Helsingin olympiastadionin Super Match 2013

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Super Matchin pelipaikka Helsingin olympiastadion.

Super Match oli Helsingin olympiastadionilla 10. elokuuta 2013 järjestetty jalkapalloharjoitusottelu, jossa kohtasivat Englannin valioliigan joukkueet Arsenal FC ja Manchester City FC[1]. Ottelu oli joukkueiden viimeinen ottelu ennen Valioliigakautta 2013-2014, joka päättyi lopulta Manchester Cityn mestaruuteen. Super Matchin Suomeen järjesti Hjallis Harkimo. Paikalle ottelua oli saapunut katsomaan 39 216 katsojaa[2]. Arsenal voitti ottelun 3-1.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edeltävällä kaudella Manchester City oli sijoittunut Valioliigassa toiseksi ja Arsenal neljänneksi. Manchester Cityn päävalmentaja oli tuolloin juuri seuraan saapunut Manuel Pellegrini ja Arsenalissa samaa virkaa hoiti Arsène Wenger. Joukkueissa oli yksi suomalainen, Arsenalin Carl Jenkinson, joka kiersikin ottelun jälkeen stadionin kiitellen[2].

Yle televisioi ottelun ja se oli mahdollista nähdä yli sadassa maassa[3]. Erotuomarina ottelussa toimi suomalainen Mattias Gestranius.

Ottelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arsenal sai otteluun hyvän alun, kun englantilaispelaaja Theo Walcott nosti pallon maaliin yhdeksän minuutin kohdalla. Arsenal siirtyi 2-0 -johtoon, kun toista puoliaikaa oli takana 14 minuuttia, nyt maalintekijänä oli walesilainen Aaron Ramsey. 3-0 syntyi vain kolmen minuutin päästä edellisestä maalista, nyt maalin teki ranskalaispelaaja Olivier Giroud hienolla nostolla yli Manchester Cityn maalivahdin Joe Hartin. Kymmenen minuuttia ennen loppua Manchester Cityn espanjalaishyökkääjä Álvaro Negredo kavensi loppulukemiksi 3-1[4].

10. elokuuta 2013 Englanti Arsenal FC 3-1 Englanti Manchester City FC Helsingin olympiastadion
18.00
Walcott Maali 9'
Ramsey Maali 59'
Giroud Maali 62'
(1-0)
Negredo Maali 80' Yleisömäärä: 39 216
Tuomari: Suomi Mattias Gestranius

Urheilugaala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Super Match oli ehdolla Suomen Urheilugaalassa 2014 vuoden urheilutapahtuma-palkintoon. Se ei kuitenkaan saanut palkintoa, vaan palkinnon vei suunnistuksen MM-kilpailut Vuokatissa[3].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]