Luettelo televisiosarjan Heroes hahmoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo televisiosarjan Heroes hahmoista.

Näyttelijä Rooli Kaudet
Milo Ventimiglia Peter Petrelli 1–4
Masi Oka Hiro Nakamura 1–4
Hayden Panettiere Claire Bennet 1–4
David Anders Adam Monroe 2–3
Ali Larter Niki Sanders (1–2), Tracy Strauss (3–4) 1–4
Greg Grunberg Matt Parkman 1–4
Adrian Pasdar Nathan Petrelli (1–3), Sylar Nathanin hahmossa (3–4) 1–4
Sendhil Ramamurthy Mohinder Suresh 1–4
Cristine Rose Angela Petrelli 1–4
Santiago Cabrera Isaac Mendez 1
James Kyson Lee Ando Masahashi 1–4
Leonard Roberts D. L. Hawkins 1–2
Noah Gray-Cabey Micah Sanders 1–3
Tawny Cypress Simone Deveaux 1
Jack Coleman Noah Bennet 1–4
Zachary Quinto Gabriel "Sylar" Gray 1–4
Dana Davis Monica Dawson 2
Dania Ramirez Maya Herrera 2–3
Kristen Bell Elle Bishop 2–3
Brea Grant Daphne Millbrook 3
Željko Ivanek Emile "Metsästäjä" Danko 3–4
Robert Knepper Samuel Sullivan 4
Deanne Bray Emma Coolidge 4


Peter Petrelli

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peter Petrelli (Milo Ventimiglia) on kuvitteellinen henkilö tv-sarjasta Heroes. Peter on kiistatta voimakkain sarjassa esiintyvä sankari sillä hän pystyy kopioimaan toisten voimia pysyvästi itseensä ollessaan pelkästään lähellä heitä. Sarjan aikana Peterin isä, Arthur Petrelli, varastaa poikansa kyvyn, mutta saa seerumin avulla samantapaisen voiman. Pystyy koskettamalla "lainaamaan" kyvyn, mutta aina kun hän "lainaa" uuden kyvyn niin hän menettää vanhan.

Nathan Petrelli

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Adrian Pasdar

Nathan Petrelli (Adrian Pasdar) sarjassa esiintyvä henkilöhahmo, jolla on kyky lentää (paljastui myöhemmin synteettiseksi kyvyksi). Hänellä on kaksi poikaa ja tytär Claire Bennet sekä vammautunut vaimo Heidi ja veli Peter Petrelli. Sarjassa hän pyrkii Yhdysvaltain presidentiksi. Kolmannella kaudella hän ensin päätti auttaa isäänsä, Arthuria, tekemään kaikista maailman ihmisistä kehittyneitä, mutta pari kuukautta myöhemmin epäonnistumisensa jälkeen hän kehitti uuden suunnitelman: vangita kaikki ihmiset, joilla on kykyjä. Sylar tappoi hänet 3. kauden lopussa, mutta Matt käytti telepatiaansa ja herätti Nathanin henkiin siirtämällä hänen muistonsa Sylariin, jonka keho muuttui Nathanin kehoksi Sylarin aiemmin viemän muodonmuutoskyvyn kautta.

Hiro Nakamura

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Hiron näyttelijä Masi Oka.

Hiro Nakamura (Masi Oka) (jap. 中村 ヒロ, Nakamura Hiro) on tokiolainen toimistotyöläinen, joka huomaa omaavansa erikoisia kykyjä.

Hiro kasvoi varakkaassa tokiolaisessa perheessä. Hän harrasti lähinnä sarjakuvia ja pelejä. Vaikka hänen sankareitaan olivat kaikki sarjakuvasankarit, suurin sankari oli Takezo Kensei. Kun Hiro oli 12-vuotias, hänen äitinsä kuoli. Hautajaisissa Hiro tapasi salaperäisen silmälasipäisen miehen, joka kertoi hänelle elämästä ja kuolemasta. Myöhemmin mies osoittautui häneksi itsekseen. Parikymmenvuotiaana hän alkoi havaita kykyjään. Hänen ensimmäinen kosketuksensa voimiinsa oli kellon viisarin siirtäminen sekunnin taaksepäin.

Hiron paras ystävä on hänen työkaverinsa Ando Masahashi. Ando on Hiron mukana lähes koko sarjan ajan. Vain muutaman kerran Hiron ja Andon tiet erkanevat. Kolmannessa tuotantokaudessa Hiro näkee tulevaisuudessa Andon tappavan hänet. Tämä ei ole vielä toistaiseksi tapahtunut nykypäivänä.

Tappaessaan Sylarin Hiro käytti aseenaan Katanaa. Hän harjoitteli miekkailua isänsä kanssa, ennen kuin hän toisen tuotantokauden alussa kuoli. Hiro käytti katanaa myös yrittäessään tappaa Takezo Kensein/ Adam Monroen (David Anders).

Hiro Nakamuran kyvyt ovat erittäin monihaaraisia. Tiivistetysti sanoen hän taivuttaa aika-avaruus-jatkumoa, eli toisin sanoen hän pystyy teleporttaamaan sekä pysäyttämään ja hidastamaan aikaa. Hiro pystyy myös siirtymään eri aikakaudesta toiseen. Menetti kyvyn Arthur Petrellille synteettisiä kykyjä antavaan kaavan kuuluvan katalyytiin mukana. Volume 4:ssä Matt Parkman Jr. palautti hänen kykynsä. Mutta tällä hetkellä Hiro on saanut takaisin hallintaan pelkästään ajan pysäyttämisen.

"Tulevaisuuden" Hiro

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisen tuotantokauden aikana, kun Hiro teleporttaa tulevaisuuteen, hän tapaa itsensä. Tulevaisuuden Hirolla ei ole silmälaseja, vaan pieni parta ja poninhäntä. Hänkin käyttää Katanaa aseenaan. Tulevaisuuden Hiron sielua on repinyt se, että Sylar tappoi hänen ystävänsä Andon. Ystävänsä kuoleman jälkeen Hiro rupesi terroristiksi/murhaajaksi, joka halusi pelastaa ystävänsä.

Ando Mahahashi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ando Mahahashi (James Kyson Lee) on Hiron hyvä ystävä. Hänellä ei ollut vielä sarjan alussa lainkaan kykyjä, mutta kolmannella kaudella hän pisti itseensä erikoiskykyjä antavaa seerumia voidakseen pelastaa Hiron, jonka Arthur Petrelli oli jättänyt menneisyyteen. Ando ei saanut haluamaansa kykyä, mutta sen sijaan superlatauskyvyn, joka tehostaa muiden ihmisten kykyjä väliaikaisesti ja pystyy käyttämään sitä sähkön tavoin aseena muita vastaan.

Claire Bennet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Hayden Panettiere vuonna 2007.

Claire Bennet (Hayden Panettiere) on hahmo, jolla on kyky parantaa vammansa, haavansa, vaurionsa jne. eli hän on kuolematon. Clairen vanhemmat ovat adoptoineet Clairen. Claire on myös kahdessa ensimmäisessä tuotantokaudessa Cheerleader-joukkueessa.

Noah Bennet (Jack Coleman) jäljittää muita yliluonnollisia ihmisiä. Hänellä on apurinaan haitilaismies, jolla on kyky estää muiden lähellä olevien ihmisten voimien käytön ja hän voi myös pyyhkiä pois muistia ja muistoja. Hänellä on peitetyö paperitehtaalla. Claire Bennet on hänen adoptiolapsensa.

Bennetin etunimi paljastui vasta ensimmäisen tuotantokauden viimeisessä jaksossa, jota ennen hänet tunnettiin muun muassa herra Bennetinä tai (Clairelle) isänä.

Matt Parkman (Greg Grunberg) on telepaatti eli hän pystyy lukemaan (ja toisesta kaudesta lähtien manipuloimaan) toisten ajatuksia. Kolmannella kaudella hän oppii hallitsemaan kaikkea mitä aivotkin ja luomaan hallusinaatioita uhrilleen

Isaac Mendez (Santiago Cabrera) on henkilö, jolla on kyky maalata kuvia tulevista tapahtumista. Ensimmäisinä kertoina hän pystyi maalaamaan tulevaisuuden vain kokaiinin alaisena, mutta on onnistunut siinä jälkeenpäin myös ilman. Hänen entinen tyttöystävänsä Simone Deveaux jätti tämän, koska luuli Isaacia hulluksi tämän väittäessä osaavansa maalata tulevaisuuden (toinen syy on Mendezin huumeriippuvuus). Mendez on maalannut esimerkiksi New Yorkin räjähdyksen ja Claire Bennetin kohtalon. Myöhemmin Sylar kuitenkin varasti Isaacin voimat.

Simone Deveaux

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Simone Deveaux (Tawny Cypress) oli Isaac Mendezin ex-tyttöystävä, mutta jätti tämän hänen huumeriippuvuutensa vuoksi. Deveaux kuoli kun Mendez ampui tätä vahingossa yrittäessään ampua Peter Petrellin.

Tracy Strauss

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tracy Strauss on henkilö, jonka erityiskyky on jäädyttäminen (myöhemmin hän kykeni myös muuntamaan itsensä vedeksi). Tracy on Nikin kaksoissisar, joka on saanut voimansa dna-manipulaation kautta. Tracya näyttelee Ali Larter, joka on myös esittänyt Niki Sandersia samassa sarjassa.

D. L. Hawkins

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

D. L. Hawkins (Leonard Roberts) on henkilöhahmo, jolla on kyky kulkea esineiden ja asioiden läpi. Hän kuoli toisella kaudella.

Nicole Sanders

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Niki Sanders oli D.L. Hawkinsin vaimo jonka kanssa hänellä on yhteinen poika Micah Sanders. Nikin kyky on epätavallinen vahvuus. Hänellä on myös kolme sisarta; Jessica, Tracy sekä Barbara. Hän kuoli tulipalossa toisen tuotantokauden aikana.

Micah Sanders

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Micah Sanders (Noah Gray-Cabey) on nuori poika, jolla on kyky hallita sähkölaitteita ja kommunikoida niiden kanssa. Hänen äitinsä on Niki Sanders ja isänsä D.L. Hawkins. Sarjassa Sanders on hyvin älykäs, mutta myös koulukiusattu. Micah tunnetaan kolmannessa tuotantokaudessa myös nimellä Kapinallinen.

Sylar / Gabriel Gray

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Sylarin näyttelijä Zachary Quinto vuonna 2007.

Sylar, oikealta nimeltään Gabriel Gray, on sarjassa esiintyvä hahmo, jota esittää Zachary Quinto. Sylar on sarjan ensimmäisen kauden keskeisin antagonisti. Sarjan alussa Sylar kuvattiin usein taka-alalla ja kasvottomana.

Sylar on "loinen", joten hänen kykynsä perustuvat toisten ihmisten kykyjen varastamiseen.

Sylar on varastanut seuraavat kyvyt:

 • telekinesia (hän käyttää sitä myös leikatakseen uhreiltaan päät auki ja viedäkseen heiltä kyvyt)
 • jäädyttäminen (menetti Shanti-virukselle)
 • supermuisti (menetti Shanti-virukselle)
 • metalliesineiden sulattaminen (menetti Shanti-virukselle)
 • superkuulo (menetti Shanti-virukselle)
 • tulevaisuuden maalaaminen (menetti Shanti-virukselle)
 • radioaktiivisuus (menetti Shanti-virukselle)
 • illuusion luominen (varasti kyvyn, mutta Shanti-viruksen vuoksi ei koskaan voinut käyttää sitä)
 • parantuminen
 • metallin muuttaminen kullaksi
 • valheenpaljastin
 • esineen historianluku kosketuksen voimalla
 • kykyn muuttaa muotoa
 • lentäminen
 • kyky tuntea ihmisten toiveet, halut, ajatukset, unet ja tunteet

Vaikka sitä ei heti älyäkään, Sylarilla on jo ennestään kyky, joka on sama kuin Peterillä eli muiden voimien kopiointi. Sylar voisi siis olla tappamatta uhrejaa, mutta kuten hän itse sanookin monta kertaa, hän vain pitää ihmisten tappamistesta. Sylarilla itsellään oli luonnostaan yksi voima (asioiden ymmärtäminen), jota hän käytti kellojen korjaamiseen. Peterkin sai voiman, kun kävi tulevaisuudessa, jossa Sylar oli hyvä. Hänellä oli lapsi, nimeltä Noah. Asioiden ymmärtämisen kyvyn mukana tulee nälkä, jota Sylar hillitsi vain lapsensa takia. Peter ei pystynyt hillitsemaan nälkää, ja melkein tappoi mutta hänen isänsä (Arthur Petrelli) vei hänen kykynsä. Sitä kykyä olisi voinut käyttää hyvin aivokirurgiassa. Hän näkee, mikä saa ihmisen "tikittämään".

Ensimmäisen tuotantokauden aikana Sylar mm. varastaa suurimman osan kyvyistään, useasti melkein kuoli ja karkasi FBI:lta. Sylar on myös ollut vähällä tappaa monia Heroesin päähenkilöitä.

Sylar kärsii koko toisen tuotantokauden ajan vaarallisesta Shanti-viruksesta. Sen jälkeen hän parantuu viruksesta ja pystyy käyttämään kykyjään uudelleen. Mutta telekinesia on hänen siihen asti varastamista kyvyistään ainoa mikä enää toimi.

Kolmannella kaudella ilmeni, ettei Sylar edes poista kykyjä uhreistaan. Hän ottaa uhriensa aivot esiin vain nähdääkseen kuinka heidän kykynsä toimivat. Sitten hän muuntaa omat aivonsa niin, että hän itsekin pystyy käyttämään kyseistä kykyä. Kauden lopussa hän tappoi Nathanin ja naamioitui häneksi yrittäen saada itselleen presidentin aseman. Peter huumasi hänet, jonka jälkeen Matt poisti Sylarin muistot, ja siirsi tilalle Nathanin muistot. Seurauksena Sylar muuttui sekä fyysisesti että henkisesti Nathan Petrelliksi.

Angela Petrelli

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Angela Petrelli on Nathanin ja Peterin äiti. Hänen kykynsä on nukkuessaan nähdä asioita ennalta, joita hän kuvailee painajaisiksi.

Adam Monroe on parantumiskykyinen ihminen, joka syntyi 1600-luvulla Britanniassa. Hän muutti Japaniin ja otti käyttöön nimen Takezo Kensei. Hiro, joka oli päätynyt vahingossa menneisyyteen tapasi hänet yrittäen tehdä hänestä samanlaisen sankarin kuin miksi häntä nykyajan tarinoissa kuvattiin. Mutta huomattuaan että hänen ihastuksena, Yaeko olikin rakastunut Hiroon, hän kääntyi pahaksi ja aikoi auttaa pahaa sotapäällikkö Valkopartaa valloittamaan Japani. Mutta Hiro esti sen ennen kuin palasi nykyaikaan.

Parannuskyvyn ansiosta Adam eli 400 vuotta. Hän perusti Yhtiön ja värväsi siihen 12 muuta kykyjä omaksuvaa ihmistä (heihin kuuluivat mm. Angela ja Arthur Petrelli, Maury Parkman, Kaito Nakamura, Daniel Linderman, Bob Bishop, Victoria Pratt) johtamaan sitä hänen rinnallaan. Mutta Adam aikoikin käyttää heitä hyväkseen luodakseen aseen, joka hävittäisi koko ihmiskunnan, uskoen luovansa paremman ihmiskunnan sen tilalle. Hänen johdollaan yhtiö kehitti Shanti-viruksen, mutta Yhtiö sai selville hänen aikeensa ja vangitsivat hänet. Sitten Peter Petrelli vapautti hänet, kun Adam uskotteli, että Yhtiö olisi se, joka todella haluaisi käyttää virusta. Mutta Hiro esti Adamin suunnitelman teleporttaamalla hänet ruumisarkkuun eräälle hautausmaalle Japaniin.

3. kaudella Hiro ja Ando vapauttivat Adamin saadakseen häneltä apua kaavan etsintään. Mutta Adam käytti tilaisuutta hyväkseen ja yritti paeta. Mutta sitten Knox, Pinehearstiin kuuluva mies, vangitsi Adamin ja pakotti hänet antaamaan Arthur Petrellin viedä hänen kykynsä. Ilman kykyään Adam ei voinut jatkaa elämäänsä, joten hän muuttui pelkäksi tomuksi ja kuoli.

4. kaudella Adam esiintyi pelkkänä aivokasvaimesta kärsivän Hiron kokemana harhakuvana.

Elle Bishop on Kristen Bellin esittämä hahmo, joka pystyy hallitsemaan sähköä erityiskykynsä avulla.

Daphne Millbrook

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daphne Millbrook (Brea Grant) on henkilö, jonka erityiskyky on supernopeus. Kuoli Volume 4:ssa, kun Dankon agentit ampuivat hänet.