012 mennessä. Syyskuuhun 2021 mennessä peliä oli ladattu yhteensä jo yli 500 miljoonaa kertaa. Peli julkaistiin marraskuussa 2013 myös Windows Phonelle.

Pelin idea[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on ideana ajaa mäkistä rataa ajoneuvolla niin pitkälle, kuin on suinkin mahdollista. Ratoja ja ajoneuvoja on monenlaisia. Ajoneuvoista esimerkkeinä jeeppi, rekka, traktori, kuuauto ja crossipyörä. Radoista esimerkkeinä luola, kuu, muta-allas, eksoplaneetta ja maaseutu.

Ohjaimina toimivat kaksi poljinta; kaasu ja jarru/peruutus. Pelinsisäistä rahaa saa keräämällä radan varrelta kolikoita ja tekemällä voltteja ja takaperinvoltteja. Rahan voi käyttää uusiin ajoneuvoihin, ajoneuvon virittämiseen tai uusiin ratoihin. Ajaessa kuluu polttoainetta, jota saa lisää radalla olevista kanistereista. Peli päättyy, kun polttoaine loppuu tai kuskin niskat taittuvat.

Jatko-osa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Hill Climb Racing 2

Jatko-osa Hill Climb Racing 2 julkaistiin Android-käyttöjärjestelmälle 28. marraskuuta 2016. iOS:lle peli julkaistiin joulukuussa 2016. Pelissä on 24 kulkuneuvoa ja 30 rataa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Heikkilä, Jari: Oululaista hittipeliä ladattu vuodessa yli 100 000 000 kertaa MTV.fi. 17.10.2013. Arkistoitu 13.7.2015. Viitattu 10.12.2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.