Henrikki Tikkanen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tero Henrikki Tikkanen (s. 1970) on suomalainen professori. Aalto-yliopisto nimitti hänet kuluttajatutkimuksen A. I. Virtanen -professoriksi vuonna 2017. Tikkanen toimii myös Aalto University Executive Education -yksikön DBA (Doctor of Business Administration) -ohjelman johtajana. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun tohtoriohjelman johtajana Tikkanen toimi 2016-2019. Syyskuussa 2013 Tikkanen nimitettiin Tukholman yliopiston kauppakorkeakoulun markkinoinnin professoriksi. Hän luopui kyseisestä virasta elokuussa 2016. Tikkanen on toiminut markkinoinnin professorina Helsingin kauppakorkeakoulun markkinoinnin laitoksella vuodesta 2004. Vuonna 2010 Helsingin kauppakorkeakoulu liittyi perustettavaan Aalto-yliopistoon ja nimettiin Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluksi. Tikkanen toimi Kauppakorkeakoulun markkinoinnin/markkinoinnin ja johtamisen laitoksen johtajana 2006–2013. Sitä ennen hän toimi Teknillisen korkeakoulun tuotantotalouden[1] osaston professorina ja MBA-ohjelmien johtajana 2001–2004. Oulun yliopiston apulaisprofessori ja professori hän oli vuosina 1997–2001.lähde?

Tikkasen akateemisen tutkimuksen kohteina ovat olleet yritysstrategiat ja liiketoimintamallit, strateginen markkinointi, teollisuuden asiakassuhteet ja verkostot sekä kansainvälinen projektiliiketoiminta ja -markkinointi. Yhteinen nimittäjä useille tutkimuksille on liiketoimintahistoriallinen tutkimusote. 20 tohtoria on valmistunut hänen pääasiallisessa ohjauksessaan. Nykyisistä professoreista tai apulaisprofessoreista heitä ovat muun muassa Jaakko Aspara (Hanken), Johanna Frösén (Hanken), Joel Hietanen (HY), Petri Parvinen (HY), Joonas Rokka (EM Lyon) ja Antti Sihvonen (Karlstads Universitet).lähde?

Tikkanen on julkaissut yli sata tieteellistä artikkelia, jotka käsittelevät edellä mainittuja aiheita. Hänen artikkeleitaan on julkaistu muun muassa aikakauskirjoissa Journal of Marketing, Strategic Management Journal, Journal of Management Studies, Industrial & Corporate Change ja Industrial Marketing Management.[1] Hän on myös aktiivinen liikkeenjohdon kouluttaja ja konsultti. Vuonna 2010 hän oli mukana perustamassa ajatushautomo Nordic Institute of Business & Societyä. Hän on ollut useiden hallitusten, neuvottelukuntien ja johtoryhmien jäsen niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla.lähde?

Henrikki Tikkanen väitteli kauppatieteiden tohtoriksi Turun kauppakorkeakoulussa vuonna 1997.[1] Hän toimii myös dosenttina Turun yliopiston kauppakorkeakoulussa, Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa ja Lapin yliopistossa.lähde?

Henrikki Tikkasen Facebook-päivitys nousi julkisuuteen 21.9.2019, kun professori kutsui yliopistoa arvostelleita opiskelijoita kaheleiksi.[2] Tikkanen kirjoitti muun muassa, että ”minusta nämä me-too -kahelit voisivat mennä muualle opiskelemaan”.

Teoksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kasvuyritysten osaamisen strategiat, 2001, Henrikki Tikkanen & Kimmo Alajoutsijärvi. Teknologiainfo Teknova.
  • Markkinoinnin johtamisen perusteet, 2005. Talentum.
  • Strategisen markkinoinnin perusteet, 2007, Henrikki Tikkanen, Jaakko Aspara & Petri Parvinen. Talentum.
  • Projektimarkkinointi, 2008, Henrikki Tikkanen & Jaakko Aspara. Talentum.
  • Henkinen johtajuus, 2009, Metropoliitta Ambrosius, Henrikki Tikkanen ja Timo Kietäväinen. Kirjapaja.
  • StratMark: Strateginen markkinointiosaaminen, 2009 Henrikki Tikkanen & Antti Vassinen. Talentum, ISBN 9521414350
  • StratMark II : strategisen markkinoinnin teho ja tulokset, 2011, Henrikki Tikkanen & Johanna Frösén. Talentum ISBN 978-952-14-1672-9
  • Johtajuuden seitsemän syntiä, 2012, Jaakko Aspara, Timo Kietäväinen, Pekka Mattila, Henrikki Tikkanen & Isä Ambrosius. AEE Publishing. ISBN 978-952-66-5900-8

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tieteilijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.