Heroes (televisiosarja)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Heroes
Heroesin logo
Heroesin logo
Tyyli Draama
Science fiction
Kestoaika 55 minuuttia
Luoja(t) Tim Kring
Pääosissa Jack Coleman
Milo Ventimiglia
Hayden Panettiere
Masi Oka
Greg Grunberg
Adrian Pasdar
Ali Larter
Sendhil Ramamurthy
James Kyson Lee
Zachary Quinto
Cristine Rose
Alkuperämaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Verkko Yhdysvaltain lippu NBC
Suomen lippu Canal+
Suomen lippuMTV3
Suomen lippu Sub
Esitetty 25. syyskuuta 2006 – 2. helmikuuta 2010
Tuotantokausia 4
Jaksoja 77 (jaksoluettelo)
Aiheesta muualla
IMDb

Heroes on yhdysvaltalainen draamaa ja science fictionia sekoittava televisiosarja joukosta ihmisiä, jotka huomaavat olevansa erityisiä sillä he omaavat erilaisia yliluonnollisia kykyjä. Sarjan ensi-ilta Yhdysvalloissa oli NBC-kanavalla 25. syyskuuta 2006. Suomessa sarjaa on esitetty maksullisella Canal+-kanavalla vuoden 2007 alusta lähtien. MTV3 alkoi esittää sarjaa Suomessa 17. lokakuuta 2007 alkaen keskiviikkoisin klo 21.00.[1] USA:ssa alkanut draamajännäri Heroes oli suosituin esityskautensa uusista sarjoista.

Sarjan tarina sisältää useita muutaman jakson mittaisia juonikuvioita, jotka kuitenkin lopulta liittyvät toisiinsa.

Vuoden 2010 toukokuussa NBC ilmoitti, että sarjan viides tuotantokausi (jonka oli tarkoitus olla myös viimeinen) on peruttu ja että sarja päättyy neljänteen kauteen. Kuitenkaan tuotantoyhtiö ei pitänyt mahdottomana, että päätöstapahtumat esitettäisiin vielä joskus joko erikoisjaksona tai elokuvana.[2] Helmikuussa 2014 ilmoitettiin Heroesista tulee vuonna 2015 13-jaksoinen minisarja nimeltä Heroes Reborn.[3]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ensimmäinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Volume 1: "Genesis"

Ohjelma alkaa siitä, kun joukko tavallisia ihmisiä huomaa omaavansa erilaisia kykyjä (Ventimiglia, Panettiere, Oka, Pasdar, Larter, Grunberg, Cabrera). Ensimmäisen tuotantokauden aikana nähdään, miten hahmot kehittyvät taitojensa kanssa ja miten heidän elämänsä muuttuu niiden takia. Kauden aikana tulee myös ilmi, että New York on vaarassa räjähtää, ja että eräs yhtiö on tietoinen tästä ja uskoo voivansa muuttaa maailman antamalla räjähdyksen tapahtua. Mutta nämä kykyjä omaavat henkilöt tekevät kaikkensa estääkseen räjähdyksen.

Toinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Volume 2: "Generations"

Toisen tuotantokauden aikana sankarit yrittävät estää vaarallisen Shanti-viruksen leviämistä, jota Yhtiön perustaja; lähes kuolematon Adam Monroe (Takezo Kensei) yrittää vapauttaa. Tämä virus voisi tuhota kaikki ihmiset. Se myös vie voimia omaavilta ihmisiltä kyvyt, jota Sylarkin sairasti, mutta parantui siitä aivan kauden lopussa.

Kolmas tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Volume 3: "Villains"

Kolmannessa tuotantokaudessa jatkuva maailmanpelastaminen on saanut kaaoksen aikaiseksi ja pahikset ovat valloillaan, ja yhä synkempi tuomio odottaa maailmaa. Ja käykin ilmi että Peterin ja Nathanin isä, Arthur Petrelli, jonka erikoiskyky on varastaa muiden erikoiskykyjä, onkin elossa. Hän yrittää oman yhtiönsä, Pinehearstin, avulla koota kasaan Yhtiön hautaamaa vaarallista kaavaa, jonka avulla voisi antaa kenelle tahansa kykyjä sekä katalyyttiä, jota ilman kaava ei toimi.

Volume 4: "Fugitives"

Nathan kertoo presidentille kyvyistä ja ihmisistä, jotka omaavat niitä. Hallitus aloittaa sankareiden jahtaamisen, mutta Nathan ei halua kenenkään vahingoittuvan, vaan saada heidät lukkojen taakse laitokseen nimeltä Rakennus 26. Pian jahti muuttuu hengenvaaralliseksi sankareille vastoin Nathanin tahtoa, sillä Emile Danko (tunnetaan myös Metsästäjänä) alkaa riidellä Nathanin kanssa näiden ihmisten vangitsemisesta. Dankon mielestä heidät kaikki pitäisi tappaa. Danko onnistuu lopulta ilmiantamaan Nathanin lentokyvyn ja saamaan projektin itselleen.

Neljäs tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Volume 5: Redemption

Sankarit yrittävät jälleen jatkaa normaalia elämää. Mutta sitten terrakinesiakyvyn omaava Samuel Sullivan yrittää koota muista erikoiskykyisistä itselleen uutta väkeä työväkeä perheyritykseensä, Sullivan Bros. Carnivaliin. Hänen veljensä, Joseph, oli kuollut vasta vähän aikaa sitten. Samuelin tarkoitus on näyttää maailmalle erikoiskykyjen voima ja saada muut ihmiset pelkäämään niitä. Sarja loppuu siihen kun Claire Bennet hyppää maailmanpyörältä alas uutiskameroiden edessä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kts. artikkeli Luettelo televisiosarjan Heroes hahmoista

Näyttelijät Rooli Kaudet Jaksot (yht)
Jack Coleman Noah Bennet 1-4 74
Milo Ventimiglia Peter Petrelli 1–4 70
Hayden Panettiere Claire Bennet 1–4 74
Masi Oka Hiro Nakamura 1–4 66
Adrian Pasdar Nathan Petrelli 1–4 61
Ali Larter Niki Sanders (1–2), Tracy Strauss (3–4) 1–4 53
Greg Grunberg Matt Parkman 1–4 59
Sendhil Ramamurthy Mohinder Suresh 1–4 63
James Kyson Lee Ando Masahashi 1–4 62
Zachary Quinto Gabriel "Sylar" Gray 1–4 60
Cristine Rose Angela Petrelli 1-4 53
Noah Gray-Cabey Micah Sanders 1–3 29
Kristen Bell Elle Bishop 2-3 12
Dania Ramirez Maya Herrera 2-3 15
Santiago Cabrera Isaac Mendes 1 17
Leonard Roberts D.L Hawkins 1-2 17
Dana Davis Monica Dawson 2 6
Robert Knepper Samuel Sullivan 4 19

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. MTV3 internet > Heroes MTV3 Internet. Viitattu 28. elokuuta 2007.
  2. Suosikkisarja Heroes lopetetaan kesken Iltalehti. Viitattu 17. toukokuuta 2010.
  3. Littleton, Cynthia: NBC’s ‘Heroes’ to Return as Miniseries in 2015 22.2.2014. Variety. Viitattu 12.3.2015. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]