Hill Climb Racing 2

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hill Climb Racing 2
Hill climb racing 2 logo.png
Kehittäjä Fingersoft
Julkaisija Fingersoft
Jakelija Google Play
App Store
Pelisarja Hill Climb Racing
Julkaistu Android
28. marraskuuta 2016[1]
iOS
8. joulukuuta 2016[2]
Lajityyppi ajopeli
Pelimuoto yksinpeli/moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 3 (Android) / 9+ (iOS)
Alusta Android, iOS
Vaatimukset Android 4.2 tai uudempi
iOS 8.0 tai uudempi
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Hill Climb Racing 2 on suomalaisen Fingersoftin Androidille ja iOS:lle kehittämä ajopeli, joka julkaistiin Androidille marraskuussa 2016 ja iOS:lle joulukuussa vuonna 2016. Peli on jatkoa vuonna 2012 julkaistulle huippusuositulle Hill Climb Racingille. Suurin ero edeltäjäänsä nähden on moninpelimahdollisuus, jota Hill Climb Racingin fanit olivat odottaneet ja pyytäneet.[3]

Peli oli ladattu yli 20 miljoonaa kertaa joulukuussa 2016[4] ja noin kuukausi myöhemmin luku oli jo yli 40 miljoonaa.[5] Lisäksi se on ollut pelien latauslistojen kärjessä noin 65 maassa [6] sekä ollut ladatuin ajopeli 121 maassa.[5]

Pelin idea[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on kolme pelitilaa. Ensimmäisessä ajetaan edeltäjänsä tavoin rataa niin pitkälle kuin mahdollista, toisessa pelitilassa ajetaan muita pelaajia vastaan lyhyemmillä radoilla ja nopein pelaaja voittaa. Kolmannessa puolestaan voi pelata kavereitaan vastaan päivittäisissä ja viikottaisissa kilpailuissa.

Pelissä voi ostaa ja virittää autoja, ja pelinsisäistä rahaa kertyy yksinpelitilassa kolikkoja keräämällä, tai moninpelitilassa kilpailuissa menestymällä. Uutta edeltääjänsä nähden myös on, että kulkuneuvojen ja kuskin ulkonäköä voi muokata.[1] Ohjaimina toimivat kaksi poljinta; kaasu ja jarru/peruutus.

Pelimuodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seikkailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seikkailupelitilassa pelaajan on tarkoitus ajaa niin pitkälle kuin hän pääsee. Ratoja on tällä hetkellä kymmenen: suo, maaseutu, metsä, kaupunki, vuoristo, talvi, kaivokset, ranta, vedenalainen maailma sekä aavikkolaakso. Radoissa on myös ratojensisäiset tulostaulukot, joissa näkyy maailman, alueen sekä kavereiden parhaat tulokset. 100 metrin välein saa matkabonuksia jotka voi saada vain yhden kerran ja joista saa rahaa.

Cup-kilpailut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cup-kilpailuissa ajetaan muita pelaajia vastaan erilaisilla lyhyillä radoilla, useimmiten cup-kilpailussa ratoja on kaksi, kolme tai neljä. Yhdessä cup-kilpailussa on lähestulkoon aina neljä kilpailijaa. Cup-kilpailuja on kahdenlaisia: rankattuja sekä rankkaamattomia. Rankatuissa kilpailussa parhaiten radoilla pärjänneet saavat ranking-pisteitä, ja heidän tasonsa voi nousta. Huonommin menestyvät menettävät ranking-pisteitä ja heidän taso voi laskea. Uudelle tasolle nouseminen avaa uusia kilpailuja sekä ajoneuvoja. Rankkaamattomat kilpailut eivät vaikuta ranking-pisteisiin.

Haasteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Haasteita on kolmenlaisia: päivittäisiä, viikottaisia sekä suositeltuja. Päivittäisissä ja viikottaisissa kilpailuissa ajetaan pelinsisäisiä kavereita vastaan satunnaisella cup-radalla ja nopeimmin ajanut pelaaja voittaa päivän tai viikon kuluttua, riippuen siitä, kumpi on kyseessä. Suositeltuja haasteita on päivittäin kolme, ja ne ovat satunnaisten pelaajien haasteita. Haasteita voittamalla ansaitsee tiettyyn rajaan asti saavutuksia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Virtanen, Jori: Suomalaisen pelistudion megahitti saa jatkoa - Hill Climb Racing 2 julkaistaan jo tässä kuussa Mikrobitti. 16.11.2016. Viitattu 9.7.2017.
  2. Reilussa viikossa lähes kuusi miljoonaa kertaa ladattu Hill Climb Racing 2 -peli julkaistiin tänään myös iOS -laitteille STT Info. 8.12.2016. Viitattu 9.11.2017.
  3. Laurila, Salla: Hill Climb Racing 2 tehtiin faneille – Suosittu Fingersoftin peli saa nyt jatko-osan Yle. 26.11.2016. yle.fi. Viitattu 25.8.2017.
  4. Hill Climb Racing 2 infographic dec 2016 Fingersoft. Viitattu 9.7.2017. (englanniksi)
  5. a b Takahashi, Dean: Fingersoft’s Hill Climb Racing 2 mobile game surpasses 40 million downloads venturebeat.com. 23.1.2017. venturebeat.com. Viitattu 25.8.2017. (englanniksi)
  6. Kotimaisesta Hill Climb Racing 2 -mobiilipelistä tuli jättimenestys puhelinvertailu.com. puhelinvertailu.com. Viitattu 25.8.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.