Luettelo televisiosarjan Heroes jaksoista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo televisiosarjan Heroes jaksoista

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ensimmäinen tuotantokausi: "Alku (Genesis)" 2006 - 2007[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Nimi Käsikirjoittaja(t) Ohjaaja Ensiesitys
1 "Alku" (engl. Genesis) Tim Kring David Semel 25. syyskuuta 2006
Amerikkalainen draamasarja joukosta erilaisia ihmisiä, joita yhdistää erikoinen asia: he huomaavat yllättäen omaavansa yliluonnollisia kykyjä. New Yorkissa hoitaja Peter (Milo Ventimiglia) luulee osaavansa lentää. Las Vegasissa asuva strippari Niki (Ali Larter) näkee peilikuvassaan arvaamattomia ulottuvuuksia. Japanilainen toimistotyöläinen Hiro (Masi Oka) harjoittelee ajan ja paikan jatkumon muuttamista.

Teksasissa teini-ikäinen cheerleader Claire (Hayden Panettiere) havaitsee olevansa haavoittumaton. New Yorkissa taiteilija Isaac (Santiago Cabrera) puolestaan ymmärtää maalaavansa kuvia tulevaisuudesta. Ja tässä oli vasta muutama tämän omituisen ilmiön osallisista. Heidän kaikkien täytyy opetella tunnistamaan ja hallitsemaan voimansa, sillä heitä odottaa tärkeä tehtävä.

2 "Älä katso taaksepäin" (engl. Don't Look Back) Tim Kring Allan Arkush 2. lokakuuta 2006
Peter herää sairaalassa ja kuulee veljeltään Nathanilta hämmentäviä uutisia. Mohinder saa uuden ystävän yrittäessään selvittää isänsä kohtaloa. Turhautunut poliisi Matt (Greg Grunberg) löytää kadonneen pikkutytön varsin omituisella menetelmällä.
3 "Suuri loikka" (engl. One Giant Leap) Jeph Loeb Greg Beeman 9. lokakuuta 2006
Peter haluaisi opetella käyttämään uutta erikoisvoimaansa. Claire puolestaan yrittää parhaansa mukaan sulkea omalaatuiset kykynsä pois mielestään ja jatkaa normaalia elämää. Hiro suostuttelee ystävänsä apurikseen pitkälle matkalle, jolla hän aikoo suorittaa suuria urotekoja.
4 "Törmäyskurssilla" (engl. Collision) Bryan Fuller Ernest Dickerson 16. lokakuuta 2006
Kovia kokenut Claire järkyttyy herätessään todella synkästä paikasta. Peter törmää Mohinderiin yrittäessään etsiä vastauksia kysymyksiinsä, ja he päättävät jatkaa etsintää yhdessä. Niki ja Nathan kohtaavat Las Vegasin yössä.
5 "Hiron viesti" (engl. Hiros) Michael Green Paul Shapiro 23. lokakuuta 2006
Peter yrittää ymmärtää metrossa kokemaansa outoa elämystä sekä Hirolta saamaansa viestiä. Ahdistunut Claire purkaa sydäntään isälleen. Ateljeessaan heräilevä Isaac huomaa jälleen olevansa pelottavien kuvien ympäröimä, ja tällä kertaa hän saa vihdoin apua kuvien tulkitsemiseen. Matt keksii, että yliluonnollisesta taidosta on hyötyä suuttuneen vaimon lepyttelyssä.
6 "Parempia puoliskoja" (engl. Better Halves) Natalie Chaidez Greg Beeman 30. lokakuuta 2006
Nikin ei-toivottu yllätysvieras herättää hänessä ristiriitaisia tunteita. Hiro ja Ando päättävät suunnata yhdessä New Yorkiin toteuttaakseen ylevän pelastussuunnitelmansa. Claire toivoo saavansa biologisilta vanhemmiltaan vastauksia kysymyksiinsä.
7 "Ei mitään salattavaa" (engl. Nothing to Hide) Jesse Alexander Donna Deitch 6. marraskuuta 2006
Niki herää ja menee paniikkiin huomatessaan Micahin kadonneen. Clairella on selittämistä, kun Zachin kuvaama kotivideo Clairen tempuista joutuu pikkuveli Lylen käsiin. Rajun työpäivän jälkeen Matt kuulee sekä hyviä että huonoja uutisia.
8 "Seitsemän minuuttia vaille puolenyön" (engl. Seven Minutes to Midnight) Tim Kring Paul Edwards 13. marraskuuta 2006
Mohinder palaa Intiaan jatkaakseen tavallista elämäänsä, mutta oudot unet eivät jätä häntä rauhaan. Matt ja Audrey kuulustelevat Sylariksi epäilemäänsä miestä. Hiro ja Ando joutuvat teksasilaisessa kahvilassa yllättävään tilanteeseen, jonka ratkaisemiseen tarvitaan Hiron erikoisvoimia. Clairen isä menee äärimmäisyyksiin voidakseen hyödyntää Isaacin kykyjä.
9 "Kohtalokkaat juhlat" (engl. Homecoming) Kay Foster, Adam Armus Greg Beeman 20. marraskuuta 2006
Isaacin ennustamat kohtalokkaat homecoming -juhlat lähestyvät, ja niinpä Texasiin kerääntyy sekalainen joukko erikoisia ihmisiä, jotka haluavat pelastaa cheerleaderin ja sitä kautta koko maailman. Intiassa Mohinder yrittää yhä selvittää, mitä polkua hänen tulisi seurata.
10 "Puoli vuotta sitten" (engl. Six Months Ago) Aron Eli Coleite Allan Arkush 27. marraskuuta 2006
Kuinka oudot ilmiöt oikein saivat alkunsa? Kuka on äärettömän pahuuden takana? Takautumia täynnä oleva jakso vie meidät aikaan puoli vuotta sitten, jolloin Mohinderin isä Chandra oli vielä elossa ja suoritti tutkimuksiaan. Tapahtumaketjujen taustat selviävät ja monet kysymykset saavat vastauksen, mutta vähintään yhtä monta uutta kysymystä nousee tilalle.
11 "Pudonneet" (engl. Fallout) Joe Pokaski John Badham 4. joulukuuta 2006
Koulun juhlien järkyttävät tapahtumat sekä Peterin kohtaaminen antavat Clairelle paljon sulateltavaa. Hiron ja Andon kannustamana Isaac yrittää maalata tulevaisuuskuvia selvin päin. Niki päätyy surulliseen ratkaisuun ymmärtäessään, ettei pysty hallitsemaan pahempaa puoliskoaan.
12 "Luojan lähettämä" (engl. Godsend) Tim Kring Paul Shapiro 22. tammikuuta 2007
Hiro ja Ando etsivät luonnontieteellisestä museosta apuvälineitä tärkeää tehtäväänsä varten. Simone vie tiedonjanoisen Nathanin tapaamaan Isaacia. Lähipiirissä vallitsevan yllättävän muistinmenetyksen johdosta Claire tuntee olevansa aivan yksin kokemustensa kanssa. Edenin salattu menneisyys paljastuu viimein myös Mohinderille.
13 "Korjauksia" (engl. The Fix) Natalie Chaidez Terrence O'Hara 29. tammikuuta 2007
Toiveikas Peter pyytää näkymättömältä mieheltä apua ainutlaatuisen kykynsä hallitsemiseen. Claire yrittää jäljittää biologisia vanhempiaan haitilaiselta saamiensa tietojen avulla. Hiro ja Ando huomaavat jälleen olevansa ajojahdin kohteina, ja pakeneminen on tietysti huomattavasti vaikeampaa Hiron erikoisvoimien ollessa epäkunnossa. Mattin päivään mahtuu sekä ala- että ylämäki.
14 "Harhautuksia" (engl. Distractions) Michael Green Jeannot Szwarc 5. helmikuuta 2007
Zachin avustuksella Claire livahtaa tapaamaan biologista äitiään. Herra Bennetin huomasta paennut Sylar suuntaa rouva Bennetin luokse. Hirolla on perheongelmia: hänen isänsä ja isosiskonsa eivät ole vakuuttuneita siitä, että Hiron kohtalo on pelastaa maailma.
15 "Juokse!" (engl. Run!) Adam Armus, Kay Foster Roxann Dawson 12. helmikuuta 2007
Mattin työpäivä henkivartijana saa kohtalokkaan käänteen, kun hänen asiakkaansa kannoilla juoksee harvinaisen pätevä palkkamurhaaja. Claire pettyy kuullessaan biologisen isänsä pakoilevan omaa vastuutaan. Hiro ja Ando onnistuvat jälleen hankkiutumaan kunnon kiipeliin.
16 "Odottamaton käänne" (engl. Unexpected) Jeph Loeb Greg Beeman 19. helmikuuta 2007
Nevadan autiomaahan piiloutunut Ted saa yllättävän yhteydenoton eräältä kohtalotoverilta, jolla on takanaan samanlainen traumaattinen kokemus. Toisaalla rouva Bennetin terveys pettää yllättäen, eikä ahdistunut Claire enää pysty salaamaan tietojaan ja raivoaan isältään. New Yorkissa Peter huomaa olevansa ajojahdin kohteena.
17 "Yhtiön palveluksessa" (engl. Company Man) Bryan Fuller Allan Arkush 26. helmikuuta 2007
Bennetin perheen taloon murtautuneet Ted ja Matt haluavat vastauksia herra Bennetiltä, eivätkä Bennetin esittämät valheet ja harhautukset ainakaan vähennä heidän turhautumistaan. Takautumissa näemme, kuinka herra Bennet päätyi salaperäisen, erikoiskyvyillä varustettuja ihmisiä jahtaavan yhtiön palvelukseen.
18 "Loinen" (engl. Parasite) Christopher Zatta Kevin Bray 5. maaliskuuta 2007
Määrätietoinen Hiro suuntaa Las Vegasiin saadakseen herra Lindermanin hallussa olevan samuraimiekan itselleen. Herra Bennet teeskentelee parhaansa mukaan olevansa täysin tietämätön Clairen katoamisen syistä. Mohinderin tutkimuksissa tapahtuu merkittävä läpimurto.
19 "0,07 %" (engl. .07%) Chuck Kim Adam Kane 23. huhtikuuta 2007
Hämmentynyt Claire tutustuu uusiin perheenjäseniinsä Angelan asunnolla. Sinnikäs Hiro ei anna ankeiden tulevaisuusnäkymien masentaa itseään. Herra Linderman kertoo Nathanille mielenkiintoisen teoriansa New Yorkia uhkaavan räjähdyksen seurauksista.
20 "Viiden vuoden kuluttua" (engl. Five Years Gone a.k.a. String Theory) Joe Pokaski Paul Edwards 30. huhtikuuta 2007
Hiro ja Ando päätyvät viiden vuoden päähän tulevaisuuteen ja saavat nähdä, millaiseksi New Yorkin tuhonnut valtava räjähdys on maailman muovannut. Käy harvinaisen selväksi, että heidän harteillaan on tärkeä tehtävä: heidän on pysäytettävä räjähdyksen aiheuttava mies...
21 "Vaikea osa" (engl. The Hard Part) Aron Eli Coleite John Badham 7. toukokuuta 2007
Hiro ja Ando pääsevät takaisin omaan aikaansa, ja siitä alkaa heidän pelastustehtävänsä vaikea osa: heidän on keksittävä, kuinka räjähdys estetään. DL päättää pelastaa Micahin herra Lindermanin kynsistä. Ahdistunut Sylar ei pidä siitä tulevaisuudesta, joka hänen maalauksissaan näyttäytyy. Hän joutuukin vuorostaan pohtimaan, voiko tulevaisuutta muuttaa.
22 "Äänivyöry" (engl. Landslide) Jesse Alexander Greg Beeman 14. toukokuuta 2007
Nathanin jännitys tiivistyy, kun vaalipäivä koittaa. Pääseekö hän kongressiin? Koti-ikävää poteva Micah saa vihdoin selville, mitä herra Linderman hänestä haluaa. Juuri kun Mohinder luulee pelastaneensa Mollyn, nurkan takaa ilmestyy uusi uhka...
23 "Kuinka räjähtävä mies pysäytetään" (engl. How to Stop an Exploding Man) Tim Kring Allan Arkush 21. toukokuuta 2007
Nouseeko Hiro tehtäviensä tasalle? Onnistuuko Sylar pyrkimyksissään? Löytävätkö Niki ja DL poikansa? Räjähtääkö New York? Miten sankareidemme käy, saavatko he vastauksia mieltään polttaviin kysymyksiin? Kaikki selviää tässä ensimmäisen tuotantokauden viimeisessä jaksossa!

Toinen tuotantokausi: "Sukupolvet (Generations)" 2007[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Nimi Käsikirjoittaja(t) Ohjaaja Ensiesitys
1 "Neljä kuukautta myöhemmin" (engl. Four Months Later) Tim Kring Greg Beeman 24. syyskuuta 2007
Mohinder pitää luentoa sankareista ja heidän keskuudessaan leviävästä rutosta. Kuuntelijoita ei juuri ole, mutta eräs mies tarjoaa työpaikkaa. Claire aloittaa uudessa koulussa Etelä-Carolinassa ja yrittää pitää matalaa profiilia isänsä käskystä. Hän tapaa erikoisen pojan, Westin. Hiro päätyy vuoteen 1671 ja tapaa hieman erilaisen Takezo Kensein (David Anders) kuin odotti. Nathan on alkoholisoitunut ja uskoo Peterin olevan yhä elossa. Murhasta epäillyt meksikolaiset sisarukset Maya (Dania Ramirez) ja Alejandro yrittävät paeta Amerikkaan. Eräät sankarit saavat tappouhkauksia. Matt läpäisee vihdoin etsiväkokeensa ja huolehtii Mollysta, joka näkee painajaisia.
2 "Liskoja" (engl. Lizards) Michael Green Allan Arkush 1. lokakuuta 2007
Peteriä kuulustellaan väkivaltaisesti. Noah Bennetillä on Isaac Mendezin tekemä taulu, joka ennusti herra Nakamuran kohtalon. Hiro joutuu ottamaan Kensein paikan laittaakseen historian järjestykseen. Claire kuulee koulussa liskoista, jotka pystyvät kasvattamaan itselleen elimiä ja saa idean. Mohinder matkustaa Haitille parantamaan vanhaa tuttua. Alejandro ja Maya saavat apua rajanylitykseen ja heidän voimistaan selviää lisää. Matt kuulustelee Angela Petrelliä.
3 "Kumppani" (engl. Kindred) J. J. Philbin Paul Edwards 8. lokakuuta 2007
Poliisi saa Alejandron kiinni auton varastamisesta. Niki vie Micahin DL:n vanhemmille asumaan ja menee itse yhtiön palvelukseen. Sylar herää Michellen luomassa illuusiossa, mutta on vielä liian heikko käyttääkseen voimiaan. Claire torjuu Westin, mutta saa viimein tietää hänen salaisuutensa. Mohinder muuttaa Isaac Mendezin asuntoon ja löytää 8. kuvan murhasarjasta. Ando saa Hirolta viestejä menneisyydestä, jossa Kensei alkaa oppia sankarin taitoja. Peter yrittää oppia hallitsemaan kykyjään.
4 "Kohtaamisia" (engl. The Kindness of Strangers) Tim Kring Adam Kane 15. lokakuuta 2007
Herra Bennet epäilee Clairen tapailevan jotain poikaa, joten Claire joutuu salaamaan suhdettaan Westiin. Mollyn painajaiset pahenevat. Matt kuulustelee Angela Petrelliä, joka tunnustaa murhanneensa herra Nakamuran. Nathan käy tapaamassa poikiaan ja löytää ryhmäpotretin, jossa on tuttuja henkilöitä. Alejandro ja Maya törmäävät matkallaan Sylariin. Micahin serkku Monica löytää kykynsä.
5 "Taistella vai Paeta" (engl. Fight or Flight) Joy Blake, Melissa Blake Lesli Glatter 22. lokakuuta 2007
Poliisi kuulustelee Monicaa. Peter kuhertelee ja piileskelee Caitlinin kanssa Irlannissa, jonne eräs yhtiön lähettämä työntekijä tulee etsimään häntä. Matt ja Nathan matkaavat Philadelphiaan tapaamaan herra Parkeria, joka huiputtaa heitä pahan kerran. Molly voi huonosti, joten Mohinderin on pakko viedä hänet hoitoon yhtiöön. Niki yrittää päästä eroon Jessicasta, joka hyökkää Bobin kimppuun. Ando vie vahingoittuneet Hiron viestit tutkijalle.
6 "Rajanylityksiä" (engl. The Line) Adam Armus, Kay Foster Jeannot Szwarc 29. lokakuuta 2007
Caitlin vannoo kostoa Rickyn tappajalle ja matkustaa Peterin kanssa Montrealiin. Mohinder testaa Monican kykyjä, mutta saa pian oudon pyynnön Bobilta. Noah saapuu Ukrainaan ja kuulustelee vanhaa ystäväänsä Ivania Mendezin maalausten sijainnista. Debbie estää Clairen pääsemisen cheerleaderiksi, joten West ehdottaa pienen opetuksen antamista. Alejandro epäilee Gabrielin motiiveja, mutta Maya tuntuu luottavan häneen. Yaeko, Hiro ja Kensei pelastavat viimein miekantekijän, mutta Hiron on pakko antaa periksi tunteilleen.
7 "Vääriä aikoja" (engl. Out of Time) Aron Eli Coleite Daniel Attias 5. marraskuuta 2007
Kensei haluaa Yaekon itselleen, mutta nainen rakastaa Hiroa. Hiro palaa kuitenkin takaisin nykyisyyteen Andon luokse. Noah etsii syytä, miksi yhdessä tauluista Mohinder osottaa aseella. Bob evakuoi yhtiön rakennuksen ja haluaa sankareiden kanssa taistella Maury Parkmania vastaan. Peter ja Caitlin saavat tulevaisuudessa tietää maailman joutuneen virusepidemian kohteeksi. Nathan saa tietää Peterin olevan elossa. West ilmestyy Clairen kotiin ja saa viimein tietää, kuka hänen isänsä on. Peter tapaa aivot ihmisrodun tuhoamisen takana - Adam Monroen.
8 "Neljä kuukautta sitten" (engl. Four Months Ago) Tim Kring Greg Beeman 12. marraskuuta 2007
Adam haluaa palauttaa Peterin kaikki muistot. Peter keskittyy Nathanin kuvaan ja muistaa. 4 kuukautta sitten Peter ja Nathan lensivät taivaalle ja päästivät irti toisistaan. Peter kuitenkin lennätti Nathanin sairaalaan. Niki ja Micah iloitsevat, kun DL selviää ampumisesta. Alejandro menee naimisiin, mutta Maya saa tietää morsiamen olevan petturi. Hänen voimansa toimii ensi kerran ja tappaa koko hääväen. Elle käyttää voimaansa ja vie Peterin yhtiön hoiviin. Siellä Bob lupaa poistaa Peterin voimat ja lukitsee hänet hoitolaan. Naapurihuoneessa on jo 30 vuotta asunut Adam. Yhdessä he karkaavat ja Haitilainen lähettää Peterin Irlantiin pyyhkien hänen muistinsa. Niki yrittää myös parantua voimistaan, mutta uusi persoonallisuus Gya ilmestyy. DL joutuu vihaisen miehen ampumaksi pelastaessaan Nikiä.
9 "Varoittavia esimerkkejä" (engl. Cautionary Tales) Joe Polaski Greg Yaitanes 19. marraskuuta 2007
Bennetin perhe pakkaa tavaroitaan ja valmistautuu muuttoon. Claire haluaa kuitenkin jäädä Westin takia. Hiro syyttää itseään isänsä kuolemasta ja palaa viikon ajassa taaksepäin pelastamaan häntä. Mohinder saa Ellen avukseen. Bob saa Clairen käsiinsä ja ottaa häneltä parantavaa verta. Noahilla on Elle vankinaan, joten hän ehdottaa vaihtokauppaa. Matt käyttää uutta voimaansa ja saa Angela Petrellin kertomaan totuuden. Eräs Mendezin maalauksista käy toteen.
10 "Totuuksia ja seurauksia" (engl. Truth & Consequences) Jesse Alexander Adam Kane 26. marraskuuta 2007
Peter haluaa löytää Caitlinin ja kertoo Shanti-viruksesta Adamille. Adam tietää sen kehittäjän olevan Victoria Pratt, jota he lähtevät uhkailemaan. Bob esittää surunvalittelunsa Bennetteille, jotka jatkavat muuttosuunnitelmaansa. Elle vahtii Clairea ja yrittää saada isänsä luottamuksen takaisin. Noah herää Yhtiön tiloissa ja tajuaa Mohinderin olevan Yhtiön puolella. Nikki palaa Micahin luokse. Gabriel yrittää saada Mayan voiman kasvamaan, ettei epäilevää Alejandroa enää tarvittaisi. Hiro matkustaa vuoteen 1977 saadakseen lisää selville Kensein vaiheista.
11 "Menetetyt voimat" (engl. Powerless) Jeph Loeb Allan Arkush 3. joulukuuta 2007
Texasissa Peter joutuu taistelemaan vanhoja ystäviään vastaan uskottuaan Adamin kertomuksen Shanti-viruksesta. Micah tarvitsee äitinsä apua pelastaakseen Monican pahasta paikasta. Maya yllättyy saadessaan selville totuuden Sylarista. Mohinder yrittää rauhoitella tilannetta. Elle yrittää saada isänsä olemaan ylpeä hänestä. Hiron täytyy vakuuttaa Peter Adamin vaarallisuudesta.

Kolmas tuotantokausi osa 1: "Roistot (Villains)" 2008[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Nimi Käsikirjoittaja(t) Ohjaaja Ensiesitys
1 "Toinen Tuleminen" (engl. The Second Coming) Tim Kring Allan Akrush 22. syyskuuta 2008
Maya haluaa Mohinderin löytävän parannuksen sankareiden voimille. Nainen joutuu kuitenkin pettymään, sillä Mohinder keksii jotain päinvastaista. Sylar hyökkää Clairen kimppuun saadakseen tytön voiman. 4 vuotta tulevaisuudessa oleva Peter palaa nykyhetkeen estääkseen Nathanin puheen. Hän lähettää nykyhetken Peterin ja Mattin "turvallisiin" paikkoihin. Hiro saa isältään videoviestin kohtalostaan.
2 "Perhosvaikutus" (engl. The Butterfly Effect) Tim Kring Greg Beeman 22. syyskuuta 2008
Yhtiön uusi johtaja Angela Petrelli näkee kaameaa painajaista. Claire huomaa, ettei tunne enää kipua ja yrittää hypätä junan alle. Tulevaisuuden Peter pelastaa hänet. Kovasti Nikin näköinen Tracy Strauss tarjoaa Nathanille paikkaa senaatissa. Sylar hyökkää Ellen kimppuun. Peter kertoo Nathanille totuuden itsestään. Hiro ja Ando matkustavat Pariisiin etsimään kadonnutta kaavaa. Mohinder kokeilee voimiaan ja suutelee Mayaa. Nykyhetken Peter tajuaa olevansa vankina Jesse Murphyn kehossa.
3 "Yksi meitä, yksi heitä" (engl. One of Us, One of Them) Joe Pokaski Sergio Mimica-Gezzan 29. syyskuuta 2008
Angela kertoo Sylarille yllättävän paljastuksen. Nathan saa varoituksen Peteriltä. Tracy ottaa selvää Nikistä ja tapaa Micahin, joka auttaa häntä selvittämään syntyperäänsä. Pahikset ryöstävät pankin. Noah palaa yhtiöön töihin. Peter pääsee pois kehosta ja näkee tulevaisuuden. Hiro, Ando ja Daphne törmäävät Haitilaiseen. Claire pyytää apua biologiselta äidiltään Meredithiltä. Afrikassa Matt tutustuu paikalliseen, joka pystyy maalaamaan tulevaisuuden.
4 "Minusta on tullut kuolema" (engl. I Am Become Death) Aron Eli Coleite David Von Ancken 6. lokakuuta 2008
Peter matkustaa tulevaisuuteen ja saa vaarallisen kyvyn pelastaakseen maailman. Mohinder on pulassa jatkuvan muutoksensa takia. Hiro ja Ando tapaavat vanhan vihollisen.
5 "Enkeleitä ja hirviöitä" (engl. Angels and Demons) Adam Armus & Kay Foster Anthony Hemingway 13. lokakuuta 2008
Claire päättää ottaa yhteen pahan kanssa, mutta ei olekaan niin haavoittumaton kuin uskoo olevansa. Nathan ja Tracy etsivät totuutta alkuperästään. Maya tekee hämmästyttävän löydön. Hiro ja Ando etsivät apua erikoisista paikoista.
6 "Toivon kuoleminen" (engl. Dying of the Light) Chuck Kim & Christopher Zatta Daniel Attias 20. lokakuuta 2008
Pahat Knox ja Daphne aikovat palkata Hiron ja muut Pinehearstiin. Angela ja Yhtiö eivät pysty tekemään mitään viimeaikaisten tapahtumien takia. Peter menee Pinehearstiin etsimään vastauksia, mutta yllättyy saadessaan selville sen perustajan. Claire ja Sandra lähtevät pelastamaan Meredithiä. Hän on ihmisiä henkisesti ja fyysisesti hallitsevan Doylen kynsissä. Nathan ja Tracy pyytävät apua Mohinderilta.
7 "Liity meihin tai kuole" (engl. Eris Quod Sum) Jesse Alexander Jeannot Szwarc 27. lokakuuta 2008
Tracy ja Nathan yrittävät pelastaa itsensä vaaralliselta Mohinderilta, joka ei pysty enää hallitsemaan itseään. Sylar saa tehtäväkseen pelastaa Peterin kilpailevalta yhtiöltä. Daphnen käsketään tappaa tai tulla tapetuksi. Hiro etsii yhä vastauksia.
8 "Roistot" (engl. Villains) Rob Fresco Allan Arkush 10. marraskuuta 2008
Hiro yrittää päästä Arthur Petrellin menneisyyteen selvittääkseen Pinehearstin salaisuuden ja vihan Angelaa kohtaan. Sylar tuntee syyllisyyttä yrittäessään estää pahoja aikeitaan. Elle on hänen perässään. Meredithin harjoittelu loppuu, kun hänen veljensä saapuu paikalle.
9 "Enteitä" (engl. It's Coming) Tim Kring Greg Yaitanes 17. marraskuuta 2008
Nathan saa tietää isänsä suunnitelmista. Flint ja Knox aloittavat hyökkäyksen Hiroa, Andoa, Peteriä ja Clairea vstaan. Matt yrittää elvyttää Angelaa. Sylar tapaa Ellen. Mohinder aikoo kokeilla uusinta supervoimakaavaansa.
10 "Pimennys: osa 1" (engl. The Eclipse: Part 1) Aron Eli Coleite & Joe Pokaski Greg Beeman 24. marraskuuta 2008
Auringonpimennys tuo tuhoa sankareiden voimille. Arthur määtää Ellen ja Sylarin tuomaan Clairen. Hiro, Ando ja Matt seuraavat Daphnea tämän kotikaupunkiin saadakseen selville, mitä Arthur tietää hänestä. Peter ja Nathan matkustavat Haitilaisen luokse palkatakseen hänet sotaan Pinehearstia vastaan.
11 "Pimennys: osa 2" (engl. The Eclipse: Part 2) Aron Eli Coleite & Joe Pokaski Holly Dale 1. joulukuuta 2008
Auringonpimennys jatkaa kaaoksen luomista. Sylar ja Elle kohtaavat HRG:n vihan. Peter, Nathan ja Haitilainen hyökkäävät paroni Samedia vastaan. Ando, Sam ja Frack yrittävät auttaa Hiroa tämän muistinmenetyksessä.
12 "Isä meidän" (engl. Our Father) Adam Armus & Kay Foster Jeannot Szwarc 8. joulukuuta 2007
Hiro ja Claire yhdistävät voimansa pysäyttääkseen Arthurin aikamatkan menneisyyteen. Peter ja Haitilainen kohtaavat Sylarin päästäkseen Arthurin luokse. Ando, Daphne ja Matt etsivät viimeistä 9th Wonders! -tarinaa.
13 "Vastakohtia" (engl. Dual) Jeph Loeb Greg Beeman 15. joulukuuta 2008
Nathan ja Peter taistelevat toisiaan vastaan. Nathan tekee liikkeen, jolla on kauaskantoisia seuraksia. Sylar toimii epätoivoisesti Primatechissa. Monen sankarin kohtalo on vaakalaudalla. Ando, Daphne ja Matt jatkavat matkaansa pelastaakseen Hiron.

Kolmas tuotantokausi osa 2: "Karkulaiset (Fugitives)" 2009[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Nimi Käsikirjoittaja(t) Ohjaaja Ensiesitys
1 "Tuntematon uhka" (engl. A Clear and Present Danger) Tim Kring Greg Yaitanes 2. helmikuuta 2009
Taistelun jälkeen Peter, Claire, Matt ja Daphne yrittävät elää normaalia elämää. Voimaton Hiro opettaa Andolle uuden kyvyn käyttöä, jotta hänestä tulisi supersankari. Claire saa selville Nathanin suunnitelman löytää kykyjä omaavat ihmiset.
2 "Verta ja valheita" (engl. Trust and Blood) Mark Verheiden Allan Arkush 9. helmikuuta 2009
Sankarit ovat nyt karkulaisia, kun he pakenevat yhtä omistaan. Sylar alkaa etsiä isäänsä. Mattin maalaukset paljastavat Daphnen kohtalonhetken.
3 "Rakennus 26" (engl. Building 26) Rob Fresco Sergio Mimica-Gezzan 16. helmikuuta 2009
Presidentti alkaa tutkia Nathanin tekoja. Hiro, Ando ja Matt matkustavat Intiaan etsimään uutta liittolaista. Claire joutuu kohtaamaan isänsä vihan suojellessaan uutta ystäväänsä.
4 "Kylmää sotaa" (engl. Cold Wars) Christopher Zatta, Joe Pokaski, Aron Eli Coleite Seith Mann 23. helmikuuta 2009
HRG ja Matt yrittävät saada selville totuuden Nathanin suunnitelmista. Peter pääsee henkilökohtaisesti tapaamaan Metsästäjää.
5 "Paljastuksia" (engl. Exposed) Adam Armus & Kay Foster Eric Laneuville 3. maaliskuuta 2009
Matt ja Peter kiirehtivät pelastamaan Daphnea saatuaan vihjeen kapinalliselta. He löytävät myös todisteita, jotka voisivat paljastaa hallituksen suunnitelman sankareiden nappaamiseksi. Sylar saa tietää totuuden äidistään isänsä muistoista. Metsästäjä tekee räjähtävän suunnitelman.
6 "Perheongelmia" (engl. Shades of Gray) Oliver Grigsby Greg Beeman 9. maaliskuuta 2009
Sylar löytää viimein isänsä. Clairen täytyy päättää, auttaako vihollistaan. Danko kaivelee Petrellin perheen salaisuuksia. Matt joutuu pahaan tilanteeseen ja etsii pakoreittiä.
7 "Jäämyrsky" (engl. Cold Snap) Bryan Fuller Greg Yaitanes 23. maaliskuuta 2009
Kapinallisen henkilöllisyys paljastuu. Noah haluaa Dankon päästävän Tracyn vapaaksi, sillä hän voisi johdattaa heidät Kapinallisen luokse. Hiro ja Ando jatkavat Kapinallisen antamaa tehtävää eli pitävät uuden sankarin turvassa.
8 "Turvapaikkoja" (engl. Into Asylum) Joe Pokaski Jim Chory 30. maaliskuuta 2009
Sankarit yrittävät parannella katkeinneita suhteitaan. Nathan ja Claire etsivät turvaa Meksikosta. Peter ja Angela piileskelevät kirkossa. Dankon aikomus pyyhkiä voimakkaat ihmiset maailmasta vahvistuu, kun hän saa yllättävän liittolaisen.
9 "Pettävät kasvot" (engl. Turn and Face The Strange) Rob Fresco, Mark Verheiden Jeannot Szwarc 6. huhtikuuta 2009
Eräs Dankon läheinen joutuu vaaraan, kun mies aloittaa operaationsa. Noahin avioliitto jatkaa rakoiluaan. Hiro ja Ando jatkavat matkaansa pelastaakseen Mattin. Angela kohtaa menneisyyden demoneita.
10 "1961" (engl. 1961) Aron Eli Coleite Greg Beeman 13. huhtikuuta 2009
Angela saa selville menneisyytensä synkät salaisuudet. Mohinder saa tietää isänsä osuudesta unohdetussa hallituksen operaatiossa.
11 "Minä olen Sylar" (engl. I Am Sylar) Adam Armus, Kay Foster Holly Dale 20. huhtikuuta 2009
Yhä yllättävän liittolaisen kanssa liikkuva Sylar joutuu identiteettikriisiin uusimman voimansa takia. Hiro ja Ando yrittävät tuhota Rakennus 26:n. Matt yrittää sopeutua vanhemmuuteen. Nathan alkaa toteuttaa suunnitelmaansa, joka laittaisi asiat oikeaan järjestykseen.
12 "Näkymätön Lanka" (engl. An Invisible Thread) Tim Kring Greg Beeman 27. huhtikuuta 2009
Nathan yrittää estää Sylaria tapaamasta presidenttiä kohtalokkain seurauksin. Hyökätessään Rakennus 26:een Hiro havaitsee, että hänen kykyjensä palautumisella on hintansa.

Neljäs tuotantokausi: "Takaisinmaksu (Redemption)" 2009-2010[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Nimi Käsikirjoittaja(t) Ohjaaja Ensiesitys
1 Osa 1: "Tavoitteita" (engl. Orientation)
Osa 2: "Hyppy, tönäisy, putoaminen" (engl. Jump, Push, Fall)
Tim Kring David Straiton 21. syyskuuta 2009
Osa 1: Sankarit yrittävät selvitä viime aikojen tapahtumista. Claire ja Matt haluavat elää normaalia elämää. Hiro, Ando ja Peter haluavat käyttää kykyjänsä hyvään. Angela huolehtii Sylarin takia. Uusi uhka saapuu mysteerisen karnivaalin muodossa.

Osa 2: Tracy ja HRG yhdistävät voimansa uutta uhkaa vastaan. Samuel, Lydia ja Edgar yrittävät voimiensa avulla löytää muita sankareita. Sylar ilmoittaa olemassaolostaan Mattin mielessä.

2 "Mustetta" (engl. Ink) Aron Eli Coleite Roxann Dawson 28. syyskuuta 2009
Samuel yrittää manipuloida Peteriä ottamaan veljensä paikan karnivaalissa. Peter tapaa uuden, vastustelevan sankarin. Claire yrittää sopeutua college-elämään ja kykynsä esiintuloon. Sylar käyttää Mattin kykyä häntä vastaan palatakseen omaan kehoonsa.
3 "Hyväksyntä" (engl. Acceptance) Bryan Fuller Christopher Misiano 5. lokakuuta]] 2009
Hiron terveys huononee, kun hän lähtee pelastamaan työkaveriaan itsemurhalta. Ando vakuuttaa ystävänsä kertomaan sisarelleen sairaudestaan. Tracylla on vaikeuksia löytää tarkoitusta elämässään ja oppia hallitsemaan voimiaan. Hän palaa vanhaan työhönsä poliittisena neuvonantajana. Angela auttaa Nathan-Sylaria saamaan muistonsa takaisin.
4 "Hysteerinen sokeus" (engl. Hysterical Blindness) Joe Pokaski SJ Clarkson 12. lokakuuta 2009
Lydia varoittaa Samuelia tuomasta uusia jäseniä klaaniin. Peter yrittää löytää yhteyden Emmaan, joka ei halua olla missään tekemisissä hänen kanssaan. Sylarilla on vaikeuksia hyväksyä sitä, millainen ihminen hän joskus oli.
5 "Tabula Rasa" (engl. Tabula Rasa) Rob Fresco Jim Chory 19. lokakuuta 2009
Sylar alkaa löytää todellista identiteettiaan. Peter ja HRG lähtevät etsimään pelastajaa Hirolle.
6 "Oudot Attraktorit" (engl. Strange Attractors) Juan Carlos Coto Tucker Gates 26. lokakuuta 2009
Sylar piinaa yhä Mattia. HRG ja Tracy auttavat nuorta poikaa, joka on kokenut paljon vaikeuksia elämässään. Claire ja Gretchen joutuvat vaikeuksiin osakuntasiskojen kanssa.
7 "Tapahtuipa kerran Texasissa" (engl. Once Upon a Time in Texas) Aron Eli Coleite & Aury Wallington Nate Goodman 2. marraskuuta 2009
Hiron matka menneisyyteen saattaa antaa hänelle toisen mahdollisuuden pelastaa elämänsä rakkauden.
8 "Varjonyrkkeilyä" (engl. Shadowboxing) Misha Green & Joe Pokaski Jim Chory 9. marraskuuta 2009
Claire yrittää keksiä, kuka on vastuussa hyökkäyksistä Gretchenia ja Annieta kohtaan. Sylar jatkaa Mattin hallitsemista. Peter käyttää uutta voimaansa auttaakseen Emmaa.
9 "Veljensä vartija" (engl. Brother's Keeper) Rob Fresco & Mark Verheiden Bryan Spicer 16. marraskuuta 2009
Samuel saa tietää, kuinka voimakkaaksi hän voikaan tulla. Tracy alkaa menettää kykynsä hallinnan. Sylar jatkaa taistelua Mattin kanssa.
10 "Kiitospäivä" (engl. Thanksgiving) Adam Armus & Kay Foster Seith Mann 23. marraskuuta 2009
HRG pitää epäperinteisen kiitospäivän päivällisen. Petrellin perhe saa pöytäänsä yllätysvieraan. Samuel pitää edelleen Hiroa panttivankina. Lydia lähtee etsimään totuutta.
11 "Viides vaihe" (engl. The Fifth Stage) Tim Kring Kevin Dowling 30. marraskuuta 2009
H.R.G. saa yllätysvieraita ja Samuelin suuri suunnitelma alkaa kantaa hedelmää. Peterillä on vaikeuksia hyväksyä totuutta ja aikoo tehdä kaikkensa saadakseen haluamansa. Clairen matka vie hänet erikoiseen päämäärään.
12 "Tälle kalliolle" (engl. Upon This Rock) Juan Carlos Coto Ron Underwood 4. tammikuuta 2010
Claire liittyy karnevaaliin, mutta alkaa epäillä Samuelin todellisia tarkoitusperiä. Hiro palaa ja löytää Andon, mutta hänellä on edelleen vaikeuksia viestiä. Samuel etsii Emman avukseen, että pystyisi toteuttamaan unelmansa.
13 "Vuodatusta" (engl. Let It Bleed) Jim Martin Jeannot Szwarc 4. tammikuuta 2010
Palautunut Sylar etsii karnevaalia saadakseen uuden annoksen voimia, mutta löytää uuden heikkouden. Claire ja Peter yrittävät selvitellä tunteitaan muistotilaisuudessa. Noah ja Lauren saavat Edgarin kiinni ja yrittävät keksiä, mitä hän tietää.
14 "Läheisyyttä" (engl. Close To You) Rob Fresco Greg Beeman 11. tammikuuta 2010
H.R.G. palkkaa Mattin avukseen Samuelin tuhoamisessa. Vanessaa käytetään hyväksi miehen houkuttelemisessa, mutta Samuelilla on omia suunnitelmia naisen varalle. Hiro ja Ando tekevät kaikkensa pelastaakseen Mohinderin. Peter esittelee Emman äidilleen, mikä tuo tullessaan synkkiä näkyjä tulevaisuudesta.
15 "Hyväksytty vai hyljätty?" (engl. Pass/Fail) Oliver Grigsby Michael Nankin 18. tammikuuta 2010
Hiron elämä on vaakalaudalla, kun aivokasvain pahenee. Hän joutuu kohtaamaan menneisyyden valintansa. Sylar vierailee Clairen luona saadakseen vastauksia. Samuelin suunnitelma vakuuttaa kadotettu rakkautensa Vanessa muuttuu tappavaksi.
16 "Huijauksen jalo taito" (engl. The Art of Deception) Mark Verheiden & Misha Green SJ Clarkson 25. tammikuuta 2010
Uusi ja erilainen Sylar vierailee Mattin luona. Peter yrittää varoittaa Emmaa Samuelista. Noah aloittaa suunnitelma, jonka tarkoituksena on soluttautua karnevaaliin ja napata Samuel.
17 "Muuri" (engl. The Wall) Adam Armus & Kay Foster Allan Arkush 1. helmikuuta 2010
Peter yrittää pelastaa Sylarin nähtyään ennustuksen Emmasta. Lauren lähtee etsimään Samuelia
18 "Uljas uusi maailma" (engl. Brave New World) Tim Kring Adam Kane 8. helmikuuta 2010
Kaikki liittoutuvat Samuelia vastaan. Peter tekee kaikkensa pelastaakseen Emman. HRG:n henki on vaarassa, kun hän ja Claire ovat ansassa maan alla. Hiro alkaa tajuta tekemiään päätöksiä. Hänet kutsutaan estämään katastrofi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]