Heroes (televisiosarja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Heroes
Heroesin logo
Heroesin logo
Tyyli draama
Science fiction
Kestoaika 55 minuuttia
Luoja(t) Tim Kring
Pääosissa Jack Coleman
Milo Ventimiglia
Hayden Panettiere
Masi Oka
Greg Grunberg
Adrian Pasdar
Ali Larter
Sendhil Ramamurthy
James Kyson Lee
Zachary Quinto
Cristine Rose
Alkuperämaa Yhdysvallat Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Yhdysvallat NBC
Suomi Canal+
SuomiMTV3
Suomi Sub
Esitetty 25. syyskuuta 2006 – 2. helmikuuta 2010
Tuotantokausia 4
Jaksoja 77 (jaksoluettelo)
Aiheesta muualla
IMDb
Heroesin näyttelijöitä San Diegon Comic-Conissa vuonna 2008.

Heroes on yhdysvaltalainen draamaa ja science fictionia yhdistelevä televisiosarja joukosta ihmisiä, jotka huomaavat olevansa erityisiä, sillä heillä on erilaisia yliluonnollisia kykyjä. Sarjan ensi-ilta Yhdysvalloissa oli NBC-kanavalla 25. syyskuuta 2006. Suomessa sarjaa esitettiin maksullisella Canal+-kanavalla vuoden 2007 alusta lähtien. MTV3 alkoi esittää sarjaa Suomessa 17. lokakuuta 2007 alkaen keskiviikkoisin klo 21.00.[1] Yhdysvalloissa Heroes oli suosituin esityskautensa uusista sarjoista.

Sarjan tarina sisältää useita muutaman jakson mittaisia juonikuvioita, jotka kuitenkin lopulta liittyvät toisiinsa.

Toukokuussa 2010 NBC ilmoitti peruneensa sarjan viidennen ja viimeiseksi tarkoitetun tuotantokauden. Tuotantoyhtiö ei kuitenkaan pitänyt tuolloin mahdottomana, että päätöstapahtumat esitettäisiin vielä joskus joko erikoisjaksona tai elokuvana.[2] Helmikuussa 2014 ilmoitettiin, että vuonna 2015 julkaistaisiin 13 jakson pituinen Heroes Reborn -minisarja, joka jatkaa Heroesin tarinaa.[3]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ensimmäinen tuotantokausi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Volume 1: "Genesis" Ohjelma alkaa siitä, kun joukko tavallisia ihmisiä huomaa omaavansa erilaisia kykyjä (Ventimiglia, Panettiere, Oka, Pasdar, Larter, Grunberg, Cabrera). Ensimmäisen tuotantokauden aikana nähdään, miten hahmot kehittyvät taitojensa kanssa ja miten heidän elämänsä muuttuu niiden takia. Kauden aikana tulee myös ilmi, että New York on vaarassa räjähtää, ja että eräs yhtiö on tietoinen tästä ja uskoo voivansa muuttaa maailman antamalla räjähdyksen tapahtua. Mutta nämä kykyjä omaavat henkilöt tekevät kaikkensa estääkseen räjähdyksen.

Toinen tuotantokausi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Volume 2: "Generations" Toisen tuotantokauden aikana sankarit yrittävät estää vaarallisen Shanti-viruksen leviämistä, jota Yhtiön perustaja; lähes kuolematon Adam Monroe (Takezo Kensei) yrittää vapauttaa. Tämä virus voisi tuhota kaikki ihmiset. Se myös vie voimia omaavilta ihmisiltä kyvyt, jota Sylarkin sairasti, mutta parantui siitä aivan kauden lopussa.

Kolmas tuotantokausi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Volume 3: "Villains" Kolmannessa tuotantokaudessa jatkuva maailmanpelastaminen on saanut kaaoksen aikaiseksi ja pahikset ovat valloillaan, ja yhä synkempi tuomio odottaa maailmaa. Ja käykin ilmi että Peterin ja Nathanin isä, Arthur Petrelli, jonka erikoiskyky on varastaa muiden erikoiskykyjä, onkin elossa. Hän yrittää ostaa oman yhtiönsä, Pinehearstin, avulla koota kasaan Yhtiön hautaamaa vaarallista kaavaa, jonka avulla voisi antaa kenelle tahansa kykyjä sekä katalyyttiä, jota ilman kaava ei toimi.

Volume 4: "Fugitives" Nathan kertoo presidentille kyvyistä ja ihmisistä, jotka omaavat niitä. Hallitus aloittaa sankareiden jahtaamisen, mutta Nathan ei halua kenenkään vahingoittuvan, vaan saada heidät lukkojen taakse laitokseen nimeltä Rakennus 26. Pian jahti muuttuu hengenvaaralliseksi sankareille vastoin Nathanin tahtoa, sillä Emile Danko (tunnetaan myös Metsästäjänä) alkaa riidellä Nathanin kanssa näiden ihmisten vangitsemisesta. Dankon mielestä heidät kaikki pitäisi tappaa. Danko onnistuu lopulta ilmiantamaan Nathanin lentokyvyn ja saamaan projektin itselleen.

Neljäs tuotantokausi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Volume 5: Redemption Sankarit yrittävät jälleen jatkaa normaalia elämää. Mutta sitten terrakinesiakyvyn omaava Samuel Sullivan yrittää koota muista erikoiskykyisistä itselleen uutta työväkeä perheyritykseensä, Sullivan Bros. Carnivaliin. Hänen veljensä, Joseph, oli kuollut vasta vähän aikaa sitten. Samuelin tarkoitus on näyttää maailmalle erikoiskykyjen voima ja saada muut ihmiset pelkäämään niitä. Sarja loppuu siihen kun Claire Bennet hyppää maailmanpyörältä alas uutiskameroiden edessä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kts. artikkeli Luettelo televisiosarjan Heroes hahmoista

Näyttelijät Rooli Kaudet Jaksot (yht)
Jack Coleman Noah Bennet 1-4 74
Milo Ventimiglia Peter Petrelli 1–4 70
Hayden Panettiere Claire Bennet 1–4 74
Masi Oka Hiro Nakamura 1–4 66
Adrian Pasdar Nathan Petrelli 1–4 61
Ali Larter Niki Sanders (1–2), Tracy Strauss (3–4) 1–4 53
Greg Grunberg Matt Parkman 1–4 59
Sendhil Ramamurthy Mohinder Suresh 1–4 63
James Kyson Lee Ando Masahashi 1–4 62
Zachary Quinto Gabriel "Sylar" Gray 1–4 60
Cristine Rose Angela Petrelli 1–4 53
Noah Gray-Cabey Micah Sanders 1–3 29
Kristen Bell Elle Bishop 2–3 12
Dania Ramirez Maya Herrera 2–3 15
Santiago Cabrera Isaac Mendes 1 17
Leonard Roberts D. L. Hawkins 1–2 17
Dana Davis Monica Dawson 2 6
Robert Knepper Samuel Sullivan 4 19

Spin-off-sarjat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heroes Origins

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toukokuussa 2007 NBC ilmoitti Heroes Origins -nimisen spin-off-sarjan olevan tekeillä.[4] Sen esittämisen piti alkaa Heroesin toisen tuotantokauden jälkeen, mutta talven 2007–2008 käsikirjoittajalakon vuoksi sitä lykättiin,[5] ja huhtikuussa 2008 Ben Silverman vahvisti tiedon Heroes Originsin peruuttamisesta.[6]

Heroes Reborn

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heroes Reborn on 13-osainen minisarja[7], jonka esittäminen aloitettiin 24. syyskuuta 2015 NBC:n kanavalla.[8] Sarjan käsikirjoittajana on Tim Kring, yksi alkuperäisen Heroesin käsikirjoittajista. Vaikka sarja eroaa juonenkäänteidensä osalta emosarjasta, siinä nähdään paljon tuttuja Heroes-näyttelijöitä.[9]

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]